Enlaces accesibilidad

Resum de notícies a Catalunya, 2 de juliol del 2024 | Un jutge de Barcelona amnistia 46 policies nacionals investigats per les càrregues de l'1-O

  • L'atur baixa en 5.816 persones al juny i cau a mínims històrics
  • Barcelona indemnitza amb 240.000 euros la família de la jove morta per la caiguda d'una palmera al Raval
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Imatge de la concentració davant un col·legi electoral de l'1-O a Barcelona
Imatge de la concentració davant un col·legi electoral de l'1-O a Barcelona

L'actualitat d'aquest dimarts passa per l'actualització de les dades de l'atur del mes de juny, amb un nou descens de 5.816 persones registrades al Servei d'Ocupació de Catalunya.

D'altra banda, un jutge de Barcelona ha amnistiat als 46 agents de la Policia Nacional als quals investigava per les càrregues de l'1-O en la capital catalana. L'advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ja ha deixat clar a Ràdio 4 que serà al Parlament "si hi ha debat d'investidura", tot i el rebuig del Suprem a l'amnistia.

L'Ajuntament de Barcelona indemnitzarà amb més de 240.000 euros la família de la jove morta el 3 d'agost del 2023 per la caiguda d'una palmera al Raval, segons ha informat Vosseler Advocats, que representa l'acusació particular. Els mossos d'esquadra desarticulen un grup criminal que es dedicava a estafar a gent gran.

L'actualitat a Catalunya, 2 de juliol de 2024

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 21:45

    L'Eurocambra deixa per ara vacant l'escó de Toni Comín després que la JEC l'hagi exclòs de la llista d'eurodiputats

     

    El Parlament Europeu deixa per ara vacant l'escó del candidat de Junts, Toni Comín, després que la Junta Electoral Central (JEC) publiqués la llista d'eurodiputats espanyols on no figurava el dirigent independentista per no haver acatat la Constitució. Segons han confirmat fonts parlamentàries a l'ACN, l'Eurocambra prendrà una decisió sobre Comín un cop s'hagi publicat la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que ha de posicionar-se sobre la necessitat imprescindible de jurar la Carta Magna espanyola per obtenir la condició d'eurodiputat. Les mateixes fonts assenyalen que són les autoritats espanyoles les que tenen la potestat per decidir sobre aquesta qüestió i apunten que la llista de la JEC pot variar.

  • 20:46

    Protesta a Barcelona per la mort de les dues germanes que havien de ser desnonades: "No és suïcidi, és assassinat"

     

    Centenars de persones s'han concentrat aquest dimarts a la tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona per la mort ahir de dues germanes hores abans que fossin desnonades del pis on vivien al carrer Navas de Tolosa. "No són suïcidis, són assassinats". Denuncien un "sistema criminal" que "provoca desesperació" a les famílies que "pateixen" una ordre de desnonament.

  • 20:05

    Els Bombers treballen per aturar una fuita de gas a Molins de Rei arran del xoc d'un autobús contra un hotel

     

    Un autobús s'ha xocat contra la façana d'un hotel a Molins de Reis i això ha provocat una fuita de gas d'una canonada exterior. Els Bombers estan comprovant que no hi hagi acumulació de gas a l'interior de l'edifici. El SEM ha atès almenys 5 persones, tres passatgers del bus, el conductor del bus i d'un altre cotxe.

  • 19:43

    Mor el nadó del part que va comportar les agressions de familiars a sanitaris de l'Hospital de Terrassa

     

    El nadó del part que va comportar les agressions de familiars a sanitaris de l'Hospital de Terrassa dijous passat ha mort aquest dimarts a la tarda pel problema cerebral amb què va néixer, que ha resultat ser irreversible. Fonts de l'hospital Parc Taulí de Sabadell, on van ser derivats mare i fill, han indicat a l'ACN que, d'acord amb la família, s'ha decidit no fer cap intervenció artificial a la criatura, que no ha pogut superar la situació amb què havia nascut. Mentrestant, els Mossos d'Esquadra no han registrat incidents a l'entorn ni d'aquest centre hospitalari ni del de Terrassa, on han desplegat dispositius policials especials.

