Enlaces accesibilidad

Resum de notícies a Catalunya del 27 de juny del 2024 | L' incendi d’un bus a l’N-240 a Montblanc obliga a evacuar un càmping i a tallar la carretera i l’alta velocitat

  • La Fiscalia defensa amnistiar els 12 membres dels CDR acusats de terrorisme
  • El dispositiu policial a Font de la Pólvora continuarà "de manera ininterrompuda" fins que es recuperi "la normalitat"
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Incendi d'un bus a l'N-240 a Montblanc
Incendi d'un bus a l'N-240 a Montblanc

L'actualitat d'aquest dijous passa per la Junta de Seguretat Local de Girona arran del tiroteig on van morir dues persones. El conseller Elena ha avançat que es mantindrà el dispositiu extraordinari de seguretat fins que "es garanteixi la normalitat" i ha tornat a reclamar un enduriment de penes respecte al narcotràfic de marihuana. 

D'altra banda, l'incendi d'un autobús a l'N-240 a prop de Montblanc ha traspassat a la massa forestal fora de la carretera i ha obligat a activar l'Infocat i a evacuar un càmping de la Conca de Barberà per precaució.

L'Audiència Nacional celebra la vista oral d’al·legacions prèvies dels 12 membres dels CDR acusats de terrorisme en la causa de l'Operació Judes. La Fiscalia demana amnistiar-los perquè no aprecia violació dels drets humans i es mostra a favor de declarar extingida la seva responsabilitat penal.

Mentrestant, continuen les negociacions discretes de cara a la investidura. Els Comuns veuen amb bons ulls les converses amb ERC i PSC, i Junts confia a convèncer ERC per contraposar-se a Illa.

Resum de notícies a Catalunya del 27 de juny del 2024 

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 20:20

    Estabilitzat l'incendi de Montblanc que ha obligat a evacuar 1.500 campistes i ha obligat a interrompre la circulació dels AVE a Tarragona  

     

     

    L'incendi que s'ha originat aquesta tarda en cremar-se un autobús a l'N-240 al seu pas per Montblanc ha obligat a evacuar a 1.500 persones del Càmping Montblank Park, així com a tallar la línia de l'AVE entre Alcover i L'Espluga de Francolí. No s'han registrat persones ferides de gravetat, encara que el Sistema d'Emergències Mèdiques  informa que han atès dues persones en estat lleu, i una d'elles ha estat traslladada a un centre sanitari. Segons les dades facilitades pels Agents Rurals el foc afecta a una superfície d'unes 15 hectàrees, encara que són dades provisionals.
     

  • 20:12

    Aznar defensa el "constitucionalisme" del Pacte del Majestic i el contraposa a amnisties i finançaments "unilaterals"

     

    L'expresident espanyol José María Aznar ha entregat a títol pòstum el XII Premi FAES de la Llibertat a títol pòstum a l'exministre del PP Josep Maria Piqué. En un acte al Caixa Fòrum Macaya (Barcelona), Aznar ha entregat el guardó a Gloria Lomana, vídua de Piqué. Durant el seu discurs, Aznar ha defensat el "constitucionalisme" del Pacte del Majestic signat entre CiU i PP el 1996. 

  • 19:45

    Montblanc activa el seu pla d'emergències arran de l'incendi iniciat en un autobús
     

     

    L'Ajuntament de Montblanc ha activat  un pla d'emergències municipals arran del foc que s'ha iniciat en un autobús en la carretera N-240 i que està cremant massa forestal. El Sistema d'Emergències Mèdiques també ha informat que dues persones han estat ateses en estat lleu, i una d'elles ha estat traslladada fins a un centre hospitalari. Els Agents Rurals han explicat que el foc afecta unes 15 hectàrees sobre les 19.19 hores, i els Bombers de la Generalitat han desallotjat el Càmping Montblanc Park.

  • 19:21

    Un estudi d'ISBGlobal avisa que els nadons exposats a òxid d'etilè abans de néixer pesen menys i tenen un cap més petit

     

    Un estudi de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) demostra que l'exposició prenatal a l'òxid d'etilè pot tenir afectacions sobre el pes dels nadons en el moment de néixer i el perímetre del seu cap. El treball, que s'ha publicat a 'Epidemiology' és el resultat de l'anàlisi de 1.106 infants, exposats a aquesta substància química durant el darrer trimestre de l'embaràs. Així, la investigació ha conclòs que el pes d'aquests petits i el perímetre del seu cap eren inferiors als de la resta. 

