Enlaces accesibilidad

Un greu accident al Bages tenyeix de negre l'inici de les vacances

  • Una topada frontal a la C-37 a Castellfollit del Boix deixa 3 morts i 3 ferits crítics
  • En menys d'una setmana han mort 7 persones a la carretera i la xifra global de víctimes mortals aquest 2024 és de 68

Per
L'accident a l'altura de Castellfollit del Boix ha obligat a tallar la circulació en tots dos sentits
L'accident a l'altura de Castellfollit del Boix ha obligat a tallar la circulació en tots dos sentits

3 morts i 3 ferits crítics. És el balanç del greu accident de trànsit que ha passat cap a la 1 del migdia d'aquest diumenge al quilòmetre 75 de la C-37 a l'altura de Castellfollit del Boix (Bages). Per causes que s'investiguen, hi ha hagut una col·lisió frontal entre un turisme i una furgoneta en què s'hi ha vist implicat un tercer vehicle. A conseqüència de la topada, han mort les dues persones ocupants del turisme. Més tard, un passatger de la furgoneta, que havia estat traslladat en estat crític a l'Hospital de Bellvitge, ha acabat morint.

Agents dels Mossos treballen en el punt de l'accident a la C-37 a l'altura de Castellfollit del Boix (Bages)

Agents dels Mossos treballen en el punt de l'accident a la C-37 a l'altura de Castellfollit del Boix (Bages)

Les víctimes mortals són un home de 34 anys i veí de Barcelona, una dona de 35 anys i veïna de Vic, i un home de 43 anys veí de Manresa. A més a més, hi ha hagut tres persones més ferides crítiques, que el SEM ha traslladat en helicòpter a l’hospital de la Vall d’Hebron i en ambulància als hospitals de Manresa i Igualada respectivament. Els efectius d'emergències també han atès 3 persones més ferides menys greus que han traslladat a l’hospital d’Igualada.  

L'accident ha obligat a tallar la circulació a la C-37 en tots dos sentits a Castellfollit del Boix durant més de 4 hores. S’han fet desviaments per la C-37z i cap a les 17.25 h, la via s’ha reobert i la situació s’ha normalitzat. En el sinistre hi han treballat 9 patrulles dels Mossos d'Esquadra, 7 dotacions dels Bombers de la Generalitat, que han fet tasques d’excarceració, i 8 ambulàncies i dos helicòpters medicalitzats del SEM.

Inici de les vacances tràgic

En l'última setmana han mort en accidents de trànsit a les carreteres catalanes 7 persones. Dimarts 25 de juny un home va perdre la vida a l'N-340 a la Pobla de Montornès (Tarragonès). Dijous dia 27 el conductor d'una moto va morir després de col·lisionar lateralment amb un cotxe al quilòmetre 40,3 de la carretera C-63, al terme municipal de la Cellera de Ter (Selva).

No havien passat ni 24 hores quan a primera hora de divendres, a quarts de vuit del matí, el conductor d'un camió va morir en veure's implicat en una topada amb un altre camió i un turisme al quilòmetre 172 de l'AP-7 a l'altura de Castellví de Rosanes (Baix Llobregat). La víctima va quedar atrapada i els serveis d'emergències no van poder fer res per salvar-li la vida.

El mateix divendres es van registrar dos accidents mortals més a la xarxa viària. Cap a mig matí, al voltant de les 11, un conductor va perdre la vida a la T-321 en sortir de la via el cotxe que conduia a l’altura de Vilanova d’Escornalbou (Baix Camp). A la tarda,  va morir el conductor d’una grua en xocar per encalç amb un camió a l’A-2 a Collbató (Baix Llobregat).

Finalment, dissabte a la tarda un home de 29 anys va morir en un sinistre a Vila-seca (Tarragonès) quan el camió en què anava de passatger davanter va sortir de la carretera a l'altura de l'enllaç de la C-14 amb l'AP-7 i va acabar bolcant.

Tenint en compte totes aquestes víctimes mortals i les 3 que s'han registrat aquest diumenge, enguany han mort en accidents de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya un total de 68 persones.