Enlaces accesibilidad

'Megamix Brutal': La fosca i inesperada història darrere del fenomen del megamix

  • Dos apassionats per la música decidits a triomfar a qualsevol preu en el documental 'Megamix Brutal', disponible a RTVE Play
  • Segrestos, intents d'assassinats i una fortuna milionària en aquest inesperat true crime

Per

'Megamix Brutal': La fosca i inesperada història darrere del fenomen del megamix
'Megamix Brutal'

El 3 de setembre de 1998, l'empresari discogràfic Ricardo Campoy pateix un intent d'assassinat orquestrat pel seu exsoci, Miguel Degà. Dos amics íntims que han passat de compartir família i somnis a odiar-se sense remei. Però com van arribar fins aquí?

La història més salvatge que ha tingut lloc en l'escena musical del nostre país a la nova sèrie documental 'Megamix Brutal'. La versió en català arriba aquest 10 de juliol a La 2, l'original ja està disponible a RTVE Play.

La festa eterna

El documental, que es converteix en un inesperat true crime, narra la història de Max Music una discogràfica que va néixer a principis de la dècada de 1980, quan la dictadura donava pas a la democràcia i les discoteques es convertien en el model d'oci ideal. El relat se centra en la relació d'amistat dels seus fundadors, dos joves de només 20 anys apassionats per la música de ball i decidits a triomfar a qualsevol preu.

I és que Ricardo Campoy i Miguel Degà van convertir el megamix, un subgènere musical construït a partir de trossos de cançons, en un producte discogràfic multimilionari amb sèries com 'Max Mix' i 'Màquina Total' o artistes com David Lyme o Rebeca. "Mi vocación empezó el día en que entré en la discoteca de mi barrio gratis", comenta Campoy.

Un inesperat true crime

Max Music es va convertir en una discogràfica d'èxit, però en el documental, testimonis com Mike Platinas, Toni Peret, Josep Maria Castells o Quique Tejada parlen de com es va construir aquell imperi: enganys i pressions, jornades de més de 15 hores, suborns o l'ús de la violència. "Eran otros tiempos", diu Campoy en el primer capítol.

Testimonis com Mike Platinas, Toni Peret o Josep Maria Castells a 'Megamix Brutal'

Testimonis com Mike Platinas, Toni Peret o Josep Maria Castells a 'Megamix Brutal'

Amb més de dos milions de discos venuts, vides de luxe i viatges de somni al final del primer capítol, la sèrie ens deixa un misteri per resoldre que serà el motor de tot. Per què Ricardo Campoy no s'atreveix a parlar del seu soci? Qui és realment aquell amic d'infància amb qui ho va compartir tot? Descobreix-lo a 'Megamix Brutal'.

Sota la direcció de Rafa dels Arcs, amb el guió d'Asier Àvila i la locució de la mítica estrella de la ràdio fórmula dels 80 i 90, Fernandisco, ja disponible a RTVE Play.