  • 19:00

    Salut anuncia que reforçaran els protocols per garantir la integritat dels professionals sanitaris

     

     

    El conseller de Salut, Manel Balcells, ha anunciat que es reforçaran els protocols per garantir la integritat dels professionals sanitaris després dels episodis d'aldarulls a centres hospitalaris a Girona i a Terrassa. El primer cas està relacionat amb el tiroteig mortal al barri Font de la Pólvora, quan familiars de les víctimes van intentar accedir a l'hospital on se les tractava i van protagonitzar enfrontaments amb els Mossos i amb els treballadors del centre. El segon va passar ahir quan familiars d'una dona embarassada van agredir professionals de l'Hospital de Terrassa després que el part es compliqués. 

  • 18:30

    Evacuen un càmping a Montblanc per l'incendi d'un bus a l'N-240 que ha agafat massa forestal

     

    El Càmping Montblanc Park, situat a la capital de la Conca de Barberà, ha hagut de ser evacuat aquest dijous a la tarda arran d'un incendi d'un autobús a la carretera N-240 que ha agafat massa forestal. Els Bombers ja havien demanat en un primer moment que es confinés els usuaris de la instal·lació, però finalment ha calgut treure'ls del lloc per la proximitat de les flames. El cos d'emergències ha rebut l'avís poc després d'un quart de cinc de la tarda d'aquest dijous i ha activat efectius del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF) i unitats aèries. 

  • 17:55

    Les principals botigues de referència arrenquen ja les rebaixes d'estiu

     

    Ja ha començat l'estiu i moltes botigues comencen a penjar el cartell de rebaixes als seus locals, una oportunitat que crida als consumidors. Aquest any s'espera que tres de cada quatre ciutadans vagin a les rebaixes i, segons l'Associació Espanyola de Consumidors, s'estima que es gastaran de mitjana 104 euros.

    Les principals botigues de referència arrenquen ja les rebaixes d'estiu | Miguel Pelayo
    rtve Les principals botigues de referència arrenquen ja les rebaixes d'estiu | Miguel Pelayo
  • 17:45

    Els Bombers demanen confinar un càmping a Montblanc per l'incendi d'un bus a l'N-240 que ha agafat massa forestal

     

    El foc s'ha iniciat per l'incendi d'un autobús que anava buit a la carretera N-240 i que ha traspassat a la massa forestal de fora de la via. El cos d'emergències ha rebut l'avís poc després d'un quart de cinc de la tarda d'aquest dijous i ha activat efectius del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF) i unitats aèries. El foc també ha obligat a interrompre la línia ferroviària d'alta velocitat Lleida-Tarragona entre l'Espluga de Francolí i Alcover, atès que ha pres una tanca propera a la infraestructura. 

  • 17:34

    La falta de personal qualificat, un dels reptes de les agències de viatges

     

    Amb la perspectiva que aquest divendres comença la primera operació sortida de l'estiu, ens fixem en els reptes que han d'afrontar les agències de viatges. Mai s'havia gestionat un volum de feina com l'actual, però els falta personal qualificat; també els preocupa la gestió d'aquest turisme i que de vegades no és del tot sostenible.

    Falta personal qualificat a les agències de viatges | Àlex Cabrera
    rtve Falta personal qualificat a les agències de viatges | Àlex Cabrera
  • 17:22

    Els catalans gasten gairebé el doble en viatges que fa un any durant el primer trimestre, fins als 2,3 milions d'euros

     

    Segons l'Enquesta de Turisme de Residents Familitur de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), es van va fer 6.850.506 viatges, un 19,59% més que fa un any (5.728.346), però per sota dels 7.340.473 de 2019.

  • 17:01

    SEAT Martorell ha començat avui la producció dels Cupra León i Cupra Formentor

     

     

    És una actualització dels dos models, que arribaran al mercat aquest mateix any. Amb la modernització de la factoria amb intel·ligència artificial, en sortiran prop de 1.100 al dia. Seat ha invertit prop de 3.000 milions d'euros per a la transformació elèctrica de la planta catalana. 