  • 19:22

    Requisen a Roses prop d’un miler de falsificacions que estaven destinades al top manta

     

    La Guàrdia Civil i la Policia Local de Roses (Alt Empordà) han desplegat més de cent agents al passeig marítim de la població i a la platja de Santa Margarita en el marc de l'operació 'Liberty' contra la venda il·legal de falsificacions al top manta. Segons informa l'institut armat en un comunicat, el dispositiu s'ha saldat amb 946 articles requisats valorats en 108.770 euros. L'operació, feta el darrer cap de setmana, ha consistit en ubicar diversos controls policials a les vies d'accés a Roses, així com vigilàncies als punts d'entrada al passeig marítim i a la platja. A banda dels objectes comissats, els agents també han fet 25 denúncies per infraccions administratives en matèria de contraban.

  • 18:30

    Quatre ferits, entre ells una menor en estat crític, en un accident entre un camió i un turisme a Santa Cristina d'Aro

     

    Quatre persones han resultat ferides, entre elles una menor en estat crític, en un accident entre un camió i un turisme a la C-65, a Santa Cristina d'Aro. Els fets han passat cap a tres quarts de cinc de la tarda en aquesta via quan, per causes que es desconeixen, s'ha produït un encalç entre els dos vehicles. Com a conseqüència de l'accident, les quatre ocupants del turisme han resultat ferides. La menor en estat crític ha hagut de ser evacuada en helicòpter al Trueta de Girona i una altra menor ha resultat ferida menys greu i també se l'ha traslladat al Trueta. Pel què fa a les altres dues persones, una dona ha quedat ferida greu i l'altra molt greu.

  • 18:39

    Dos detinguts per una estrebada d'una cadena valorada en 1.500 euros al carrer Marina de Barcelona

     

    Dues persones han estat detingudes per una estrebada d'una cadena valorada en 1.500 euros al carrer Marina de Barcelona, al districte de Sant Martí, segons ha informat la Guàrdia Urbana. Els fets van tenir lloc a tres quarts de sis de la tarda d'ahir dilluns quan agents que patrullaven per la zona van ser requerits per uns ciutadans tot afirmant que s'havia produït un robatori. En arribar a l'indret els agents van veure tres persones, una d'elles a terra i les altres dues en un patinet. Aquestes dues van fugir en veure els guàrdies, que van demanar reforços. Els dos individus van poder ser interceptats poc després. La víctima va explicar que estava asseguda en un banc del carrer quan va notar que li tibaven de la cadena i va caure a terra.

  • 17:37

    Segona condemna pel metge d’Interior que va abusar sexualment de mosses d’esquadra

     

    El jutjat penal número 29 de Barcelona ha condemnat un metge del Departament d’Interior a dos anys de presó per abús sexual a una mossa d’esquadra. És la segona condemna contra aquest metge, denunciat per tres mosses més. En aquest cas, va fer una suposada exploració ginecològica tot i que l'agent era allà per mal d'esquena. La condemna també inclou la inhabilitació especial per a l’exercici de la seva professió com a metge, durant el temps de la condemna, així com llibertat vigilada durant el termini de 2 anys.

  • 17:08

    Forta presència policial a l’Hospital de Terrassa i al Taulí de Sabadell en previsió de nous aldarulls

     

    Un fort dispositiu dels Mossos d’Esquadra s’ha desplegat a l’Hospital de Terrassa i al Parc Taulí de Sabadell en previsió de nous aldarulls. Segons fonts sindicals, el nadó del part que va generar les agressions a una desena de sanitaris a Terrassa podria morir en les pròximes hores al Parc Taulí, on van ser derivats mare i fill, i temen noves represàlies. “L’ambient està molt enrarit als dos hospitals”, reconeix Xavier Lleonart, president del comitè d’empresa del CST.

