Enlaces accesibilidad

La sinusitis crònica: aquests són els tractaments més eficaços

  • La sinusitis crònica pot fer-te la vida impossible
  • El Dr. Jacinto García Lorenzo, de l’Hospital del Mar, explica quins són els tractaments més adients per fer front a aquesta afecció

Per

La sinusitis crònica, quins són els tractaments més eficaços
La sinusitis crònica, quins són els tractaments més eficaços

La sinusitis crònica afecta milions de persones arreu del món. És una afecció que provoca la inflamació i irritació dels sins paranasals durant almenys 12 setmanes. Els símptomes comuns inclouen dolor facial, congestió nasal, secreció espessa, dolor de cap i pèrdua del sentit de l'olfacte.

El diagnòstic es realitza a través d'un examen físic, una avaluació dels símptomes i, sovint, proves d'imatge com una tomografia computada dels sins paranasals. Un cop diagnosticada, és fonamental un tractament adequat per alleujar els símptomes i prevenir complicacions.

Xavifòrnia - La sinusitis crònica, quins són els tractaments més eficaços

El Dr. Jacinto García Lorenzo, cap del Servei d'Otorrinolaringologia de l’Hospital del Mar, assegura que es tracta "d'una patologia molt molesta" i explica a 'Xavifòrnia' de Ràdio 4 quins són els tractaments més eficaços per combatre aquesta afecció.

Medicaments

En el tractament de la sinusitis, els medicaments comunament prescrits inclouen:

  • Antibiòtics: poden ser receptats en casos d'infecció bacteriana.
  • Corticoesteroides: ajuden a reduir la inflamació als sins paranasals.
  • Descongestius: alleugen la congestió nasal i la pressió facial.

Rinocirurgia endoscòpica

  • Rinocirurgia endoscòpica: en alguns casos, es pot recórrer a la cirurgia endoscòpica per netejar els sins paranasals i restaurar el seu drenatge adequat.

Rentats nasals

  • Rentats nasals: realitzar rentats nasals amb sèrum fisiològic o solucions salines pot ajudar a netejar i drenar els sins paranasals, alleujant els símptomes.

És important consultar a un otorrinolaringòleg per obtenir un diagnòstic precís i un pla de tractament personalitzat per a la sinusitis crònica. "L'important és rebre un bon diagnòstic", assegura el doctor.

Mesures de prevenció

Per reduir el risc de patir sinusitis crònica tracta de mantenir-te lluny de les persones que tinguin refredats o altres infeccions. Renta't les mans amb aigua i sabó sovint, especialment abans dels menjars. Tracta les possibles al·lèrgies que puguis tenir. Evita el fum del cigarret i l'aire contaminat, ja que aquest pot irritar els pulmons i la part interior del nas. Per ultim, fes servir un humidificador, et pot ajudar si l'aire de casa teva és sec.

Amb un enfocament adequat, la majoria de les persones amb aquesta condició poden trobar alleujament i millorar la seva qualitat de vida.