Enlaces accesibilidad

La plantilla de Pronovias rebutja l'ERO i anuncia una vaga després de les negociacions fallides

  • La plantilla anirà a la vaga el 4 de juliol per rebutjar l'acomiadament de 85 empleats
  • Els treballadors protesten contra l'ERO que afecta les oficines centrals de Pronovias

Per
Pronovias justifica l'expedient d'ocupació per la lenta recuperació després de la covid
Pronovias justifica l'expedient d'ocupació per la lenta recuperació després de la covid ACN

La plantilla de Pronovias es mobilitza contra l'ERO davant d'una de les seves botigues a Rambla Catalunya. Rebutgen la voluntat d'acomiadar 85 empleats, el 25% de la plantilla, de les oficines centrals al Prat de Llobregat. En mostra de la seva oposició, han anunciat que aniran a la vaga el pròxim dijous 4 de juliol.

Pronovias justifica l'expedient de regulació d'ocupació per la "lenta recuperació" del mercat de la moda nupcial i afirma que encara arrossega els efectes de la covid. "L'ERO no està justificat i hi ha alternatives industrials que podrien mantenir l'ocupació", ha respost la secretària general de la secció sindical de CCOO a Pronovias Group, Yolanda Navarro.

Centenars de persones protesten contra l'ERO de Pronovias | Informa: Juanfra Álvarez

La plantilla en contra de la decisió de l'empresa

Navarro carrega contra els motius de l'empresa per acreditar aquest expedient de regulació d'ocupació a 85 treballadors de la seu central."Hi ha solucions no traumàtiques pel conjunt dels treballadors de Pronovias, i per això lluitarem. No estem disposats a acceptar l'ERO". Entre crítiques a l'empresa, comenta que no estan d'acord amb les negociacions de l'empresa i ha avançat que un cop s'acabi el període oficial de negociació, el 4 de juliol, hi haurà una jornada de vaga: "Han fet una oferta molt lluny de l'acceptable. De fet, la considerem un insult i d'aquí no es mouen".

"Menys brindis i més llocs de treball"

La protesta a la botiga de Pronovias a la rambla de Catalunya ha començat a les 10:00 hores de dissabte i s'ha fet sentir amb xiulets, botzines, petards i una batucada. Algunes de les pancartes i adhesius enganxats a l'aparador de l'establiment portaven lemes com 'Menys brindis i més llocs de treball', 'No a les retallades i menys malgastar' i 'Ens conduïu com un pollastre sense cap'. Davant aquesta situació, la botiga ha optat per abaixar les persianes.

Cartells i adhesius enganxats en els vidres de la botiga de Pronovias a rambla de Catalunya

Cartells i adhesius enganxats en els vidres de la botiga de Pronovias a rambla de Catalunya