Enlaces accesibilidad

"Casa en flames", la nova pel·lícula del director barceloní Dani de la Orden

  • El director Dani de la Orden i l'actor Jose Pérez-Ocaña presenten a 'Punts de Vista' la pel·lícula 'Casa en flames', que s'estrena el 28 de juny en cinemes
  • El repartiment del llargmetratge el completa Emma Vilarasau, Enric Auquer, Maria Rodríguez-Soto, Alberto San Juan, Clara Segura i Macarena García

Per
Punts de Vista - Entrevista a Dani de la Orden i Jose Pérez-Ocaña

La Montse, interpretada per l’actriu Emma Vilarasau, ha organitzat una escapada a la seva casa de Cadaqués amb l’objectiu d’ajuntar la família. Pretén que sigui el cap de setmana ideal, encara que per a això hagi de cremar-ho tot… Aquesta és la premissa de ‘Casa en flames’, el retorn a la gran pantalla del director barceloní Dani de la Orden. Una pel·lícula sobre el costat més fosc d’una família, de la que l’intèrpret Jose Pérez-Ocaña en forma part. 

A ‘Punts de Vista’, programa disponible a RTVE Play, Dani de la Orden i Jose Pérez-Ocaña coincideixen en el fet que, tot i que és un llargmetratge sobre una família en concret, és una història que podria ressonar a qualsevol. “A totes les famílies hi ha una mica l'egoisme i coses que no es diuen”, diu de la Orden.

Quan més seriosa és la situació, més patètiques són les persones

A ‘Casa en flames’, el riure juga un paper molt important dins del drama. “La comèdia arriba com a la vida: quan més seriosa és la situació, més patètiques són les persones”, expressa Pérez-Ocaña. “Les situacions que els personatges pateixen, l’espectador les rep amb humor”, afegeix.

Sota la idea de Dani de la Orden, el guionista Eduard Solà es va encarregar d’escriure el guió. “Va ser un procés d'escriptura una mica atípic, però també la pel·lícula és bastant atípica”, manifesta el director. “No hi ha un objectiu concret, la protagonista, la mare, tampoc sap molt bé el que vol… Vol recuperar la seva família”, explica.

El rodatge

‘Casa en flames’ està rodada d’una manera molt teatral. Tot són seqüències molt llargues per buscar la naturalitat en les actuacions. “Més que un repte, és molt agraït que sigui així”, afirma Jose Pérez-Ocaña. “Un guió de mitjana té 80-90 escenes, aquest en té 35”, diu Dani de la Orden.

He après molt a fer que el guió sigui una cosa que s'adapta

El més difícil del rodatge va ser quadrar les agendes amb tot el repartiment: Emma Vilarasau, Enric Auquer, Maria Rodríguez-Soto, Alberto San Juan, Clara Segura, Macarena García, Jose Pérez-Ocaña… “En aquesta pel·li he après molt a fer que el guió sigui una cosa que s'adapta. Va haver-hi molts canvis de guió que es van fer hores abans a rodar per treure algun personatge d'una escena”, reconeix de la Orden. La pel·lícula 'Casa en flames', presentada a ‘Punts de Vista’, s’estrena en cinemes el 28 de juny.