  • 16:40

    Primera escola d'estiu per reflexionar sobre el paper del sistema educatiu contra el racisme

     

    Aquest dimarts s'ha posat en marxa a Girona la primera escola d'estiu per reflexionar sobre el paper que ha de jugar el sistema educatiu a l'hora de combatre el racisme. També s'ha parlat de com es perpetua a les aules, l'impacte que té en els alumnes i la manera de donar-hi resposta.

    Primera escola d'estiu per reflexionar sobre el paper del sistema educatiu contra el racisme | Gemma Esteba
    rtve Primera escola d'estiu per reflexionar sobre el paper del sistema educatiu contra el racisme | Gemma Esteba
  • 16:00

    Detenen un conductor d'autocar que anava begut i drogat després de causar un accident amb cinc ferits a Prats de Rei

     

    Els Mossos han detingut un home de 55 anys per conduir sota els efectes de l'alcohol i les drogues a Prats de Rei. L'avís es va rebre pels volts de les 10 h d'aquest dilluns quan es va tenir coneixement d'un autocar que havia sortit de la via al punt quilomètric 42,8 de la C-1412a. Al vehicle anaven 9 ocupants, dels quals 5 passatgers van patir ferides lleus i la resta van resultar il·lesos, entre ells també el conductor.

  • 15:30

    Fiscalia demana penes de 10 anys de presó per a dos acusats de violar una dona que estava inconscient a la Seu d'Urgell

     

    La Fiscalia demana condemnes de 10 anys de presó per a dos homes acusats de violar una dona que es trobava inconscient a la Seu d'Urgell. Segons el Ministeri Fiscal, els fets van tenir lloc la matinada del 10 d'abril de 2022, quan la dona marxava d'una discoteca juntament amb una amiga.

  • 14:17

    Els embassaments del Ter-Llobregat, que proveeixen a Barcelona i Girona, es mantenen per sobre del 39%
     

     

    Els embassaments del Ter-Llobregat tenen actualment 240,01 hectòmetres cúbics d'aigua. Aquest augment es deu a les pluges registrades l'últim mes, que han fet que els embassaments del Ter-Llobregat superin la capacitat que tenien l'any passat per aquestes mateixes dates, quan estaven al 31,25% i 191,29 hectòmetres cúbics. D'altra banda, els embassaments de les conques internes catalanes han disminuït una mica respecte a la setmana anterior, ja que es troben al 36,11% de la seva capacitat, quan dimarts passat estaven al 37,05%.

  • 14:12

    El jutge que amnistia els 46 policies nacionals per les càrregues de l'1-O també obra la via civil per les indemnitzacions a les víctimes

     

    El titular del jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona argumenta que l'actuació dels agents es va limitar a l'entrada i sortida dels col·legis, va ser d'escassa durada individual i emmarcada en un objectiu policial definit. Manté així que no es va superar el "llindar de gravetat" necessari perquè aquesta causa quedi exclosa de l'amnistia. 

    Els 46 agents de la Policia Nacional estaven processats pels delictes de lesions i contra la integritat moral. Amb aquesta decisió el jutge arxiva la causa penal. Així i tot, s'obre la porta a què els votants lesionats en el marc d'aquesta actuació policial reclamin indemnitzacions per la via civil.

  • 14:00

    Vox proposa fer un ple monogràfic al Parlament sobre seguretat

     

    El grup parlamentari de Vox ha registrat una iniciativa perquè el Parlament celebri un ple monogràfic sobre seguretat. Així ho ha anunciat el portaveu de la formació a la cambra, que ha convidat la resta de grups parlamentaris a donar-hi suport. Segons afirma, hi ha "més violència" i cal "abordar les solucions". De totes maneres, Garriga ja ha admès que tenen "poques esperances" que tiri endavant perquè els altres grups no els donaran suport.

  • 13:55

    Collboni demana corresponsabilitat al Govern per la mort de les dues germanes a Sant Andreu

     

    Jaume Collboni diu sentir-se colpejat per la mort ahir de dues germanes de 54 i 64 anys que es van suïcidar abans de ser desnonades. L'alcalde de Barcelona que avui ha inaugurat un equipament amb habitatge per persones sense llar de més de 50 anys, demana a les altres administracions amb competències en habitatge invertir més del que fan. La Generalitat respon que  aquestes qüestions no es poden frivolitzar i considera ridícules les paraules de l'alcalde. 

