Enlaces accesibilidad

Miquel Guarro, pastisser: "Ara la gastronomia és sexy, abans no hi havia tant de misticisme"

  • El pastisser Miquel Guarro repassa a 'Punts de Vista' la seva carrera i parla del seu nou projecte WeTheFood
  • El xef va ser guardonat a la passada edició dels Premis Continuarà - Culturas 2 de RTVE Catalunya

Per
Punts de Vista - Entrevista al pastisser Miquel Guarro

Miquel Guarro és un dels grans xefs pastissers de casa nostra. La seva tasca com a pastry chef al restaurant ‘Dos Cielos’ dels germans Torres el va portar a convertir-se en el pastisser més jove guardonat amb el Trofeu Lluís Santapau el 2013. Ara, després de dirigir des del 2019 fins al 2024 la pastisseria del Grup Hofmann, emprèn un nou projecte professional: WeTheFood, una assessoria creativa de projectes de pastisseria. 

A ‘Punts de Vista’, programa disponible a RTVE Play, Miquel Guarro explica que es va interessar pel món pastisser quan va haver de decidir a què dedicar-se professionalment. Els seus pares, però, sense saber l’èxit que li vindria al seu fill, no ho van veure molt clar: “Ara la gastronomia és sexy, abans no hi havia tant de misticisme”.

Guarro considera que un bon pastisser no pot ser un bon xef i al revés tampoc. “És molt difícil que puguis dominar bé les dues disciplines, has de dedicar moltes hores”, diu. “És més, dintre de la pastisseria hi ha famílies específiques. El que fa brioixeria potser és molt bo fent brioixeria, però no el fiquis a fer xocolata”, afegeix.

Fallar és la base per aprendre

El xef pastisser confessa que al llarg de la seva carrera ha hagut de repetir moltíssimes postres i que, avui dia, en continua fent malbé cada dos per tres. “Sempre dic que fallar és la base per aprendre i que, quan tens por a fallar, és quan comences a desaprendre”, expressa. 

WeTheFood, el nou projecte professional de Miquel Guarro 

Juntament amb el xef Miguel García-Romeral, el pastisser Miquel Guarro ha iniciat fa uns mesos un nou camí professional. WeTheFood és una assessoria creativa gastronòmica que pretén donar impuls a diferents projectes: “Nosaltres fem la part de pensar, presentar unes bases on puguin construir”.

A ‘Punts de Vista’, el pastisser es mostra satisfet amb els resultats fins ara. “Ens fa molta il·lusió veure com van creixent a poc a poc els projectes que portem”, comparteix. A més, Guarro va ser guardonat a la passada edició dels Premis Continuarà - Culturas 2 de RTVE Catalunya, just quan recent començava amb WeTheFood.