Enlaces accesibilidad

Els cas dels cartells contra Maragall precipita l'adeu de Sabrià a la política

  • El viceconseller del Govern dimiteix pel cas dels cartells contra els germans Maragall
  • Sergi Sabrià nega la seva implicació en el cas i assenyala que Junqueras ho sabia

Per
Sergi Sabrià abandona el Govern, tot i desmarcar-se dels cartells i entre crítiques a Junqueras
Sergi Sabrià abandona el Govern, tot i desmarcar-se dels cartells i entre crítiques a Junqueras

Primera víctima política pel cas dels cartells difamatoris contra Ernest i Pasqual Maragall durant la darrera campanya de les municipals. El viceconseller d'Estratègia i Comunicació de la Generalitat en funcions i exvicesecretari de Comunicació d'ERC, Sergi Sabrià, ha dimitit del seu càrrec al Govern. Ha deixat clar, això sí, que no se sent responsable dels polèmics cartells: "No ho faig perquè sigui culpable de res".

La guerra interna d'ERC es cobra el cap de Sabrià | Laura Herrero

Així s'ha pronunciat en una roda de premsa aquest dijous, després que la direcció d'ERC hagi obert una investigació interna pel cas dels cartells. En plena guerra interna dins del partit, Sabrià ha volgut justificar el seu adeu precipitat perquè és "la millor aportació a un projecte que s'esberla".

Les crítiques han anat encara més enllà. "Aquesta sortida és el que alguns busquen des de fa molt de temps", ha advertit, referint-se clarament a Oriol Junqueras, que assegura que sí que coneixia l'existència dels cartells, tot i que ho va negar. Admet, a banda, que no parla amb el líder republicà des de les eleccions generals de fa un any.

Referències implícites a Junqueres

"Avui plego per no servir de distracció per als temes que aquesta organització ha d'afrontar, poder tornar a iniciar nou cicle guanyador", ha subratllat Sabrià, que ha afegit que la seva sortida pot rebaixar la tensió en el partit".

Sabrià, visiblement emocionat, ha estat molt dur a l'hora d'assenyalar els que "s'han dedicat a enfangar" i "no els importa ni la ciutadania ni el partit". A parer seu alguns membres d'ERC "només els mou l'ambició i l'interès personal per controlar el partit i fer-se'l a mida".

Sergi Sabrià dimiteix pel cas dels cartells contra Maragall

La vicepresidenta en funcions, Laura Vilagrà; la consellera Natàlia Mas Guix; el propi Ernest Maragall; la direcció del grup parlamentari amb Josep Maria Jové i Marta Vilalta; així com directors i tècnics de comunicació i altres càrrecs tant d'ERC com del Govern han assistit a la roda de premsa per donar suport a Sabrià. En total hi havia una quarantena de persones.