  • 13:45

    La PAH es mobilitza arran del suïcidi de les dues germanes a Sant Andreu

     

    La mort d'aquest dilluns de les dues germanes que es van llençar per la finestra de casa seva el mateix dia que havien de ser desnonades, no es tracta, segons la Plataforma d'Afectats per l'Habitatge (PAH), d'un cas aïllat. I l'administració ho podia haver evitat. Per això han convocat una concentració aquest vespre a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. 

    La PAH es concentra arran del suïcidi de dues germanes a Sant Andreu | Marga Esparza
    rtve La PAH es concentra arran del suïcidi de dues germanes a Sant Andreu | Marga Esparza
  • 13:35

    El Concurs Internacional de Focs Artificials de Tarragona serà inaugurat per un espectacle de drons

     

    Un espectacle de drons aquest dimarts a la nit servirà de preludi de la 32a edició del Concurs Internacional de Focs Artificials de Tarragona. L'espectacle de drons, pensat especialment per a persones amb sensibilitat acústica, tindrà lloc des de la mateixa Punta del Miracle a dos quarts d'11 de la nit. Flock Drone Art és l’empresa catalana encarregada d’oferir aquesta experiència anomenada Geometrics, que enlairarà 200 drons.

  • 13:20

    La Mesa del Parlament proposarà a la Junta de Portaveus celebrar dos plens per la reforma del reglament


    Així, ha tramitat la proposta de reforma del reglament de la Cambra que van presentar PSC, Junts, ERC, Comuns i CUP per a ampliar els supòsits de delegació de vot i que incorpora, per primera vegada, el vot telemàtic. El primer se celebraria el dijous 11 a les 9h, quan es faria la votació de la petició de lectura única. Després del període de presentació de les esmenes es farà el dijous 25 de juliol.  

     

  • 13:20

    Òmnium, Irídia i ANC recorreran contra l’amnistia a 46 policies investigats per agredir votants l’1-O a Barcelona

     

    Òmnium Cultural, Irídia i l’ANC recorreran la decisió del jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona d'amnistiar els 46 policies espanyols investigats per cometre violència policial durant la celebració del referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Les tres entitats, personades com a acusació popular i acusació particular i popular al·legaran en els seus recursos que la brutalitat policial per part dels policies contra la societat civil contravé l'article 3 del Conveni per a la Protecció dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals i amnistiar-los implica una vulneració del mateix per part de l'Estat.

  • 13:17

    La jutgessa torna a citar Laporta i l'avisa que pot incórrer en un delicte si no es presenta

     

    Havia de comparèixer com a testimoni i no ha justificat la seva absència en qualitat de testimoni per un presumpte delicte d'estafa. Fonts judicials han confirmat a Europa Press que el president del Barça va rebre la citació, la qual li va entregar en mà la Policia Judicial, i que no ha justificat la seva absència als tribunals. El cas pel qual Laporta, el vicepresident del FC Barcelona, Rafael Yuste, i el professor Xavier Sala i Martin --en la junta directiva de Laporta en el seu anterior mandat-- han de declarar com a testimonis parteix d'una querella per una suposada estafa de 100.000 dòlars.

  • 13:10

    ERC, "disconforme i indignada" per l'amnistia a 46 policies nacionals investigats per les càrregues de l'1-O

     

    ERC ha volgut mostrar la seva "disconformitat i indignació" després que el jutjat d'instrucció 7 de Barcelona hagi decidit amnistiar 46 policies nacionals investigats per les càrregues de l'1-O. El partit creu que les actuacions policials "més greus" haurien de quedar excloses de la llei perquè són "tractes degradants" i "encaixen plenament en els delictes contra la integritat moral i les tortures".

