Enlaces accesibilidad

El Govern suavitza les restriccions per sequera a les conques internes

Per
L'aigua ja arriba a l'església de Sau
L'aigua ja arriba a l'església de Sau

El Govern ha flexibilitzat les restriccions per sequera als sistemes Ter-Llobregat i Darnius-Boadella gràcies a la millora de les reserves d'aigua. "Al conjunt de les conques internes estem al 38,50%", ha assegurat el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort.

Això significa que estem a nivells de l'octubre del 2022. "És evident que la situació ha canviat", ha dit Mascort, però ha remarcat que la sequera "no s'ha acabat" i ha demanat responsabilitat màxima respecte a l'ús de l'aigua.

Menys restriccions a les conques internes

Segons els acords adoptats en la reunió del Consell Executiu aquest dimarts, el sistema Ter-Llobregat ha passat d'excepcionalitat a alerta. Així, el consum per habitant i dia passa a 250 litres, el reg de jardins i parcs es podrà fer dos dies a la setmana i també comporta més flexibilitat en les piscines. Això afecta 202 municipis i 6 milions de persones.

L'entrada en vigor es produirà a principis de la setmana vinent, quan es publiqui la resolució al Diari Oficial de la Generalitat. La decisió s'ha pres arran de la recuperació de les reserves d'aigua, que estan al 38,5%, amb 236 hectòmetres cúbics, a l'àmbit del Ter-Llobregat.

Pel que fa als municipis que depenen del sistema Darnius-Boadella, passen d'emergència II a I, cosa que implica que es passa del límit dels 180 litres per habitant i dia als 200. Aquesta zona, una de les més afectades per la sequera, arrossegava aquestes mesures des del setembre de 2023. Ara, els embassaments es troben gairebé al 23%.