  • 16:42

    Els monstres de 'Plora aquí', protagonistes al setè disc de Ferran Palau

     

    El món fantàstic dels monstres protagonitza 'Plora aquí', el setè disc del músic Ferran Palau, que presentarà el 5 de juliol al festival Vida. Un disc pop que ve acompanyat d'un curtmetratge.

  • 16:04

    La fiscalia demana al TSJC amnistiar Salvadó, Jové i Garriga en la causa per l’1-O

     

     

    La Fiscalia Superior de Catalunya ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que apliqui l'amnistia a Josep Maria Jové, Lluís Salvadó i Natàlia Garriga, acusats pels preparatius de l’1-O. En un escrit de 15 pàgines, el tinent fiscal Pedro Ariche demana amnistiar els tres exalts càrrecs d’Economia assumint la posició fixada al Suprem "en estricta aplicació dels principis d'unitat d'actuació i dependència jeràrquica". 

  • 14:10

    El presumpte autor del tiroteig mortal al barri de Font de la Pólvora de Girona ja havia estat detingut a l'abril

     

    El presumpte autor del tiroteig mortal al barri de Font de la Pólvora de Girona ja havia estat detingut a l'abril. Va ser en el marc d'una operació policial contra el tràfic de drogues. Va quedar en llibertat després de passar a disposició judicial.

  • 14:08

    El govern espanyol aprovarà haver d'acreditar la temporalitat residencial

     

    La ministra d'Habitatge ha anunciat des de Barcelona que exigiran als lloguers de temporada i d’habitacions l’acreditació de l’ús que en facin, per evitar que siguin destinats de manera encoberta a vivenda residencial habitual.

    Els lloguers de temporada i d'habitacions s'hauran d'acreditar | Maite Boada
    rtve Els lloguers de temporada i d'habitacions s'hauran d'acreditar | Maite Boada
  • 14:00

    La Generalitat crea un grup estable de 2.145 substituts per a cobrir baixes de docents


    El Departament d'Educació posarà en marxa el pròxim curs un grup estable de substituts amb un total de 2.145 places per a cobrir amb "més rapidesa" les substitucions en els centres. La directora general de Professorat i Personal de Centres Públics, Dolors Collell, ha assegurat que les persones seleccionades per a formar part del grup estable tindran un nomenament des de l'1 de setembre al 31 d'agost, i ho ha definit com "un pas endavant molt important". Aquest grup estarà format per voluntaris i es tindrà un llistat a finals de juliol.

  • 13:38

    Les principals botigues donen el tret de sortida a les rebaixes d'estiu

     

    Arrenquen les rebaixes d'estiu a Inditex i Mango. Ambdues companyies han penjat els cartells dels descomptes dies abans de l'establert per la Generalitat (30 de juny) i aquest dijous el centre de Barcelona s'ha omplert de gent fent compres. Alguns dels establiments ja fa dies que van penjar el cartell. Les rebaixes van del 20 al 70% i s'espera que atreguin l'atenció del 75% dels consumidors.

  • 13:33

    Els comuns pressionen el PSC i es mostren disposats a entrar al Govern

     

    La líder dels comuns, Jéssica Albiach, veu "bona voluntat negociadora" per part del PSC i ERC. En declaracions a Ràdio 4 reconeix que si Illa és President es "plantejarà" entrar al nou Govern. Josep Rius (Junts) també pressiona als socialistes perquè no "col·lapsi la investidura" forçant la repetició electoral i confien a arrancar els suports dels republicans per investir Carles Puigdemont. Raquel Sans (ERC) manté el preu dels seus vots i adverteix que hi ha altres sumes per evitar la repetició electoral com la de socialistes i Junts.