  • 13:02

    El Govern "renega" del cas dels cartells contra Maragall, però evita reprovar el paper de Sergi Sabrià

     

    La portaveu de l'executiu català, Patrícia Plaja, manté que a hores d'ara no hi ha cap relació directa entre membres del govern i el cas dels cartells contra Ernest Maragall. En aquest sentit, Plaja ha evitat pronunciar-se sobre el possible paper del viceconseller de comunicació, Sergi Sabrià en el cas que implica membres d'ERC. El Govern es limita a dir que en renega i que "en política no val tot". 

  • 13:02

    Unió de Pagesos denuncia que els controls de fauna cinegètica "no funcionen" i que hi ha massa animals amb tuberculosi

     

    Unió de Pagesos ha denunciat que els controls de fauna cinegètica "no funcionen" i que Acció Climàtica "entorpeixen" les actuacions. Des del sindicat asseguren que des del Departament no els faciliten informació sobre la incidència de la tuberculosi que pateixen els porcs senglars o altres espècies com la cabra salvatge. Denuncien que hi ha poblacions amb afectacions del 50% mentre es donen autoritzacions de regulació amb restriccions. Per això, demanen que s'implementi un pla de gestió per evitar els danys que causen les poblacions d'aquests animals i exigeixen que s'assumeixin responsabilitats.

  • 12:40

    Puigdemont, Alay i Boye es querellen contra el jutge Aguirre i l'acusen de prevaricació i malversació

     

    L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, el cap de la seva oficina, Josep Lluís Alay, i l'advocat Gonzalo Boye han presentat una querella al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya pels delictes de prevaricació i malversació contra el titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre. També demanen la mesura cautelar d'apartar-lo del 'cas Volhov', que investiga suposades ingerències russes en el ‘procés’ perquè no segueixi actuant ni prengui represàlies contra els querellants. 

  • 12:26

    La Mesa del Parlament preveu aprovar la reforma del Reglament que permetrà el vot telemàtic en un ple el 25 de juliol

     

    A la reunió d'aquest dimarts la Mesa ha acordat proposar a la Junta de Portaveus que el dia 11 de juliol se celebri un ple per aprovar la tramitació del text per lectura única, com demanaven els grups proposants -PSC, Junts, ERC, Comuns i CUP-. L'òrgan proposa que el mateix dia es voti els nous senadors per designació autonòmica

  • 12:17

    Els ingressats per covid en hospitals de Catalunya augmenten en 137 en una setmana fins als 467


    El Departament de Salut ha precisat que la incidència estimada del SARS-COV-2 es manté en ascens, amb 145 casos per 100.000 habitants. En la setmana del 25 al 30 de juny, s'han diagnosticat 6.089 casos de covid, una xifra similar a la registrada a mitjan desembre passat. La franja d'edat en la qual s'han diagnosticat més persones contagiades ha estat la dels majors de 80 anys, amb 170 casos, seguits dels d'entre 70 i 79 anys, amb 95.

  • 12:00

    Maragall acusa l'exdirector de comunicació d'ERC, Tolo Moya, com a responsable dels cartells
     

    Expressa la seva "vergonya i horror" davant els fets, però reitera la seva confiança cap al partit. El excandidato d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, ha explicat a través de les xarxes socials que, quan va saber per recerques judicials que la campanya difamatòria venia des de dins del partit, va contactar amb la direcció i els òrgans centrals d'ERC, i que "aviat va quedar clar" que Moya era el responsable dels cartells. Maragall ha remarcat que Moya era, d'acord amb les recerques practicades, qui mantenia contacte amb els quals van executar l'acció de col·locar els cartells ofensius.

  • 11:50

    Retards a l'R1 i l'RG1 que poden arribar a l'hora per una incidència ja resolta a Arenys de Mar

     

    Els trens de l'R1 i l'RG1 circulen amb retards que poden arribar a l'hora per una incidència ja resolta a les instal·lacions a Arenys de Mar. La incidència ha provocat que els trens circulin fora del seu horari habitual, amb retards molt dispars, però que en alguns casos han arribat als 40 o 60 minuts. Un cop solucionat el problema, els trens aniran recuperant els seus horaris habituals.

