Enlaces accesibilidad

Celebra el Dia Internacional de l'Orgull amb la comèdia LGTBI 'Dating Amber'

  • Aquest dissabte a 'El Cinema de La 2', la comèdia adolescent 'Dating Amber'
  • RTVE Catalunya celebra el Dia de l'Orgull LGTBIQ+ amb aquesta pel·lícula ja disponible a RTVE Play

Per

'Dating Amber', una comedia romántica de temática LGTB atípica, divertida y dulce
Fionn O'Shea y Lola Petticrew protagonizan la comedia romántica 'Dating Amber' (2021), disponible en RTVE Play

El Dia de l'Orgull LGTBIQ+ se celebra a tot el món com una oportunitat per a reconèixer i honrar la diversitat i els drets de la comunitat LGTBI. Des d'RTVE Catalunya ens sumem a la celebració amb una pel·lícula de franc i en català que no sols celebra l'orgull, sinó que també educa i sensibilitza al públic sobre els desafiaments i triomfs que enfronta la comunitat.

Les pel·lícules LGTBI, cadascuna a la seva manera, presenten històries poderoses i commovedores, brindant visibilitat i homenatjant la resiliència i l'amor en totes les seves formes. Per això RTVE Catalunya emetrà la comèdia adolescent 'Dating Amber' aquest dissabte a les 22 h a 'El Cinema de La 2'. I si aquest cap de setmana ja tens plans… la tens disponible de franc i en català a RTVE Play Catalunya per veure-la quan vulguis!

'Dating Amber' (2021) llega a RTVE Play

'Dating Amber' (2021) llega a RTVE Play

Ambientada a la Irlanda dels noranta i interpretada per dos excel·lents Fionn O’Shea (Normal People) i Lola Petticrew, la cinta ha estat guanyadora d'un esment especial al Festival LGBT de Nova York i qualificada per la crítica com una dolça, amable i sensible comèdia romàntica que tracta amb estil, elegància i honestedat les emocions dels seus personatges.

Una de les pel·lícules més emotives del cinema irlandès

Amb una estètica colorista molt visual i un ritme que enganxa fàcilment l'espectador, el film narra la història d'Eddie i Amber, millors amics, que fingeixen ser parella per allunyar els rumors que corren per l'institut sobre la seva orientació sexual.

Mentre l'Eddie està ansiós per entrar a l'exèrcit com el seu pare, l'Amber somia a mudar-se al centre liberal de la ciutat de Londres. No obstant això, el seu arranjament ideal comença a enfonsar-se, cosa que obliga a l'Eddie a aprofundir en la seva pròpia negació. És llavors quan l'Amber s'adona del perillós futur que li espera al seu millor amic si ella no intervé.

La cinta dirigida per l'irlandès David Freyne es va estrenar l'any 2020 convertint-te en una clàssica comèdia per a adolescents que busquen trobar la seva pròpia identitat. Una pel·lícula commovedora sobre les complicacions de la vida adolescent i una carta d'amor per a tots aquells que van créixer en un petit poble i que necessiten escapar per a ser ells mateixos.

RTVE Play celebra l'Orgull LGTBI amb continguts que mostren la diversitat de gènere i la llibertat sexual. Per això, aquí tens la col·lecció completa de pel·lícules de temàtica LGTBI. 'La llamada', 'La vida de Adèle' i 'Tierra firme' entre les ja disponibles.