    Els comuns pressionen el PSC i es mostren disposats a entrar al Govern | Laura Herrero
    rtve Els comuns pressionen el PSC i es mostren disposats a entrar al Govern | Laura Herrero
  • 13:25

    Els tres homes acusats de prostituir i violar menors tutelades en un pis de Barcelona neguen els fets

     

    Els tres homes acusats de prostituir i violar menors tutelades en un pis de Barcelona el 2022 han negat els fets. Al judici a l'Audiència de Barcelona, han negat mantenir relacions sexuals amb les joves en el moment dels fets. De la mateixa manera han negat oferir diners a les joves a canvi de mantenir relacions. En la sessió s'ha reproduït també la declaració d'una de les víctimes durant la fase d'instrucció i ha relatat que els tres acusats van forçar-la a tenir relacions amb ells i que un d'ells li va donar diners.

  • 13:18

    Projecte Home busca arribar a dones amb addiccions que no demanen ajuda

     

     Projecte Home, l'associació que ajuda les persones amb problemes d'addiccions, alerta de la necessitat de treballar amb una perspectiva de gènere per poder ser més efectius en les intervencions.  Les dones, majoritàriament, prenen substàncies legals, com alcohol o ansiolítics i fa que es banalitzi el perill del seu consum.

    Projecte Home busca arribar a dones amb addiccions que no demanen ajuda | Marga Esparza
    rtve Projecte Home busca arribar a dones amb addiccions que no demanen ajuda | Marga Esparza
  • 13:10

    Els lloguers de temporada i d'habitacions s'hauran d'acreditar

     

    Per evitar que els actuals pisos turístics de Barcelona passin a lloguer de temporada la ministra d'habitatge Isabel Rodríguez, ha anunciat que amb la nova llei de vivenda aquests lloguers s'hauran d'acreditar. L'alcalde, Jaume Collboni, ha anunciat també el reforç dels serveis d'inspecció per evitar el frau.

  • 13:05

    La Fiscalia es mostra a favor d'aplicar l'amnistia als 12 CDR acusats de terrorisme

     

    La Fiscalia s'ha pronunciat a favor de la petició dels 12 membres dels Comitès de defensa de la República processats per presumpta pertinença a organització terrorista  suspendre el judici per la Llei d'Amnistia. La vista, que se celebra a l'Audiència Nacional, s'havia de celebrar el passat 1 d'abril, però va ser posposada.  Les defenses dels CDR del 'cas Judes' també denuncien les irregularitats i la vulneració sistemàtica de drets fonamentals durant procediment".

  • 12:57

    Les cambres catalanes assenyalen que la recuperació postcovid a Catalunya és "especialment intensa"

     

     

    El Consell de Cambres de Catalunya ha posat en valor que l'economia catalana ha crescut amb més força que a la resta d'Espanya i a la zona euro.  És una de les principals conclusions de la Memòria Econòmica de Catalunya, elaborada per l'entitat i que ha presentat el president de la Cambra de Barcelona. Josep Santacreu ha celebrat que "l'economia catalana avança a bon ritme", millor de l'esperat a principis d'any, i que hagi consolidat, en les seves paraules, l'avantatge relatiu respecte al conjunt d'Espanya.
     

  • 12:46

    Pere Aragonès demana "no cometre els vells errors" i no frenar les infraestructures hídriques



    El president de la Generalitat en funcions ha reclamat "no cometre vells errors" en la gestió de l'aigua a Catalunya i, en conseqüència, "no tornar a frenar" la construcció de les infraestructures necessàries per a fer front a la sequera. Durant la seva intervenció en la presentació de la Memòria Econòmica de les Cambres de Comerç de Catalunya, Aragonès ha assegurat que "no es pot perdre més temps a l'hora de preparar al país davant el nou repte climàtic", en referència a la batalla contra l'escassetat hídrica i a l'impuls d'una mobilitat menys contaminant.
    "Fan falta polítiques que es mantinguin en el temps i amb una inversió continuada", ha subratllat en l'acte celebrat a la Llotja de Mar de Barcelona.

     

  • 12:31

    Educació obre un expedient disciplinari al director i l'administradora de l'Institut de l'Ebre

     

    Educació ha obert un expedient disciplinari al director i a l'administradora de l'Institut de l'Ebre de Tortosa pel cas de les pràctiques irregulars d'uns quants alumnes. El director del centre ha comunicat al claustre que no renovarà el càrrec el curs vinent. La investigació de la intervenció general de la Generalitat ha detectat nous casos d'estudiants que treballaven al centre de forma irregular. En concret, n'hi ha 14 més, dos dels quals exalumnes, que haurien treballat per a l'Institut, aquests sense contracte ni tampoc conveni de pràctiques.