  • 11:47

    Òh!Pera apropa noves mirades al món de l'òpera amb tres propostes actuals

     

    Tres òperes de nova creació de 30 minuts de durada i de temes actuals. Això ens proposa Òh!Pera, una iniciativa del Liceu i el Disseny Hub amb estudiants de disseny de la ciutat per a obrir noves mirades al món de l'òpera. La primera obra, Eliza, presenta a una dona que descobreix que la seva parella és una intel·ligència artificial capaç de controlar els seus pensaments.

    Òh!Pera apropa noves mirades al món de l'òpera amb tres propostes actuals | Agnès Batlle
    rtve Òh!Pera apropa noves mirades al món de l'òpera amb tres propostes actuals | Agnès Batlle
  • 11:39

    La família del jove mort per la caiguda d'una palmera serà indemnitza amb 240.000 euros

     

    L'Ajuntament de Barcelona indemnitzarà amb 240.000 euros la família de la jove que va morir per l'impacte d'una palmera al Raval l'agost del 2023. La víctima va rebre el cop quan l'arbre es va trencar pel malestar en què estava i que ja havia denunciat prèviament un veí. L'acusació va reclamar l'Ajuntament com a responsable del manteniment i finalment, les parts han arribat un acord per indemnitzar la família.

  • 11:21

    Desmantellada una organització criminal que ha estafat 84 persones grans

     

    La Policia Nacional, Mossos d'Esquadra i la Policia Judiciària portuguesa, en coordinació amb Europol i Oficina Sirene, han desmantellat una organització criminal internacional que actuava contra persones de la tercera edat amb estafes telefòniques i robatoris violents. Els 53 detinguts són de Catalunya, Andalusia i Portugal.

  • 11:19

    Jaime Palomera reclama garantir el dret a l'habitatge a les persones desnonades

     

    El cofundador d'IDRA, l'Institut de recerca Urbana de Barcelona, Jaime Palomera, recorda, en declaracions a Ràdio 4, que el suïcidi de les dues germanes ahir a Barcelona és un fet que passa moltes vegades davant un anunci de desnonament. Per a Palomera és necessari garantir l'habitatge protegit per donar opcions a les persones desnonades.

  • 11:08

    Un jutjat de Barcelona amnistia 46 policies nacionals investigats per agredir votants de l’1-O

     

    El jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona ha amnistiat els 46 policies nacionals investigats per agredir i lesionar desenes de votants independentistes l’1 d’octubre del 2017 a la capital catalana. Segons el magistrat instructor, els actes investigats van ser “d’escassa duració individual, emmarcades en un objectiu policial definit i que no van continuar un cop aconseguit l’objectiu, sense que es prolonguessin en el temps més enllà de la pròpia maniobra policial d’entrada i sortida dels diversos col·legis electorals”.

  • 10:48

    El nombre de viatgers que es van allotjar en apartaments turístics al maig puja prop d'un 14%

     

    El nombre de viatgers que es van allotjar en apartaments turístics al maig va augmentar un 13,7%, fins als 98.642, en comparació al mateix mes de l'any passat, segons les dades provisionals de l'Enquesta d'Ocupació en allotjaments turístics extrahotelers de l'Institut Nacional d'Estadística. D'altra banda, els càmpings van acollir un 12% més de visitants en comparació al maig de fa un any, fins als 434.233.

  • 10:23

    Els pescadors d'arrossegament de Cambrils capturen més de 3 tones de peix en el primer dia de pesca després de la veda

     

     Els pescadors de Cambrils, Tarragona i l'Ametlla de Mar han tornat a la mar aquest dilluns després de la veda biològica. Les barques d'arrossegament cambrilenques han capturat 3.330 quilograms de peix en la primera jornada. Els mariners cambrilencs s'han mostrat molt satisfets per les captures fetes.

  • 10:11

    ERC demana perdó pels cartells contra Maragall

     

    Esquerra obre una investigació interna per esclarir qui hi havia darrere de l'enganxada de cartells el març del 2023 que es burlen d'Ernest Maragall i l'Alzheimer que pateix el seu germà i expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall. Un cop el procés judicial ha quedat arxivat, segons el diari ARA, la iniciativa va sortir dins les files d'Esquerra, partit d'Ernest Maragall.

