Enlaces accesibilidad

Bruce Springsteen torna a conquerir l'Estadi Olímpic davant de 58.000 persones

  • L'estrella del rock revalida el seu idil·li a la capital catalana en un concert de tres hores i 32 temes
  • El 'Boss' actuarà novament dissabte a Montjuïc i posarà fi a l'estada en la ciutat comtal

Per
El 'Boss' repassa els seus grans èxits en el primer dels dos assalts a la capital catalana.
El 'Boss' repassa els seus grans èxits en el primer dels dos assalts a la capital catalana.

Bruce Springsteen ha fet vibrar Barcelona un cop més. Aquest dijous la llegenda del rock ha firmat un concert de tres hores a l'Estadi Olímpic, a l'alçada de la seva figura. Ha cantat 32 temes sense descans davant d'un públic molt entregat.

Bruce Springsteen torna a arrasar a Barcelona

58.000 persones han revalidat l'idil·li de Bruce en la primera de les dues cites a la ciutat comtal. Dissabte té una altra oportunitat per repassar els èxits de la seva carrera. Una actuació on la columna vertebral han estat els èxits de la seva carrera, però que ha incorporat repertori menys habitual en els seus directes.

Vintè concert a Barcelona

El 'Boss' ha arrencat el concert dirigint-se als assistents en català amb un "Barcelona! Com esteu?", i ha continuat amb els primers acords de 'Lonesome day'. És la vintena vegada que actua a Barcelona des del seu debut en 1981, poc més d'un any després de la seva anterior visita.

De fet, el roquer nord-americà ha arribat a la ciutat catalana, després d'haver suspès alguns dels concerts de la gira per culpa d'una afonia. Encara així ha sortit a l'escenari pocs minuts després de les nou del vespre i, com és habitual, ha flanquejat per una senyera i una bandera dels Estats Units, marca de la casa. També, en la cançó 'Hungry heart' ha mostrat una samarreta amb el missatge 'Us estimem'.

L'Estadi Olímpic es rendeix al 'Boss'

Amb 74 anys i acompanyat de la seva inseparable E Street Band, Bruce ha exercit de perfecte mestre de cerimònies mentre se succeïen cançons com 'My love will not let you down', 'Cover em', 'Radi Nowhere', primer tema en el qual el saxofonista Jake Clemons ha pres protagonisme, i una celebrada 'No surrender'.

 La successió en cascada de temes ha continuat sense interrupció amb perles com 'Ghosts', una immensa 'Darkness of the edge of town' --moment que l'estadi s'ha convertit en una mar de mòbils-- i la poc interpretada 'The power of prayer'.

La unió de 'The promised land' amb 'Hungry heart' s'ha convertit en un dels primers moments en què Springsteen s'ha acostat al públic, que com és habitual li esperava amb cartells de peticions de cançons.

Ja cap al final, l'Estadi Olímpic ha sentit ressonar 'Wrecking ball', 'The rising', 'Born to run',  'Badlands', 'Dancing in the dark', 'Thunder road', 'Born in the USA' i 'Tenth avenue freeze-out', en record a dos dels membres desapareguts del grup. Bruce s'ha acomiadat la nit amb 'I'll see you in your dreams' i viurà un segon assalt aquest dissabte.  

Cues des de dilluns

Els primers a entrar van estar els fans que feien cua des de dilluns i van poder accedir a les 16 hores. Una cua força ben organitzada que es feia mitjançant números. Per ordre d'arribada, s'atorgava un número a cada fan i es passava llista per controlar que ningú es colés.

La resta dels assistents van entrar a partir de les sis de la tarda. Van venir de tot arreu per ballar i gaudir del concert del 'Boss'.