Enlaces accesibilidad

Vist per a sentència el judici a l'exdona de Mainat

  • Ángela Dobrowolski afirma que la causa de la crisi del seu exmarit van ser les pastilles que prenia per un tractament anti-envelliment.
  • Les acusacions mantenen la petició de 13 anys de presó per temptativa d'assassinat.

Per
Segona jornada del judici a l'exdona de Mainat | TSJC
Els metges diuen que la causa més probable de la hipoglucèmia greu de Mainat seria l'administració d'insulina

Ángela Dobrowolski ha manifestat aquest divendres en el seu torn d'última paraula que ''estava convençuda'' de que l'acusació que exerceix la seva exparella acabaria demanant la seva absolució. Afirma que li costa creure que el seu exmarit arribi a la conclusió de que havia intentat matar-lo quan diu que va ''lluitar per la seva vida''. El ministeri públic sosté que l'acusada va intentar assassinar Mainat la matinada del 23 de juny del 2020 injectant-li insulina amb l'excusa de que era un medicament que utilitzava habitualment per aprimar-se.

Vist per a sentència el judici a l'exdona de Mainat | Sergi Bassolas

L'exdona de Josep Maria Mainat ha defensat que "no el volia mort" i que "va fer tot el possible per salvar-lo" i revertir la hipoglucèmia que el productor va patir el 23 de juny de 2020. Ho ha dit en la seva declaració davant la jutge, en la quarta sessió del judici en què se l'acusa d'intent d'homicidi a l'Audiència de Barcelona. En una compareixença d'una hora i en la qual només ha respost les preguntes del seu advocat, ha admès que "anava col·locada". Amb tot, ha dit que estava prou "lúcida" com per atendre'l i alertar el 112. Així mateix, ha indicat que hores abans va administrar saxenda a Mainat i ha opinat que la reacció d'aquest fàrmac amb la "muntanya de pastilles" que ell prenia podrien haver causat l'episodi.

L'exdona de Josep Maria Mainat nega que volgués matar-lo | Sergi Bassolas

En la tercera sessió del judici, un informàtic va afirmar que Angela Dobrowolski el va contractar l'agost de 2020 perquè l'ajudés a desbloquejar el portàtil del productor per descarregar imatges de les càmeres de seguretat de la finca on tots dos residien i documents sobre la diabetis i el coma diabètic. També van comparèixer davant la magistrada metges que van atendre Mainat el 23 de juny de 2022, quan va patir la hipoglucèmia. Han confirmat que "l’únic fàrmac" que pot fer que en dues hores els nivells de glucosa disminueixin dràsticament és la insulina.

Els metges asseguren que la medicació que prenia Mainat no pot causar un coma diabètic

En la sessió de dimarts, els metges de l'Hospital Quirón on Josep Maria Mainat va ingressar després de patir una hipoglucèmia greu, van afirmar que la causa més probable d'aquesta seria l'administració d'insulina. "La primera causa en aquest cas amb moltíssima diferència respecte a la segona seria la insulina", ha declarat el doctor F.C, especialista en medicina interna, en el segon dia del judici a l'Audiència de Barcelonacontra l'exdona de Mainat, Angela Dobrowolski, per intent d'assassinat pels fets ocorreguts la matinada del 22 al 23 de juny del 2020. També ha declarat una amiga que ajudava de tant en tant el matrimoni i que va acudir a la casa perquè Dobrowolski va trucar-li. En arribar-hi, ha recordat com ell va dir-li des de l'ambulància: "M'ha volgut matar".

En el segon dia del judici, el tribunal ha escoltat, entre altres, els testimonis de dues dones que van ser a la casa abans i després dels fets -una amiga del matrimoni que vivia a prop i una altra dona que hi treballava com a dona de fer feines-, l'equip del SEM que va fer la primera assistència al domicili de Mainat i dos metges de l'Hospital Quirón que van tractar el cas mèdic de Mainat, la doctora d'Urgències i el metge especialista.

Segona sessió del judici a l'exdona de Josep Maria Mainat | Sergi Bassolas

La metgessa del SEM afirma que Mainat tenia un nivell de glicèmia molt baix

Un dels aspectes clau ha tingut a veure amb què hauria causat la hipoglucèmia de Mainat i en quin estat es trobava. La metgessa del SEM, que va ser el primer equip a atendre'l després de la trucada al 112, ha explicat que la primera impressió és que "podria haver mort", que tenia un nivell de glicèmia "molt baix" i que van necessitar injectar-li 3 o 4 vials de glucosa en sang. També ha comentat que Mainat va dir-li "diverses vegades" que Dobrowolski li havia "injectat alguna cosa". La infermera del SEM ha apuntat que va costar "massa" remuntar-lo.

Durant l'estona que van ser allà, les dues treballadores del SEM han coincidit que Dobrowolski no només no va ajudar-les -van ser els nens qui van anar a buscar gelats per donar sucre al seu pare- sinó que va "interferir" en la seva feina i estava "excessivament alterada".

Mainat diu que ''el va sorprendre'' que la seva exdona ''no fes res''

El productor i membre de la Trinca Josep Maria Mainat declarava dilluns en la primera jornada a l'Audiència de Barcelona. Afirmava que el va sorprendre que Angela Dobrowolski "no fes res" i trigués a trucar al SEM la nit que va patir un coma diabètic després que ella li posés dues injeccions.

Mainat declara en el primer dia de judici contra la seva exdona

Segons ha explicat el primer dia del judici contra l'exdona per intent d'assassinat, els fets van passar després d'una tarda de discussions en què ella estava "molt alterada" perquè Mainat va comunicar-li que l'endemà presentaria els papers del divorci.