Enlaces accesibilidad

Arriba el primer criptosegell d'Espanya, amb 'Mortadel·lo' com a protagonista

  • Correus presenta el nou segell digital i ho fa en honor al dibuixant Francisco Ibáñez
  • L'empresa postal espanyola no es planteja "emigrar del format físic al digital", sinó "recórrer tots dos camins"

Per
Correus estrena el seu primer criptosegell en honor al dibuixant Francisco Ibáñez
Correus estrena el seu primer criptosegell en honor al dibuixant Francisco Ibáñez

A quatre dies de l'aniversari de la mort del creador de 'Mortadel·lo i Filemó', Francisco Ibáñez, Correus ha presentat el primer criptosegell de l'Estat, que ha dedicat al dibuixant.

L'empresa de postal espanyola aposta pel format digital, adaptant-se així al món de la tecnologia i els NFT, tot i que sense abandonar els segells físics. D'aquesta manera, impulsa una sèrie de personatges, en la qual apareix com a protagonista Mortadel·lo, amb cinc de les seves icòniques disfresses.

S'han fet 30.000 unitats, val 15 euros i ja és objecte de col·leccionisme.

Format híbrid

Tot i passar-se al digital, Correus ha dit que no es planteja "emigrar del format físic al digital", sinó "recórrer tots dos camins". Una iniciativa que ha estat qualificada per la directora de Filatèlia, Nuria Lera, com "una unió de tradició i modernitat". 

La filla de l'autor, Nuria Ibáñez, inaugura el nou segell digital amb 'Mortadel·lo' de protagonista

La filla de l'autor, Nuria Ibáñez, inaugura el nou segell digital amb 'Mortadel·lo' de protagonista

D'altra banda, el titular d'Estratègia, Sostenibilitat i Marca de l'empresa postal, Agustín Estébanez, ha matisat que es tracta d'un "actiu digital emmagatzemat a la xarxa blockchain”.

L'Èxit del còmic espanyol més longeu

El 20 de gener de 1958 apareixen les primeres vinyetes de la saga 'Mortadel·lo i Filemó' en el número 1394 de la revista Polzet, de l'editorial Bruguera. Fins ara, és la sèrie més antiga del còmic espanyol amb més de 65 anys d'història.

L'empresa postal espanyola també ha creat un criptosegell on surt l'autor. El dibuixant va acumular unes 20.000 pàgines dibuixades i diversos premis al llarg de la seva trajectòria professional.

La seva filla, Núria Ibáñez, ha descrit el seu pare com una persona “avançada als seus temps” i ha recordat el seu llegat. "Mortadel·lo farà somriure a aquells que el tinguin com a criptosegell", ha dit.