Enlaces accesibilidad

Catalunya vibra amb la música dels festivals d'aquest cap de setmana

  • Cap Roig inaugura aquest divendres la seva 24a edició amb 34.000 entrades venudes, un 70% de l'aforament total
  • Avril Lavigne, The Smashing Pumkins i Pet Shop Boys són caps de cartell al festival Cruïlla

Per
Catalunya ofereix una gran varietat de festivals culturals per aquest cap de setmana de juliol
Catalunya ofereix una gran varietat de festivals culturals per aquest cap de setmana de juliol

Aquest cap de setmana, del 12 al 14 de juliol, Catalunya es converteix en l'epicentre de la música i la cultura amb una àmplia oferta de festivals. Des de concerts de grups catalans fins artistes internacionals, la diversitat marca una agenda que promet captivar a tot el públic. Descobreix els esdeveniments imprescindibles que ompliran de ritme i emoció les nits d'estiu.

La 24a edició del Festival Cap Roig

Cap Roig inaugura aquest divendres la seva 24a edició amb 34.000 entrades venudes, un xifra que representa el 70% de l'aforament total. El quartet de germans irlandesos The Corrs són els encarregats d'inaugurar una de les cites més lluïdes de l'estiu a la Costa Brava. Els irlandesos, juntament amb Estopa i The Tyets, Disc Català de l'any de Ràdio 4, són les tres actuacions que ja han penjat el cartell de soldout fa dies. Precisament el grup mataroní protagonitza la nit solidària d'enguany amb beneficis per a la fundació El Trampolí que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual vinculant-los amb les arts escèniques.

Cap Roig inaugura la seva 24a edició amb 34.000 entrades venudes | Informa: Agnès Batlle

Aquest cap de setmana s'arrodonirà amb Raphael dissabte i Guillem Gispert diumenge. Seguint la tònica de programar noms internacionals, estatals i locals. S'esperen concerts únics com el de John Fogerty el dia 19 de juliol, essent la segona vegada que el llegendari músic actua a Catalunya i l'únic concert d'aquest any que farà a tot l'estat. O Diana Kral compartirà el següent cap de setmana amb Sopa de Cabra.

Cap Roig tanca edició el 16 d'agost amb Gossos, però abans de tancar portes passaran per l'escenari artistes com Calamaro, Chris Isaak i Pablo López, Los Secretos, Álvaro Soler, Rozalén, Taburete i Miki Núñez.

Els dos últims dies del Festival Cruïlla

El Festival Cruïlla va obrir les portes el passat dimecres 10 de juliol. La primera jornada de l'esdeveniment es va dirigir al públic més jove, amb actuacions de grups com Figa Flawas, YSY A i Rojuu, Funzo & Baby Loud, María Becerra o Trueno, alguns dels grans reclams. En els dies que dura el festival, passaran pel recinte del Parc del Fòrum de Barcelona artistes com The Smashing Pumkins, Avril Lavigne, Amaral, Pet Shop Boys, Kasabian, The Kooks, Olga Tañón o Chucho Valdés: Irakere 50.

Amaral, un dels plats forts del Festival Cruïlla

Concert inaugural del Festival Internacional de Música Pau Casals

Sota el lema 'Sentir els músics romàntics' i amb una programació de vuit concerts sobre la música del Romanticisme, el Festival Internacional de Música Pau Casals estrena la seva 43a edició. La cita obligatòria per als millors músics del món se celebra al cor dels Pirineus Orientals, al Vendrell, el bressol de Pau Casals. Entre els dies 12 i 20 de juliol s'interpretaran 8 concerts centrats en la música del romanticisme. Comptarà amb artistes internacionals i nacionals que interpretaran una àmplia varietat de programes de música de cambra.

Enguany, l’artista i música Marina Durany s’incorpora a aquest esdeveniment cultural per tal de contribuir a fer del Festival una vivència “única”. Schubert, Schumann, Mendelssohn i Brahms sonaran a l’Auditori Pau Casals en una atmosfera creada per l’artista, que anirà més enllà del propi auditori, submergint el Vendrell en el sentir dels músics romàntics.

Gilberto Santa Rosa inaugura el festival de la Porta Ferrada

El Festival Porta Ferrada presenta la seva 62a edició del 12 de juliol al 16 d'agost. Se celebra anualment al municipi de Sant Feliu de Guíxols des dels anys 50 del segle XX. Té aquest nom perquè abans se celebrava al davant de la Porta Ferrada.

Des de Gilbert Santa Rosa fins a Miklós Perényi, el festival promet nits inoblidables. Inclou jazz de Gregory Porter, melodies d'Andrea Motis i Madeleine Peyroux, la veu de Tom Jones, l'energia de Clara Peya i Julieta Venegas, el toc brasiler de Toquinho, i la mestria d'Ara Malikian. També hi haurà Xoel López, Antònia Font, Robe, Amaral, Figa Flawas & Mushkaa, Fabio Biondi, i la Camerata de Música Catalana amb Carles Marigó. Gene Simmons Band, Hombres G, La Ludwig Band amb Guillem Gisbert, Two Door Cinema Club, Seguridad Social & La Guardia, i José González afegiran diversitat i energia abans del tancament històric.

Eufònic Festival a les Terres de l'Ebre

Eufònic és el festival al voltant de les arts sonores, visuals i digital-performatives que se celebra a Terres de l'Ebre. Un festival d'arts excepcionals amb una agenda ben àmplia: actuacions audiovisuals, instal·lacions artístiques en espais museístics o temporalment habilitats, accions sonores al paisatge, tallers i activitats participatives, propostes per al públic familiar, jornades professionals i concerts en espais singulars. La singularitat del paisatge de les Terres de l’Ebre en general i del Delta de l’Ebre en particular és l’element diferencial del festival, convertint Eufònic en una experiència sonora i visual ancorada en el paisatge i l’entorn.

Altres esdeveniments del cap de setmana

Catalunya acull gran varietat d'esdeveniments culturals perquè tothom els pugui gaudir. Aquest divendres 12 de juliol David Bisbal actua a Tarragona amb el seu 'Tour Volaré 2024'.

Cada dimecres de juliol se celebra el Clotilde Fest, que compta amb els grups catalans de més renom actual: Flashy Ice Cream, Lildami, Sexenni, Figa Flawas entre altres.

Estopa celebra 25 anys a l'Estadi Olímpic de Barcelona

Els germans Estopa van omplir dimecres passat, dia 10 de juliol, l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona en un concert èpic que va celebrar els 25 anys de carrera musical. Davant de 60.000 persones, el que va representar l'actuació més multitudinària de la seva història, el duet va repassar el millor de la seva discografia amb temes clàssics i noves propostes com les del disc 'Estopía'.

Estopa actua a l'Estadi Olímpic davant de 60.000 persones

Estopa actua a l'Estadi Olímpic davant de 60.000 persones

El grup es va convertir en la primera formació de l'Estat en actuar en solitari a l'Estadi Olímpic, van fer un soldout en menys de 5 hores.