Enlaces accesibilidad

Talls a l'L2 i l'L5 del metro de Barcelona per les obres de millora de la xarxa

  • TMB reforça el servei de transport alternatiu amb busos i més combois i posa informadors a les parades afectades
  • També hi ha nous talls a Rodalies per les obres del Corredor. Afectades l'R4 i l'R8

Per
Primer dia feiner amb talls al metro per obres.
Primer dia feiner amb talls al metro per obres.

Estiu és l'estació de l'any en la qual hi ha menys aglomeracions en hores punta, en part perquè la ciutadania lliura de la feina unes setmanes i aprofita per desconnectar. És aleshores quan s'acostuma a fer obres i millorar els serveis de cara a la tornada de les vacances, per tal d'afectar el mínim nombre possible de persones.

Aquest dimarts, han arrencat els tradicionals treballs estiuencs al metro de Barcelona, que enguany deixen sense servei dos trams de les línies 2 i 5. A la primera, la línia lila, el tall afecta entre Paral·lel i la Sagrada Família; mentre que a l'L5, la blava, no hi ha circulació entre Cornellà Centre i Collblanc. TMB ha posat un servei alternatiu de busos i ha reforçat la xarxa amb més combois.

Primer dia feiner amb obres al metro de Barcelona | Miguel Pelayo

La jornada s'ha desenvolupat sense grans afectacions, només hi ha hagut petites aglomeracions a les andanes de la línia blava, l'L5.

Divisió d'opinions entre els usuaris

La majoria d'usuaris habituals que han agafat el metro a primera hora ja estaven al cas dels talls, però també n'hi havia uns quants que encara els desconeixien. Un dels usuaris, Juan Miguel, explicava que no ha estat informat i que ha hagut de recular fins a l'L1 per poder arribar al seu destí.

Segons TMB, s'ha reforçat els informadors en les parades afectades, per comunicar les alternatives de transport. I, a més, hi ha cartells a les parades que informen dels talls al llarg de l'estiu.

Cartell informatiu dels talls a l'L2.

Cartell informatiu dels talls a l'L2.

Els talls han rebut crítiques i compliments: no han deixat indiferent a ningú. "Ara he d'agafar una altra línia i fer canvis, em sembla fatal perquè sempre és el mateix", ha dit la Yaday, que ha recordat que durant l'estiu passat van afectar la línia groga. N'hi ha també els que els han valorat positivament: "Jo ho veig bé, hi ha línies secundàries i et pots espavilar per connectar amb la ciutat", ha dit la Victòria.

Les obres de l'L4 i l'L10, pròximament

També hi haurà talls a les línies 4 i 10 nord. A la línia groga, l'L4, els treballs seran entre les estacions de Selva de Mar i La Pau fins al dijous 22 d'agost. A l'L10 nord, les obres seran de més curta durada, del 5 al 25 d'agost, i afectaran el tram entre Gorg i La Salut, a Badalona. 

Enguany, els treballs s'han avançat per evitar coincidir amb la Copa Amèrica. En conjunt, s'invertiran 25 milions d'euros.

Nous talls a Rodalies per les obres del Corredor

També Adif ha posat fil a l'agulla en les obres que pretenen adequar la via a l'ample internacional. Tant a l'R4 com a l'R8 hi haurà talls que s'allargaran fins a l'11 de setembre entre Castellbisbal i Molins de Rei.

Els usuaris s’han mostrat resignats: “Ara que s’havia normalitzat la situació després del robatori de coure, ens tallen el servei per obres”, ha lamentat el Francisco des de l’estació de Castellbisbal. Tot i això, en general, els usuaris han valorat positivament l’agilitat del servei alternatiu de busos.