Enlaces accesibilidad

Els 5 errors més comuns que es cometen a l'hort

  • El greenfluencer Miguel Rodríguez ensenya com mantenir un hort saludable 
  • Aprèn com crear el teu propi planter a casa amb només quatre estris 

Per
Va de Verd - Errors a l'hort

Regar poc o massa, no adobar el sòl suficient o no calcular bé l’espai on sembrem els cultius… Són pifiades molt més típiques del que ens pensem, sobretot si ets principiant en el món de l’horticultura. “Tots hem comès aquests errors, així que rectificar és de savis”, confessa el moly Miguel Rodríguez a ‘Va de Verd’.  

El greenfluencer detalla al programa els cinc errors més comuns que es cometen a l’hort i explica com posar-los remei.  

1. Compte amb el reg 

Una mala gestió del reg pot provocar estrès als cultius, tant per excés com per falta d’aigua. Això debilita les plantes i les fa més propenses a tenir problemes. És important trobar un equilibri adequat per mantenir les plantes saludables. 

2. Control de l’adob 

Un bon control de l'adob és essencial per mantenir una terra rica i viva. Aquest substrat no només alimenta les plantes, sinó també els organismes vius del sòl, que ajuden a descompondre la matèria orgànica i faciliten que les plantes puguin assimilar els nutrients. La manca de nutrients fa que la terra perdi qualitat, mentre que un excés d'adob pot causar problemes com l'excés de nitrogen, que debilita les plantes. 

Control de l’adob

Col·locant adob a la plantació.

3. Marc de plantació 

El marc de plantació és crucial perquè cada planta tingui l'espai suficient per desenvolupar-se. Si els vegetals estan massa junts, no tindran prou llum i competiran per l'aigua i els nutrients. A més, si es dona l'espai necessari, les plantes creixeran millor i seran més productives. 

4. Calendari de sembra 

Conèixer l'època de sembra és fonamental. Tenir a mà un calendari de sembra ajuda a saber quan cultivar i trasplantar cada tipus de cultiu a l'exterior. Encara que al supermercat trobem productes durant tot l'any, és important reconèixer la temporada adequada per cada producte per així garantir-ne un creixement òptim

Calendari de sembra

Un hort amb enciams.

5. Rotació de cultius  

La rotació de cultius és una pràctica imprescindible, almenys una vegada a l'any. Cal tenir en compte, però, que cada cultiu consumeix diferents tipus de minerals i nutrients del sòl. Rotant els cultius, s'aconsegueix que el sòl es reestructuri i no es desgasti, mantenint així la seva fertilitat i salut a llarg termini. 

Seguint tots aquests consells del moly Miguel Rodríguez, podràs evitar els errors més comuns a l’hort i assegurar-te una collita més abundant i saludable