Enlaces accesibilidad

Una de les llibreries més boniques del món es troba a Lleida

  • 'La Sabateria' de Lleida és una de les deu llibreries més boniques del món, segons 'Little books'
  • Descobreix a 'De carrer', amb la presentadora Nerea Sanfe, per què li van posar aquest nom

Per
Una de les llibreries més boniques del món es troba a Lleida
Racó de lectura de la llibreria 'La Sabateria' de Lleida.

A la plaça de la Catedral de Lleida trobem una de les deu llibreries més boniques del món: 'La Sabateria', segons la plataforma de llibreters i especialistes 'Little Books'. Per què s'anomena així? Com ha arribat a l'elit de les llibreries? La presentadora de 'De Carrer', Nerea Sanfe, s'endinsa al famós establiment per conèixer a fons la seva història.

Una de les 10 llibreries més boniques del món

Estefania Reñé, la propietària, va rebre un correu electrònic del portal 'Little Books': inclourien 'La Sabateria' a la llista de les 10 llibreries més boniques del món! La llibrera va verificar a través d'Instagram que aquesta distinció era veritat. Efectivament, l'establiment va ser seleccionat com la novena llibreria petita més maca del planeta.

A més de la màgia que es pot percebre dins del local, cal remarcar que està en un lloc molt especial: el centre històric de Lleida. Per Reñé, l'espai és molt a prop de la Catedral i té unes particularitats intrínseques al barri.

Per què es diu 'La Sabateria'?

La propietària explica que el nom de la llibreria ve d'una sabateria que hi havia abans a la botiga. Cada dia, durant dinou anys, ella veia el sabater anar-hi a treballar. Però un dia, l'home i els seus estris van desaparèixer per sempre. Com li agradava molt el local, el va comprar el 2017.

En honor a aquell petit comerç i en homenatge al sabater, li va posar de nom 'La Sabateria'. De fet, a les parets i al sostre de l'establiment hi ha moltes sabates i eines penjades que recorden les antigues sabateries artesanes.

'La Sabateria' està decorada inspirant-se en les antigues sabateries.

Els llibres i les sabates penjades de 'La Sabateria'.

Llibreria de segona mà i espai artístic i cultural

Un dels principals trets distintius de 'La Sabateria' és que ven llibres de segona mà. Estafania Reñé assenyala que es va decidir per aquest model de negoci per "consciència del planeta", és a dir, per promoure el reciclatge, i que els exemplars reutilitzables tenen el mateix valor literari, i són més barats que els nous.

A més, 'La Sabateria' és un espai que promou l'art i la cultura. A banda de llegir, al local s'hi pot escoltar música i es duen a terme moltes activitats. S'hi ha fet teatre, ràdio, programes de televisió i exposicions.