  • 12:23

    Les defenses de 12 membres dels CDR han demanat formalment a l'Audiència Nacional anul·lar el seu judici per terrorisme en base a la llei d'amnistia.

     

    A aquesta hora continua la sessió, on les defenses busquen l'arxivament de la causa. Entenen que encaixa en els supòsits de la norma. Al·leguen que les accions dels CDR no van causar de forma intencionada greus violacions de drets humans que és una de les excepcions de la llei.

  • 12:16

    El TEDH declara inadmissible la demanda d'una de les víctimes del pistoler de Tarragona

     

    El Tribunal Europeu de Drets Humans ha declarat inadmissible la demanda d'una de les víctimes del pistoler de Tarragona, el vigilant de seguretat que el 2021 va entrar a l'oficina on treballava i va disparar tres companys i que, després de quedar tetraplègic, se li va concedir l'eutanàsia. El tribunal ha decidit per unanimitat declarar inadmissible la demanda en considerar que les al·legacions del demandant -un agent dels Mossos d'Esquadra ferit pel pistoler- no estan fonamentades i "no es pot dir que se li hagi negat l'accés a un tribunal".

  • 12:00

    El sindicat d'Inquilines registra una proposició de llei per regular els lloguers de temporada

     

    El sindicat d'Inquilines ha registrat al Congrés, amb el suport de Podemos, Sumar, BNG, ERC i Bildu, una proposició de llei per regular els lloguers de temporada i d'habitacions. El portaveu del sindicat, Víctor Plaomo, ha fet èmfasi en la urgència de la seva aplicació per a evitar una desestabilització del mercat. També demana coordinació i que s'ataqui la via fiscal per desincentivar la seva rendibilitat.

  • 11:52

    Junts reclama a Torres que Catalunya quedi exclosa del pla per repartir menors immigrants entre territoris

     

    Junts manté el seu 'no' al pla del ministre de Política Territorial, Ángel Víctor Torres, per a un repartiment obligatori entre territoris dels prop de 6.000 immigrants menors no acompanyats que es troben a Canàries, i apunta que només donarà suport al text que el Ministeri vol portar al Congrés abans de l'estiu si exclou Catalunya de la distribució. La formació de Carles Puigdemont recorda que Catalunya ja ha assumit prop de 2.000 d'aquests menors fruit de la crisi de l'octubre del 2023, i que es troba en plena negociació sobre el traspàs de les competències en immigració a la Generalitat.

  • 11:26

    Es mantindrà el dispositiu extraordinari de seguretat al barri de la Font de la Pólvora fins que torni a la normalitat

     

    El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha avançat que es mantindrà el dispositiu extraordinari de Mossos al barri de la Font de la Pólvora de Girona fins que "es garanteixi la normalitat" i ha tornat a reclamar un enduriment de penes en relació amb el narcotràfic de marihuana.

  • 11:15

    Renfe prepara una denúncia contra Ouigo davant la CE per pràctiques anticompetitives

     

    El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, ha anunciat aquest dijous que prepara una denúncia contra Ouigo davant la Comissió Europea per pràctiques anticompetitives en el marc de la liberalització de l'alta velocitat que es va posar en marxa a finals del 2020. Puente ha precisat que la denúncia no es presentaria davant la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) sinó que s'optaria per instàncies superiors com la Comissió Europea.

  • 11:05

    Continua el judici contra tres homes acusats de prostituir i violar tres menors tutelades

     

    Continua el judici a l'Audiència Nacional contra tres homes acusats de prostituir i violar tres menors tutelades. Avui és el torn dels tres acusats, després que ahir s'escoltés el testimoni d'una de les víctimes, l'única que actualment és menor d'edat. Respecte a les altres dues encara menors, el tribunal ha optat perquè no declarin per protegir-les i es reprodueixi també avui la declaració que van fer en fase d'instrucció.

