Enlaces accesibilidad

La solidaritat omple piscines arreu de Catalunya

Per
Personalitats com Josep Rull, Laura Vilagrà, Ramon Gener o Ada Parellada participen a l'acte central del 'Mulla't a la piscina del CNAB
Personalitats com Josep Rull, Laura Vilagrà, Ramon Gener o Ada Parellada participen a l'acte central del 'Mulla't a la piscina del CNAB

Més de 110.000 persones han participat aquest diumenge en la tradicional iniciativa solidària 'Mulla't per l'Esclerosi Múltiple" en més de 500 piscines d'arreu de Catalunya amb l'objectiu d'afavorir la recerca i la neurorehabilitació de les persones afectades per malaltia. L'acte central s'ha celebrat al Club Natació Barceloneta i, entre d'altres, hi han participat el president del Parlament, Josep Rull; i la vicepresidenta de la Generalitat en funcions, Laura Vilagrà, acompanyats de diversos càrrecs de la Generalitat i rostres populars com la cuinera Ada Parellada, les actrius Lloll Bertran, Agnès Busquets i Anna Senan, l’actor Octavi Pujades i el cantant Edu Esteve.

Més de 100.000 persones participen al 'Mulla't per l'Esclerosi Múltiple'

La festa ha comptat amb una actuació conjunta del músic Ramon Gener, el grup Messengers i la coral Mas Gospel, que han interpretat una versió del 'Llença't' de Lax'n Busto des d'una plataforma flotant al centre de la piscina del Club Natació Atlètic Barceloneta. Les padrines d'aquesta edició han estat les esportistes Ona Carbonell i Laia Palau.

Fan falta més recursos per a la investigació

En declaracions a Ràdio 4, la directora executiva de la Fundació Esclerosi Múltiple, Rosa Masriera, destaca que s'ha avançat "molt" en el tractament i diagnòstic precoç. "El nostre somni és que l’esclerosi múltiple algun dia es pugui prevenir i erradicar. Però encara estem lluny d’aquest fet i cal seguir treballant perquè les persones amb Esclerosi Múltiple tinguin ara la millor qualitat de vida i perquè aquest futur que somniem es faci realitat", assenyala.

Rosa Masriera: "Tenim controlada la inflamació però no la neurodegeneració" | MARÍA GÓMEZ

La investigació ha avançat força des que fa 30 anys es va posar en marxa la iniciativa del 'Mulla't. Segons Masriera, "hem passat de no tenir cap fàrmac a comptar amb 16 tractaments, gràcies als quals podem afirmar que hem canviat la història de la malaltia". Ara bé, ella mateixa admet que "encara tenim molta feina per fer i molt de camí per recórrer, pel que és imprescindible la participació i l’ajuda de l’ administració i de la societat civil".

El 'Mulla't' ja és un projecte solidari consolidat

Els ciutadans que vulguin col·laborar poden fer donacions mitjançant la compra de productes solidaris a la web www.mullat.cat-. A més a més, alguns restaurants ofereixen un plat solidari en suport a la lluita contra l’esclerosi múltiple i als supermercats Caprabo i Sorli es poden comprar ampolles dOleaurum, un oli solidari amb denominació d'origen protegida Siurana elaborat per petits productors catalans agrupats sota la marca Olis de Catalunya. Per cada ampolla venuda fins al 31 de juliol, es destinarà un euro a la lluita contra la malaltia sense cost addicional per al consumidor.

Foto de família d'alguns dels participants a l'acte central de la 31a edició del 'Mulla't per l'Esclerosi Múltiple'

Foto de família d'alguns dels participants a l'acte central de la 31a edició del 'Mulla't per l'Esclerosi Múltiple'

El 'Mulla't per l'Esclerosi Mútiple' va començar fa 30 anys amb 67 piscines participants i aquest diumenge ja han estat més de 500. Al llarg dels anys, s'han recaptat més de 5 milions d'euros que s'han destinat a la recerca i a donar suport a les persones i famílies que conviuen amb la malaltia.