Enlaces accesibilidad

La dona assassinada presuntament per la seva parella a Salou l'havia denunciat per unes empentes

  • El jutjat de violència sobre la dona de Tarragona ha acordat presó provisional i sense fiança per a l'home
  • Ja són 18 les víctimes des de principi d'any a Catalunya, cinc són menors d’edat

Per
Els Mossos investiguen dues morts violentes de dones a Catalunya comeses durant la nit de dissabte
Els Mossos investiguen dues morts violentes de dones a Catalunya comeses durant la nit de dissabte

La dona de 84 anys morta en mans de la seva parella a Salou havia presentat una denúncia al mes de maig per unes empentes. Una denúncia que finalment es va retirar a petició d'un familiar perquè l'home, ara en presó provisional sense fiança, tindria una malaltia.

La família es trobava a l'espera que fos diagnosticat al 100%, possiblement d'un problema de salut mental. El crim es va produir dissabte al vespre en un habitatge del carrer Tortosa de Salou (Tarragonès).

Dos crims en 48 hores

Segons la policia catalana, el primer incident va passar dissabte al vespre a Salou. Els agents van rebre l'avís de la presència d'una dona d'uns 80 anys morta amb signes de violència en un pis del carrer Tortosa i van detenir un home de 86 anys com a presumpte autor de l'homicidi.

Unes hores després, la matinada de diumenge, els Mossos van trobar el cos sense vida d'una dona amb indicis de criminalitat a l'entrada d'una casa del carrer Pajares, a Sabadell. El jutjat de violència sobre la dona de Tarragona ha acordat presó provisional comunicada i sense fiança per a l'exparella.

Condol per les dues últimes víctimes de violència masclista

La víctima havia presentat una denúncia contra l'home al maig, però la va retirar a petició d'un familiar que l'excusava de tenir una malaltia. De fet, la família es trobava a l'espera que fos diagnosticat al 100%, possiblement d'un problema de salut mental. 

Els consistoris condemnen els fets

Sabadell i Salou han fet un minut de silenci per les dues dones assassinades aquest cap de setmana presumptament a mans de les seves parelles. Ja són 18 les víctimes des de principi d'any a Catalunya, cinc són menors d’edat.

A Sabadell han condemnat el feminicidi d'una dona de 30 anys en mans presumptament de la seva parella aquest dissabte. Prop d'un centenar de persones s'han reunit davant de l'Ajuntament a les 12 del migdia per rebutjar el crim i per mostrar el seu escalf als familiars i amics de la víctima, la Manuela, tal com ha fet l'alcaldessa Marta Farrés. 

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge,  ha assegurat que l'administració ha reforçat l'ajuda a les dones que pateixen violències i ha posat en valor la feina de les institucions. "El feminisme no ha anat massa lluny, que les polítiques d'igualtat són molt necessàries", ha assegurat. 

Salou ha fet un minut de silenci aquest dilluns per condemnar el feminicidi d'una dona en mans presumptament de la seva parella aquest dissabte. Prop d'un centenar de persones s'han reunit davant de l'Ajuntament a les 12 hores del migdia per rebutjar el crim i per mostrar el seu escalf als familiars i amics de la víctima, la Gertruda de 84 anys.  

"És una tràgica mort, molt sentida a tot el municipi d'una veïna molt coneguda i arrelada", ha expressat el seu alcalde, Pere Granados.

Dona de 80 anys assassinada per la seva parella

Els Mossos d'Esquadra van detenir dissabte a la nit un home de 86 anys com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi. Al voltant de les 20:23, els mossos van rebre l'avís que hi havia una dona de 80 anys morta, amb indicis de criminalitat, a l'interior d'un pis del carrer Tortosa de Salou. Les dotacions policials van confirmar els fets i van detenir la seva parella com a presumpte autor de la mort. El detingut passarà durant els pròxims dies a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha fet un comunicat on expressa la seva "més absoluta condemna" davant la tràgica mort de la dona de 80 anys. Granados trasllada el seu "més sincer condol i tot el suport" als familiars i amistats de la víctima en aquests moments tan difícils. Dilluns al migdia, l'Ajuntament de Salou farà un minut de silenci com a gest de solidaritat i respecte envers la víctima i els seus éssers estimats. 

Crim al carrer Pajares, a Sabadell

Per altra banda, els Mossos investiguen la mort violenta d'una dona de 30 anys a la població de Sabadell. Els fets han passat la matinada de diumenge, a les 4:53 h, quan s'ha trobat una dona morta amb indicis de criminalitat a l’entrada d’una casa del carrer Pajares. Ha estat amb arma blanca i segons fonts properes, els fets s'han dut a terme davant de les seves dues filles petites.

Al voltant de les 6 de la tarda d'aquest diumenge la policia ha detingut al carrer un home com a presumpte autor dels fets en ser reconegut per uns agents. Paral·lelament, s'investiga l'acció d'un grup de veïns, que poc després del crim haurien cremat la casa del sospitós de l'assassinat.

L'Ajuntament de la cocapital vallesana ha explicat que s'ha activat el protocol davant aquests casos i que està previst la celebració d'un minut de silenci en record a la víctima dilluns. Serà a les 12 del migdia, a la plaça de Sant Roc, com a mostra de repulsa per l’assassinat de la veïna del barri de Ca n’Oriac. L'alcaldessa Marta Farrés s'ha declarat "consternada" per la mort d'una dona en un nou cas de violència masclista. "És un fet insuportable que no ens podem permetre com a societat".

Tant el jutjat d'instrucció 2 de Tarragona com jutjat d'instrucció 1 de Sabadell s'han inhibit i han traspassat els casos als jutjat de violència sobre la dona corresponents de la ciutat vallesana i de Tarragona.

Detingut a Lleida per violació i agressió a la seva exparella

En les últimes hores també s'ha sabut que els mossos han detingut un home de 42 anys per presumptament haver violat i colpejat la seva exparella en un habitatge del carrer La Palma, al Centre Històric de Lleida la matinada de dissabte. Se li atribueixen suposats delictes d'agressió sexual, violència domèstica i amenaces. La dona va ser traslladada a un centre sanitari per ser atesa de les ferides i sotmesa a una revisió. Les comarques de Lleida van sumar 268 delictes sexuals l'any passat, un 36% més que el 2022.

Les dones que pateixen una situació de violència masclista disposen d'un servei d'atenció permanent que funciona de manera ininterrompuda durant tot l'any a través dels números de telèfon 016 o 900.900.120, que són gratuïts i confidencials. També poden trucar al telèfon d'emergències 112 o demanar assessorament policial via missatgeria instantània al número de whatsapp 601.00.11.22.