Enlaces accesibilidad

La revetlla de Sant Joan es tanca amb 55 detinguts i 833 sortides dels Bombers

  • La nit deixa 4 morts, dos per un tiroteig a Girona, un apunyalat a Barcelona i un ofegat a Sitges
  • Més de 70.000 persones omplen les platges de Barcelona

Per
Imatge dels Bombers apagant una foguera de Sant Joan a Barcelona
Imatge dels Bombers apagant una foguera de Sant Joan a Barcelona

La revetlla de Sant Joan a Catalunya deixa 55 detinguts, 36 menys que l'any passat, en el marc del dispositiu especial desplegat pels Mossos d'Esquadra. A banda, els Bombers han rebut 833 avisos, un 11% menys que l'any passat, i més de 7.400 trucades al 112, sense cap incident destacat pel que fa a incendis provocats pel llançament de petards.

Quatre morts

Ha estat això sí, una nit tràgica pel que fa a sinistres mortals. L'incident més important ha estat el de Girona, on una baralla ha desencadenat un tiroteig que s'ha cobrat dues víctimes mortals al barri de la Font de la Pólvora de Girona.

A Barcelona, un home ha mort apunyalat al passeig Joan de Borbó de la Barceloneta i que ja compta amb un detingut com a presumpte autor. Fonts dels Mossos han confirmat que la víctima intentava aturar un robatori, anava acompanyat de familiars entre ells la seva germana que va presenciar fets.

A banda, també s'ha hagut de lamentar un ofegat a la platja de la Rivera de Sitges. La víctima, de 55 anys, s'havia llançat a ajudar un grup de persones que no podien sortir de l'aigua.

11 detinguts per violència de gènere

Pel que fa a les 55 detencions dels Mossos, 18 estan relacionades amb delictes contra el patrimoni, 3 persones per delicte de lesions, 11 per violències de gènere i 23 per altres fets.

En aquest sentit, destaca la detenció d'un home de 31 anys a Tarragona, per intentar matar la seva parella al barri de Torreforta. El detingut tenia un ganivet a la mà amb el que intentava matar la dona a peu de carrer.

Platges plenes a Barcelona

Unes 70.000 persones han celebrat la revetlla de Sant Joan a les platges de Barcelona, prop de 10.000 menys que l’any passat, a causa segurament del fet que aquest any ha sigut cap de setmana de tres dies i que la temperatura ha estat més baixa de l’habitual.

70.000 persones omplen les platges de Barcelona per Sant Joan

A banda d’un apunyalament mortal a la Barceloneta, la nit i matinada han transcorregut sense més incidents remarcables. Els Bombers de la ciutat han fet 78 serveis a tota la ciutat, cap d’ells d’importància, per sufocar petits incendis causats per la pirotècnia, com per exemple en contenidors. Els serveis de neteja han recollit unes 57 tones de brossa a les platges, 27 de les quals eren d’envasos, 26 de rebuig i 4 de vidre.

70.000 persones celebren la revetlla de Sant Joan a les platges de Barcelona | Marga Esparza

Incendis urbans i de vegetació

Pel que al conjunt de Catalunya, cal destacar els 833 avisos que han rebut els Bombers, entre les 8 del vespre d'ahir i les 8 d'aquest matí. 187 corresponen a incendis de vegetació (102 menys que l'any passat), i altres 505 a incendis urbans (31 més).

Entre els incidents més destacables, els Bombers de la Generalitat han rebut un avís a les 1.39 hores a Torredembarra per un foc a l'exterior d'un xalet familiar que s'ha propagat a l'interior del garatge i a la planta baixa, i el fum ha afectat el primer pis, encara que no hi ha hagut ferits perquè els inquilins estaven a l'exterior de l'immoble.

Així mateix, cap a les 1.55 hores, s'ha informat d'un altre incendi en el polígon industrial de Camí dels Frares, a la ciutat de Lleida, que ha afectat dues naus industrials i ha cremat pintures, material divers i una furgoneta que estava estacionat en l'exterior.

A banda, els serveis sanitaris han assistit 18 casos greus per cremades produïdes per fogueres o petards durant la nit de Sant Joan a Catalunya, a més de 92 lesions oculars, 20 ferits per pèrdua de substància sense amputació i 146 de ferits lleus.

Cap víctima mortal a la carretera

No s’ha hagut de lamentar cap víctima mortal de trànsit en aquesta nit de Sant Joan. S’ha assistit 19 accidents amb un total de 10 persones ferides lleus.

La divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra ha realitzat 1.340 lectures d'alcoholèmia en els diferents controls repartits per tot el territori. En aquests controls d'alcoholèmia, 79 conductors han donat positiu, i 11 d'ells han estat denunciats penalment. A més, altres 11 persones han estat també denunciades penalment per consum d'estupefaents.