Enlaces accesibilidad
Teatre

Sergi López ens presenta l'obra 'Non Solum'

  • L'actor parla del monòleg escrit i concebut a partir de la improvisació, que representarà al Poliorama
  • L'obra havia estat escrita amb Jorge Picó i s'havia estrenat al Festival Temporada Alta l'any 2005

Per
Cafè d'idees - Sergi López ens presenta l'obra 'Non Solum'

L'actor Sergi López ens presenta l'espectacle Non Solum, que representa del 26 al 30 de juny al Teatre Poliorama de Barcelona. Es tracta de la reescriptura d'una obra gestada amb Jorge Picó. Diu que volia adaptar-la perquè tan ell com el món del 2005 era un altre. Posa d'exemple una escena on hi ha un escarni a un polític "de quan no existien els assetjaments públics". "Escriure teatre et salva la vida. L'he tornat a ressuscitar, tenia por que s'hagués fet vell, com jo", ha dit sobre el text que torna a portar sobre els escenaris, per bé que manté l'essència i el rerefons: "Qui som?".

L'obra s'havia estrenat al Festival Temporada Alta l'any 2005. "No hauria dit mai que féssim tants bolos i que al cap dels anys el tornaria a reescriure", ha admès. L'artista ha recordat la primera funció, on va assistir Pau Riba i l'espectacle era més caòtic, mentre ara està "més rodonet i més polit". I també els diversos bolos que va fer arreu del món, destacant que a cada territori s'acceptava diferent. "A França ho miren amb més respecte. A l'Argentina els fa riure el mateix que aquí", ha dit, admetent que faria coses diferents com el viatge a la Polinèsia.

En una entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d'idees, qualifica Non Solum d'existencialista i polièdrica. Explica que va tenir la idea de fer diferents personatges amb la mateixa veu i la mateixa cara i que el públic ho reconeix. "Hi ha una cosa que el públic reconeix: no som només d'una manera, ets així o aixà, contradictoris", ha dit sobre interpretar diversos personatges amb una mateixa cara i una mateixa veu, com a reflex de la societat. "La identitat tan polièdrica toca a tothom", ha afegit.

Teatre, cinema i sèries

Sergi López recorda que no va adonar-se al principi de què suposava guanyar el premi César de cinema francès: "Vaig pensar: Això funciona, a veure quan descobriran que soc un farsant"

L'actor que compagina el teatre, el cinema i les sèries diu que estar sobre els escenaris com tornar a casa. "Encara que facis un monòleg, en teatre mai estàs sol, perquè sempre hi ha algú que respira amb tu", ha dit, en contraposició amb el cinema, l'actor està en silenci, sense l'ajuda de la respiració del públic. "En teatre és un altre espai, és una altra energia, necessites arribar a baix i l'energia torni a pujar", ha afegit.

"En cinema estàs absolutament abandonat. Et sents més important en teatre", ha dit. López reconeix que a la gran pantalla, però, la càmera és capaç de mostra un pensament mentre que en el teatre es necessita que l'energia de l'actor retorni des del públic. Afegeix que interpretar a les sèries és com un híbrid, com fer cinema però amb menys temps. "Has d'anar de cara a barraca. Trobar una solució i fer-la En cinema estàs acostumat a preparar l'escena tot un dia", ha argumentat.

Recorda què va suposar el premi César de cinema francès amb Harry, un amic que us estima, però especialment veu un abans i un després amb la primera pel·lícula amb la qual va anar al Festival de Canes, amb Western. "Vaig pensar: sembla que funciona, de moment, a veure quan em descobriran que soc un farsant", ha recordat.

Els futurs projectes

Sergi López explica que actualment ha acabat de rodar una pel·lícula d'Oliver Laxe al Marroc i també a Terol, que tracta de la recerca d'una noia en un entorn de l'organització de raves musicals: "És intriga però també un diari espiritual". L'actor espera que la cinta es presenti a mitjans de l'any que ve.

Mentrestant, començarà la preparació d'una altra pel·lícula a França que gira al voltant d'un homenatge particular a una balena morta. "Una cosa molt marciana. Ho farem amb una balena de veritat", ha revelat sobre el seu pròxim film. Així, estaran pendents d'aconseguir la balena que serà protagonista del film sobre un senyor que va voler fer un homenatge a l'animal.