Enlaces accesibilidad
Violència

Vist per sentència el judici contra el violador d'Igualada

  • Les acusacions destaquen la brutalitat de l'atac del violador d'Igualada i desmunten la versió de l'acusat
  • L'acusat s'enfronta a 45 anys de presó i 300.000 euros d'indemnització

Per
Juicio de la violaió d'una menor a Igualada (EFE/POOL/Quique Garcia)
Juicio de la violaió d'una menor a Igualada (EFE/POOL/Quique Garcia)

El judici al violador d'Igualada ha quedat vist per sentència aquest divendres. Hi ha hagut unanimitat en les valoracions de les acusacions i fiscalia en afirmar que l'acusat és l'autor dels fets, un cop escoltats els testimonis i les proves durant el judici que s'ha celebrat aquesta setmana a l'Audiència de Barcelona.

Durant l'exposició dels informes finals, han destacat la brutalitat de l'atac, la voluntat de matar la víctima i l'"acarnissament" i càrrega masclista en el seu modus operandi, tot buscant la seva "vexació i humiliació".

Un dels lletrats, el representant de la patronal Fecasarm, ha justificat la petició de compliment íntegre de la pena tot dient que "és un perill públic" i que no pot estar en llibertat per ser un "salvatge" que, diu, "No volia agredir-la, volia matar-la".

L'acusat s'enfronta a 45 anys de presó i 300.000 euros d'indemnització.

Els pèrits fan el perfil de l'acusat

La sessió quarta sessió del judici s'ha centrat en el relat dels pèrits, que van descriure l'especial agressivitat de l'acusat envers les dones.

La conclusió a la qual han arribat els metges forenses és contundent: és un miracle que la menor estigui viva. Les lesions que presentava només es veuen a les sales d'autòpsia. Els psicòlegs diuen que ella tindrà seqüeles permanents, que no recorda res, però que el seu cos sí que recorda el que li van fer. L'agent que va fer el perfil criminològic de l'acusat també diu que mai havia vist lesions d'aquestes característiques.

Els pèrits han descrit l'acusat com una persona altament agressiva, impulsiva, sense empatia, sense penediment: "No va trucar a ningú, no va demanar auxili, la va deixar allà, tal com estava, a la intempèrie...", detallaven davant la jutgessa un dels pèrits encarregats de fer el perfil psicològic.

La geolocalització, clau per detenir l'acusat

Aquest dimecres, el tribunal va escoltar el relat dels investigadors i de com van estrènyer el cercle sobre l'acusat.

Els agents van detallar les proves que van permetre refermar l'autoria del crim. Una de les més clares, es va trobar a l'escorcoll del domicili del mateix acusat. L'anàlisi del mòbil va permetre localitzar a l'acusat exactament a la mateixa hora i lloc on les càmeres van captar a un individu perseguint a la víctima. Tan sols tres dies després, va buscar a internet què havia sortit a la llum sobre el crim.

Tercera jornada del judici per violació a una menor a Igualada amb el relat dels investigadors

Una altra part dels investigadors ja van declarar dimarts: agents dels Mossos que van participar en la investigació i que aquest dimarts han apuntat a l'acusat com a únic autor possible del crim.

Durant la segona jornada, els investigadors van descriure pas a pas els sis mesos d'anàlisi d'indicis i proves fins a donar amb l'acusat. Començant per l'anàlisi de les imatges de 150 càmeres de seguretat del polígon d'Igualada on van tenir lloc els fets i amb les quals van rastrejar els passos de la víctima.

Els investigadors de la violació a una noia a Igualada assenyalen a l'acusat com a únic autor possible del crim

La identificació no va ser fàcil, tot i que la implicació de l'acusat en la destrossa d'un cotxe aquella nit i al mateix polígon va permetre descobrir els seus antecedents per delictes sexuals. Segons va explicar aquest sergent dels mossos, el seguiment policial, l'anàlisi de l'ADN i el rastreig seu telèfon no van deixar dubte de la seva autoria.

Primera jornada, marcada per la declaració del camioner que la va trobar

Primera jornada del judici, va declarar davant la jutge el camioner que va trobar la noia, un altre camioner que va ajudar la noia, la seva amiga i un altre noi que va mantenir relacions sexuals consentides aquella nit amb ella.

La brutal agressió d'Igualada, a judici

Durant aquest dilluns al matí, s'ha escoltat la declaració enregistrada que la víctima va fer durant la instrucció del cas. El Tribunal l'ha acceptat com a prova per evitar que la jove torni a declarar per les greus seqüeles que arrossega des del dia dels fets. Una mesura que ha posat en valor l'advocat de la víctima abans d'entrar a judici. Les parts personades a la causa han pogut veure i escoltar la declaració de la víctima, excepte l'acusat que només ha pogut escoltar-la.

L'acusat, estava previst que declarés aquest dilluns també, però davant la petició de la defensa, finalment ho farà al final del judici.

Els camioners que la van trobar, asseguren que tenia sang i estava mig despullada

Un dels camioners que va ajudar la menor víctima ha explicat que la noia estava a terra, tombada cap al costat dret, mig despullada, tremolant, semiinconscient, balbucejant i amb molta sang a terra, a la cara i la zona genital. L'home ha declarat que la va veure amb una de les orelles amb sang i va avisar un altre camioner, i el primer que va fer va ser tapar-la amb peces de roba que duia al seu camió i trucar al telèfon d’emergències.

L'home va descriure com era el lloc on va trobar abandonada la noia: en un carreró mal il·luminat de la zona industrial propera a la discoteca on havia sortit de festa, una àrea molt poc transitada a les 7 del matí del dia. De fet, tots els informes de la investigació asseguren que si no l'haguessin vist i alertat als serveis d'emergències, la noia hauria mort aquella nit.