Enlaces accesibilidad

El Parlament habilita l'agost per celebrar el ple d'investidura

  • La Mesa del Parlament habilita la primera quinzena d'agost perquè els grups puguin presentar candidats a la investidura
  • Josep Rull obrirà aquest dimecres el ple llegint una resolució per formalitzar l'acte equivalent

Por
Josep Rull presideix la Junta de Portaveus del Parlament | EFE
Josep Rull presideix la Junta de Portaveus del Parlament | EFE

El Parlament no farà vacances aquest estiu. La Mesa de la Cambra ha activat el mecanisme per poder convocar un ple d'investidura durant la primera quinzena d'agost, habitualment de vacances.

Aquesta decisió ha estat adoptada "per responsabilitat política" davant el fet que l'elecció del president de la Generalitat és prioritària i tenint en compte que el temps per a poder triar-lo finalitza el 26 d'agost. Això sí, la Mesa podria delegar en la Diputació Permanent la possibilitat de convocar un ple d'investidura, amb 48 hores d'anticipació.

Estructura del ple d'investidura fallit

El president del Parlament, Josep Rull, obrirà aquest dimecres el ple llegint la resolució que formalitza aquest acte equivalent. D'aquesta manera engegarà el calendari cap al 26 d'agost.

Un cop acabi la lectura, serà el torn dels grups parlamentaris, que podran intervenir per ordre de menor a major. Disposaran de 5 minuts per a posicionar-se, mentre que la CUP tindrà 4 minuts i AC 2.

La CUP, al grup mixt

En relació amb el grup mixt, la CUP passa a constituir un subgrup (ja que disposa de quatre diputats), a diferència d'AC que només disposa de dos, i això tindrà el seu reflex en els temps d'intervenció que els correspondrà en els plens i comissions.

Un altre acord adoptat en la reunió de la Mesa ampliada comporta canvis en l'estructura dels grups parlamentaris a fi d'ordenar els criteris pels quals disposen dels càrrecs de president, portaveu, portaveu adjunt i "portaveus C" que passen a denominar-se en endavant "membres de direcció". Aquests canvis suposen un increment de despesa de més de 38.000 euros a l'any, en incrementar la xifra de membres de direcció.