Enlaces accesibilidad

El dispositiu extraordinari de seguretat es mantindrà a la Font de la Pólvora fins que torni la normalitat

  • Els Mossos continuen buscant l'autor del tiroteig on han mort dues persones durant la revetlla de Sant Joan
  • El conseller d'Interior reclama un enduriment de penes respecte al narcotràfic de marihuana

Per
El presumpte autor del tiroteig al barri de Font de la Pólvora ja havia estat detingut a l'abril

El barri de la Font de la Pólvora de Girona estarà sotmesa a un dispositiu especial de seguretat durant un temps després del tiroteig mortal durant la revetlla de Sant Joan. El conseller d'Interior ha anunciat que la vigilància al barri s'allargarà fins que aquest torni a la normalitat.

Joan Ignasi Elena ha insistit que el doble crim és "un fet puntual" i ha vinculat la tinença d'armes de foc a les plantacions de marihuana. En aquest sentit, ha tornat a reclamar un enduriment de penes respecte al narcotràfic de marihuana.

En paral·lel, els Mossos continuen buscant l'autor o autors del tiroteig que va acabar amb la mort de dues persones. De moment, s'ha trobat l'arma del crim, un subfusell d'assalt, i el cotxe calcinat del principal sospitós. El cas ha reobert el debat sobre la inseguretat als carrers.

Dues víctimes mortals

El barri de la Font de la Pólvora de Girona ha estat l'escenari d'una baralla que ha desembocat en un tiroteig mortal en plena revetlla de Sant Joan. Les bales van impactar i ferir diverses persones entre les quals hi havia les dues víctimes, un home de 48 anys i una dona de 44, i un menor d'edat que es troba en estat greu.

Es manté el reforç policial al barri de Font de la Pólvora de Girona

L'alcalde de la ciutat, Lluc Salellas, ha condemnat el doble crim. Ha demanat serenitat i recorda que es tracta d'un fet excepcional. L'Ajuntament ha decretat dos dies de dol i aquest dimarts s'ha celebrat un minut de silenci. La causa es troba sota secret de sumari, tot i que s'especula que la baralla hauria arrencat per la discussió de dues nenes per un mòbil.

Operatiu per a trobar els autors

Els Mossos han activat el dispositiu Gàbia per intentar enxampar els autors del tiroteig. El cos political creu que el principal sospitós hauria pogut fugir a Granada juntament amb altres acompanyants. Tampoc es descarten altres punts com l'Alt Empordà, com Santa Llogaia d'Àlguema, on se'ls hauria vist la mateixa nit dels fets.

Els agents treballen amb la hipòtesi que el principal sospitós és un delinqüent amb nombrosos antecedents. Es creu que el responsable és un traficant d'armes conegut per la policia. De fet, el delegat del govern a Catalunya, Carlos Prieto, ha revelat que l'autor ja va ser detingut a finals d'abril en el marc d'un operatiu internacional contra el narcotràfic.

Aquest dimecres, els Mossos han trobat l'arma del doble crim que el sospitós va fer servir en el tiroteig. Segons els agents, l'home hauria abandonat l'arma i després d'una llarga recerca, la policia ha trobat el subfusell d'assalt. A més, aquest dimarts es va localitzar a Mont-ras un cotxe calcinat que constava a nom seu.

Incidents al Trueta de Girona

Després del tiroteig i atropellament mortal, els equips d'emergència van traslladar els ferits a l'hospital Josep Trueta de Girona on es van viure moments de tensió quan desenes de familiars i amics de les víctimes van intentar entrar per la força al centre. Diversos efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) van haver de carregar per impedir l'accés dels concentrats més enllà del vestíbul.

La concentració de persones als voltants de l'entrada d'Urgències de l'hospital es va incrementar i els Mossos van haver de desplegar més efectius per blindar l'hospital, davant l'amenaça dels familiars i amics d'entrar-hi. 

Minut de silenci

L'Ajuntament de Girona ha celebrat un minut de silenci aquest dimarts a les 12:00 h per condemnar "taxativament" el doble crim a la Font de la Pólvora i mostrar el condol als familiars i coneguts de les víctimes. El consistori en ple i treballadors del centre d'acollida La Sopa (on treballava una de les víctimes) s'han concentrat a la plaça del Vi. Els acompanyaven representants del Govern en funcions, el subdelegat o el bisbe de Girona.

L'alcalde Lluc Salellas, que ha convocat la junta local de seguretat per dijous, ha explicat que a primera hora s'ha fet una reunió per analitzar el reforç policial que es mantindrà a la Font de la Pólvora, oferir acompanyament psicològic a familiars i amics i començar a abordar el pla integral al barri.