  • 11:00

    Un exalumne dels Maristes de Rubí denuncia un docent per tocaments durant els anys 80

     

    Un exalumne de l'escola dels Maristes de Rubí ha presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra contra un docent que li hauria fet tocaments durant els anys 80. El denunciant explica a El Periódico que recentment va llegir una notícia al mateix mitjà sobre una altra denúncia presentada per un altre exalumne, el qual acusava d’abusos dos docents ara ja difunts. Aquella notícia, relata, l'ha animat a denunciar el seu cas a la policia. La seva denúncia és contra un altre professor, de manera que s’eleven a tres els docents dels Maristes denunciats per abusos.

  • 10:41

    Sans afirma que ERC està oberta a "escoltar" les propostes dels diferents candidats a la investidura

     

    Raquel Sans (ERC) assegura que el partit es troba en un punt on està obert a "escoltar" les diferents propostes dels candidats als quals les urnes els "han donat la responsabilitat d'obtenir consensos". Així, el partit evita assegurar ja el seu suport al PSC i els avisa, així com a Junts, que "ningú doni per descomptat els seus vots".

  • 10:37

    Detingut un home a Ripoll que acumulava milers de descàrregues de contingut pedòfil

     

    La Policia Nacional ha detingut un home a Ripoll (Ripollès) que havia estat fent descàrregues i emmagatzemant de forma massiva arxius de contingut pedòfil. El cos policial va rebre un avís al desembre sobre el fet que s'estaven fent descàrregues d'aquest tipus d'arxius a les comarques de Girona i es va iniciar una investigació per tal de localitzar-ne el responsable. Els investigadors van concloure que l'activitat es feia des de Ripoll i, finalment, van arribar a l'autor dels fets. Així, van saber que portava com a mínim des de setembre del 2022 descarregant arxius pedòfils en forma de vídeos, imatges o fins i tot captures de pantalla; que emmagatzemava al hardware o en dispositius externs.

  • 10:28

    Albiach assegura que "hi haurà canvi de cares" als Comuns a la tardor

     

    La líder dels Comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha assegurat que, de cara a la tardor, "hi haurà canvi de cares" al partit. "Ara estem parlant de cap on va el partit en l'àmbit ideològic i programàtic, però a finals de setembre o principis d'octubre s'obrirà la renovació d'òrgans i crec que cal oxigenar el partit". En aquest sentit, Albiach ha afirmat que volen dur a terme el procés de forma "endreçada" i ha assegurat que també "serà un debat" quin "paper" acaben tenint les actuals coordinadores de la formació, tant ella com Ada Colau i Candela López.

  • 10:09

    Busquen uns lladres que van atracar armats un local d'apostes de Lleida

     

    Els Mossos d'Esquadra busquen quatre lladres que dimecres al matí van robar armats amb ganivets una sala d'apostes esportives situada al carrer Alfred Perenya de Lleida. Els assaltants haurien fugit amb uns 29.000 euros i el cotxe dels lladres va ser localitzat al migdia a l'aparcament d'un supermercat de Tàrrega. Els fets van tenir lloc cap a les deu del matí quan tres persones encaputxades i armades amb ganivets van entrar a la sala i van amenaçar la treballadora per tal d'aconseguir la recaptació. A l'exterior els esperaven per fugir a tota velocitat.

  • 10:06

    Les defenses dels CDR, a la vista prèvia al judici: "Venim a batallar per l'aplicació de l'amnistia"

     

    Les defenses dels CDR del ‘cas Judes’ acusats per l'Audiència Nacional per presumptes delictes terrorisme i tinença d'explosius han acudit a la darrera vista prèvia al judici. "Venim disposats a batallar per l'aplicació de l'amnistia, però també per la denúncia de les irregularitats i la vulneració sistemàtica de drets fonamentals que hem patit des de l'inici de tot el procediment", ha explicat a la premsa el portaveu d'Alerta Solidària, Martí Majoral.

  • 9:45

    Les accions de Grifols perden fins a un 8% després de la rebaixa de Moody's

     

    Les accions de Grifols cauen un 8% en l'obertura de la sessió d'aquest matí a la borsa després que aquest dimecres l'agència de qualificació Moody's rebaixés el 'rating' de la multinacional. Així, pocs minuts després de les nou del matí, les accions s'han situat en els 8,3 euros aproximadament després que ahir a la tarda tanquessin la jornada en uns 9 euros. Al cap d'uns minuts el retrocés s'ha acabat moderant fins al 6% per després tornar a descensos del 8%.

