Enlaces accesibilidad

Dos estudiants de Santpedor i Sant Cugat, millors notes de les PAU a Catalunya

  • El 97% dels alumnes que s'han presentat enguany a la selectivitat han aprovat la fase general
  • Llengua castellana i literatura ha obtingut de mitjana millor nota que català

Per
En total, 33.960 estudiants s'han examinat de les cinc matèries de la fase general de les PAU
En total, 33.960 estudiants s'han examinat de les cinc matèries de la fase general de les PAU

Un 97% dels estudiants que s'han presentat enguany a les Proves d'Accés a la Universitat han aprovat. Entre ells, el Pau i l'Eric, que han tret la nota més alta de tot Catalunya amb un 9,9 en la fase general.

Ja es poden consultar els resultats de les proves d'accés a la universitat | Lourdes Gata

Gran part dels alumnes han destacat en les llengües estrangeres i història, i la nota de llengua castellana torna a superar per unes dècimes a la mitjana en llengua catalana, però matemàtiques ha estat la nota més baixa, amb un 4,87.

Pau i Eric, millors notes

Pau Palomar Oliver és un dels dos estudiants amb la nota més alta de les PAU a Catalunya, un 9,9. Ha estudiat a l'Institut d'Auro de Santpedor i dimecres va arribar d'Eivissa del viatge de final de curs. Admet que "no s'ho esperava" i que ho està vivint amb "moltes emocions" noves.

Quan se li pregunta pel mètode, diu que "ha sigut constant", però sense horaris marcats. Les matemàtiques i la física són les seves grans passions i, per això, estudiarà aquesta carrera a la UAB. "M'agradaria ser investigador i dedicar-me a la recerca", assenyala.

Eric Mateu Lanero, que ha estudiat a Cerdanyola del Vallès, és l'altre alumne amb millor nota i també ha triat el mateix. "Ja el conec", explica Palomar, que afegeix que ja han coincidit en un programa de divulgació per a joves estudiants amb vocació científica.

Alt percentatge d'aprovats

Per quart any consecutiu, la xifra d'aprovats a la selectivitat arriba al 97% del total de 33.960 estudiants que s'han presentat a la fase general. La qualificació màxima d'aquesta fase és un 10 i enguany la nota mitjana s'ha situat en un 6,7.

La matèria de modalitat de Matemàtiques és l'única amb una mitjana suspesa, amb un 4,87. Pel que fa a la fase específica, han aprovat el 83% dels alumnes que provenien de batxillerat i el 63,5% dels procedents de cicles formatius de grau superior.

Un 6,94 a castellà i un 6,62 a català

Als exàmens de llengua, la nota més alta s'ha donat a llengua castellana i literatura, amb un 6,94 i 32.980 alumnes aprovats. A català, la nota mitjana ha estat un 6,62 i 32.775 aptes.

Pel que fa a les llengües estrangeres, la nota mitjana d'anglès ha estat un 7,07, a francès un 7,68, a alemany un 7,74 i a italià un 6,30. A història els alumnes han obtingut una mitjana de 7,23 i a història de la filosofia un 6,97.