  • 10:04

    Protecció Civil ha activat la prealerta del Ferrocat per una avaria a l'R15

     

    A aquesta hora la circulació de trens entre Reus i Saragossa es troba interrompuda entre Riudecanyes-Botarell i Pradell per una incidència en un tren de mercaderies, segons ha informat Adif. S'ha establert un pla de transport alternatiu per carretera per garantir la mobilitat dels viatgers. 

     

    D'altra banda, ja s'ha restablert la circulació interrompuda per l'avaria d'un tren entre les estacions de l'Aeroport i del Prat.

  • 9:40

    Barcelona indemnitza a la família de la noia que va morir per la caiguda d'una palmera l'estiu passat
     

     

    L'Ajuntament de Barcelona ha pactat una indemnització amb la família de la noia que va morir per la caiguda d'una palmera en el barri del Raval durant l'estiu passat. Segons ha avançat 'El Periódico de Catalunya' aquest dimarts, l'acord s'ha produït aquest juny i la compensació de més de 240.000 euros ja s'ha abonat. Segons el consistori, les negociacions sobre la indemnització per l'accident s'han realitzat directament entre els advocats de la família de la víctima i l'asseguradora. "La via penal està esgotada, el jutge va arxivar de nou la causa sense trobar responsabilitat penal en l'accident", han detallat les mateixes fonts.

  • 9:30

    Ampli reconeixement al teatre català en l'entrega dels Premis Max

     

    'Falsestuff. La muerte de las musas', de Nao Albet i Marcel Borràs, ha guanyat el premi Max al millor espectacle teatral, en una  gala que es va celebrar aquest dilluns a Tenerife i que podeu  recuperar a  Rtve play.  Per la seva  banda, la compositora Raquel  Garcia Tomàs  va  emportar-se els dos Max  als quals  aspirava per l'òpera  estrenada al Liceu 'Alexina  B', millor  composició musical i millor disseny de vestuari, mentre que Eduard Fernández va guanyar el premi a millor actor.  

  • 9:20

    Gonzalo Boye anuncia que esgotaran totes les vies legals sobre l'amnistia a Puigdemont

     

    L'advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, en declaracions al Cafè d'Idees de Ràdio 4 ha anunciat que recorreran la decisió fins a esgotar totes les vies. La primera mesura serà interposar un recurs de reforma al Suprem. En cas que es desestimin tots els recursos, assegura que acudiran a la justícia Europea i reitera que si hi ha investidura, Carles Puigdemont, tornarà a Catalunya. 

  • 9:10

    La Seguretat Social guanya a Catalunya una mitjana de 26.348 afiliats al juny (+0,69%)



    La Seguretat Social va guanyar a Catalunya una mitjana de 26.348 cotitzadors al juny respecte al mes anterior (+0,69%), la qual cosa ha situat el número total d'ocupats en 3.832.713, segons dades del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions publicats aquest dimarts. En termes interanuals, l'increment d'afiliats a la Seguretat Social és de 89.932 persones, un 2,4% més que al juny de l'any passat; i si s'atén la dada de l'últim dia de mes --no en valors mitjans--, el sistema va guanyar 25.272 afiliats a Catalunya.

  • 9:05

    El mes de juny compleix el guió i deixa 5.816 aturats registrats menys  

     

    L'afiliació creix en 71.000 afiliats i el nombre total de treballadors a Espanya frega els 21,4 milions, nou rècord històric d'ocupació. La xifra de desocupats queda ara per sota dels 2,6 milions, nivells d'agost de 2008. A Catalunya, el descens acumulat en el darrer any ha estat de l'1,45% i 5.816 aturats menys respecte a maig. En total, queden inscrits al Servei d'Ocupació de Catalunya 325.000 aturats. La temporada turística impulsa el mercat de treball. Comerç i hostaleria sumen gairebé la meitat de nous afiliats.

  • 9:00

    Bon dia. Segueix aquí l'actualitat a Catalunya del dimarts 2 de juliol de 2024.

    Aquí pots consultar els titulars més destacats d'ahir.