  • 9:23

    Junts diu que Illa haurà de decidir entre "col·lapsar" la investidura de Puigdemont o repetir eleccions

     

    Junts està "treballant" per aconseguir "una majoria més gran de suports" a favor de la investidura de Carles Puigdemont i així poder passar la pilota al PSC. "Haurà de ser Salvador Illa qui haurà de decidir si vol col·lapsar o no la investidura i anar a una repetició electoral", ha assegurat el vicepresident del partit Josep Rius. En una entrevista a SER Catalunya, el també portaveu de la formació ha explicat que ja estan mantenint converses "discretes" amb ERC i la CUP i ha "confiat" a acabar sumant els seus suports.

  • 9:05

    Albiach carrega contra ERC i PSC per deixar els Comuns "fora" del govern de Barcelona

     

    Jéssica Albiach veu "injust" que ERC i PSC han deixat els Comuns "fora" del govern municipal de Barcelona i creu que s'han sotmès a la pressió dels lobbies. "Collboni té una manca absoluta de model de ciutat", ha assegurat la líder de la formació morada al Café d'idees amb Gemma Nierga. 

  • 8:57

    Junta de Seguretat Local a Girona arran del tiroteig mortal de Sant Joan

     

    L'alcalde de Girona, el conseller d'Interior en funcions i el delegat del govern a Catalunya participen en una reunió extraordinària de la Junta de Seguretat Local convocada arran el tiroteig en què van morir dues persones durant la revetlla de Sant Joan. Els Mossos d'Esquadra continuen buscant els autors dels fets.

  • 8:50

    Vista prèvia a l'Audiència Nacional per estudiar els arguments de les defenses de 12 membres dels CDR

     

    L'Audiència Nacional celebra aquest dijous la vista per estudiar els arguments de les defenses de 12 membres dels CDR, que demanen anul·lar el seu judici per terrorisme en base a la llei d'amnistia. La vista s’havia de fer l’1 d’abril passat, però es va ajornar perquè un advocat estava de baixa. En els seus escrits, fiscalia sol·licita fins a 27 anys de presó per alguns dels CDR encausats per terrorisme, però la defensa, liderada per Alerta Solidària, argumenta que el judici no s'hauria de produir per l'aprovació de la llei d'amnistia.

  • 8:35

    Albiach critica que ERC decidís "entregar" la Mesa del Parlament a Junts "sense donar explicacions"

     

    La líder dels Comuns ha carregat contra ERC per decidir juntament amb la CUP "entregar" la presidència del Parlament a Junts. Al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, Jéssica Albiach ha criticat que els d'Esquerra descartessin la proposta de presidir la Mesa "sense donar més explicacions". Sobre el Hard Rock, la líder de la formació morada ha descartat situar-lo com una línia vermella i ha assegurat que és una de les "prioritats" en les negociacions amb el PSC per a la investidura.

  • 8:28

    EL TEMPS | Dijous de pic de calor, pols sahariana i ruixats de fang al Pirineu

     

    El juny s’acomiadarà amb una DANA que ens portarà un canvi de temps. Avui les temperatures tocaran sostre a molts punts del territori, sobretot a les comarques de l'interior, on fàcilment acabarem passant dels 30 als 35 graus. Al pla de Lleida, s'activa l'avís groc per temperatures màximes que poden arribar a assolir els 39 graus, i puntualment els 40 graus durant les hores centrals del dia. Ha estat una nit tropicalitzada a molts trams de la costa amb temperatures mínimes per sobre dels 20 graus.

  • 8:19

    Josep Rull activa el cronòmetre d'una repetició electoral: què pot passar a partir d'ara?

     

    El president del Parlament, Josep Rull, va activar ahir dimecres el rellotge d'una repetició electoral. L'única certesa és que els partits negocien discretament per evitar tornar a anar a comicis. La mirada està posada sobre ERC, però avisen que no donin els seus vots per descomptat.

  • 8:00

    Bon dia. Segueix aquí l'actualitat a Catalunya del dijous 27 de juny de 2024.

     

    Aquí pots consultar els titulars més destacats d'ahir.