Enlaces accesibilidad

Arrenca la primera operació sortida de l'estiu amb rècord de vols i reforç en l'oferta de trens

  • 700 taxis protesten a l'Aeroport de Barcelona per les "cues" de viatgers a causa de la manca de personal
  • Es preveu que surtin o arribin 390 trens i prop de 4.000 avions en quatre dies

Per
Divendres s'espera que entrin o surtin 1.061 vols, una seixantena més que l'any anterior
Divendres s'espera que entrin o surtin 1.061 vols, una seixantena més que l'any anterior

L'entrada a l'estiu i la finalització del curs comença a mobilitzar a tothom que vol començar les vacances. Aquest divendres arrenca la primera operació sortida de l'estiu i l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona - El Prat viu un dels dies de més activitat, preveu un total de 4.086 operacions en quatre dies, fins dilluns. Només divendres ja se n'esperen 1.061, una seixantena més que l'any anterior. No es registra cap incidència. Pel que fa als trens, s'espera que surtin o entrin gairebé 400 trens en el cap de setmana, per això, hi ha companyies que han hagut de reforçar el seu servei.

Xifres de rècord

La majoria de les persones que han d'agafar un vol per començar les vacances ho fan a l'Aeroport d'El Prat. Hi ha previstos més de mil vols, de prop dels 4.000 previstos fins dilluns. Si segueix aquesta tendència de vols a l'alça, aquest estiu se superarien les xifres de l'any passat. De fet, aquestes mateixes dates ja hi ha més de 200 vols més que 2023. Segons dades d'Aena, aquest primer trimestre han vingut gairebé un 16% de viatgers internacionals més que l'any passat. La tendència també marca que hi ha un 5% més de turisme nacional.

Es reforça l'oferta de trens

Mentre uns comencen les vacances en avió, altres opten per marxar en tren. L'estació més concorreguda és l'estació de Sants de Barcelona. Durant tot el dia es veu molt moviment de viatgers i maletes. De fet, entre divendres i diumenge es preveu que surtin o arribin 390 trens. Hi ha companyies, com per exemple Renfe, que han hagut de reforçar els seus serveis amb més oferta. Un dels trajectes més populars són els que uneixen Barcelona amb Andalusia, però sobretot el que viatja a Madrid.

Protesta contra la gestió del taxi a l'aeroport

En el primer dia d'operació sortida, els taxistes de l'Aeroport de Barcelona aprofiten per manifestar-se contra l'empresa que ofereix el servei de gestió dels vehicles a la zona d'arribades. Segons l'entitat Elite Taxi, a vegades s'han arribat a produir cues de fins a una hora d'espera per poder agafar un taxi, el que consideren totalment desproporcionat i que genera una mala imatge per Barcelona. Reclamen que l'empresa de gestió incrementi el personal i els seus torns de feina.

El portaveu de l'entitat, Tito Álvarez, avisa que la protesta de taxis d'aquest divendres a l'Aeroport de Barcelona-el Prat, en la qual participen 700 vehicles segons els organitzadors, és "un primer avís" i assegura que si no reben una resposta a les seves reivindicacions davant les "cues" de viatgers per manca de personal, a partir de la setmana vinent començaran aturades intermitents.

Explica que hi ha "mala coordinació i manca de personal" a l'àrea reservada per agafar taxis a la zona de sortides, la qual cosa a parer seu provoca llargues cues entre els viatgers i tenir taxis aturats a la zona d'espera annexa a l'Aeroport.