Enlaces accesibilidad

Resum de notícies a Catalunya del 16 de juliol del 2024 | Quatre ferits greus en l'accident d'autobús a la C-32

  • Foment xifra en 42.000 milions d'euros el dèficit inversor d'infraestructures en els darrers 15 anys
  • Aragonès i Vilagrà donen la benvinguda al Palau de la Generalitat als encausats pel Tsunami Democràtic
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Tres ferits crítics en l'accident d'aquest autocar a la C-32 a Pineda de Mar

L'actualitat d'aquest dimarts passa per l'accident d'un autocar a la C-32 entre Pineda de Mar i Tordera. El vehicle s'ha encastat contra un túnel i han acabat ferides 22 persones, quatre d'elles en estat greu.

En clau política, Aragonès ha rebut al Palau de la Generalitat a Marta Rovira, Oleguer Serra i Ruben Wagensberg i s'ha constituït el Parlament Europeu, que ha deixat fora a Toni Comín.

Altres temes destacats de la jornada són la segona jornada del judici contra l'exdona de Josep Maria Mainat per intentar assassinar-lo i els 42.000 milions d'euros de dèficit inversor d'infraestructures en els darrers 15 anys, segons Foment. A mitja tarda, s'ha conegut també que la dona de 86 anys morta a Salou en mans de la seva parella havia denunciat l'home uns mesos enrere.

Última hora avui a Catalunya del 16 de juliol del 2024

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 20:39

    Inditex fa seguiment dels afectats per l'accident del bus a la C-32

     

    Inditex està realitzant un seguiment individualitzat de la situació de cadascun dels 48 empleats del grup que viatjaven en l'autobús llançadora que, en el matí d'aquest dimarts, 16 de juliol, ha sofert un accident en el túnel de la C-32 entre Pineda de Mar i Santa Susanna, a la província de Barcelona. En un comunicat, la companyia ha dit posar a la disposició dels afectats i de les seves familiars diferents mesures de suport i acompanyament com ara trasllats, serveis d'allotjament i assistència psicològica.

  • 19:22

    L'increment de generació elèctrica renovable a Catalunya el 2023 ha estat quatre vegades inferior a la de l'any anterior

     

     A Catalunya el 2023 l'increment de capacitat de generació elèctrica renovable ha estat de 34,39 MW, una xifra gairebé quatre vegades inferior a la de l'any anterior. Així ho constata l'Observatori d'Energies Renovables en l'informe que analitza la implantació d'energies netes durant l'últim any, que certifica que Catalunya "s'està allunyant" de la sobirania energètica. Així, el document avisa que la cobertura de demanda elèctrica amb renovables ha estat del 13,6%, dada que caldria multiplicar per cinc per assolir la fita de 2030 del Govern, que fixa que un 50% d'aquesta demanda s'ha de cobrir amb fonts renovables. L'Observatori atribueix aquesta lentitud al "col·lapse" de projectes d'eòlica i fotovoltaica que es troben en tramitació.

  • 19:40

    Retiren l'autobús accidentat aquest matí a la C-32

     

    Un camió de gran tonatge s'emporta l'autobús que s'ha encastat aquest matí contra un túnel a la C-32 entre Pineda de Mar i Tordera. Ja han començat les tasques de neteja i la previsió és poder obrir la via cap a les 21.30 hores. Des de les quatre de la tarda, hi ha un carril addicional en direcció sud.

  • 19:01

    La sequera ha provocat la mort d’uns 2.000 arbres a Barcelona

     

    Uns 2.000 arbres han mort a Barcelona a conseqüència de la sequera, durant la fase d’excepcionalitat. Les dades les ha donat a conèixer aquest dimarts la tinent d’alcaldia d’Urbanisme de l’Ajuntament, Laia Bonet, a la comissió d’Urbanisme. Segons Bonet, es tracta d’arbres afectats “directament i indirectament” per la sequera. Durant el 2023, van morir a la ciutat 500 arbres. El govern municipal assegura que cap dels arbres morts estava catalogat. El govern ha avançat que, sempre que si la sequera ho permeti, Parcs i Jardins començarà a l’octubre a treballar en la recuperació del verd. Un dels pilars d’aquest pla serà replantar 7.500 arbres i palmeres entre la tardor d’aquest any i el desembre del 2025.

  • 18:41

    CCOO lamenta l'accident a la C-32 i alerta que les condicions empitjoren al sector del transport per carretera

     

    CCOO ha lamentat en un comunicat l'accident de bus que hi ha hagut aquest matí a la C-32 entre Pineda de Mar i Tordera i ha alertat que al sector del transport per carretera les condicions de treball "han anat empitjorant en els darrers anys". Una "precarització" del sector de viatgers a Catalunya que, a parer del sindicat, fa que no sigui un sector "atractiu" per garantir el relleu generacional. Fruit d'això, conclou la formació laboral, "la gran majoria d'empreses no tenen les necessitats de conductors cobertes". El sector de Mossos d'Esquadra del sindicat també denuncia "fa més de dos anys" la manca d'efectius especialistes en transport, un fet que provoca que la divisió de trànsit "no pugui donar resposta" al volum de trànsit actual.

  • 18:07

    La dona morta en mans de la seva parella a Salou va presentar una denúncia al maig contra l'home

     

    La dona morta en mans de la seva parella a Salou va presentar una denúncia contra l'home al mes de maig d'enguany, segons han confirmat fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La víctima, de 84 anys, va interposar-la per unes empentes. Amb tot, la dona va retirar-la a petició d'un familiar, ja que ell patia una malaltia. La família estava a l'espera que fos diagnosticat al 100%, possiblement d'un problema de salut mental. El crim es va produir dissabte al vespre en un habitatge del carrer Tortosa de Salou (Tarragonès). Aquest dilluns, el jutjat de violència sobre la dona de Tarragona va decretar presó provisional comunicada i sense fiança pel presumpte autor, de 86 anys.

  • 17:49

    El BBVA contempla la possibilitat que si culmina l'opa sobre el Sabadell "no compleixi els resultats esperats" 

     

    El BBVA considera la possibilitat que si es completa l'opa hostil sobre el Banc Sabadell "no compleixi els resultats esperats". En un fulletó sobre emissions de bons contingents convertibles del passat mes de juny, i publicat per l'entitat financera, recull els "riscos" de l'operació i avisa que el banc podria ser "afectat negativament per càrrecs i contingències relacionades amb la desinversió o l'adquisició". En aquest sentit, el document preveu possibles "litigis" que podrien presentar treballadors acomiadats, clients o tercers. A la vegada, sospesa la possibilitat d'indemnitzacions, ja que poden haver-hi "imprevistos" que no s'hagin examinat prèviament en el procés per adquirir el Banc Sabadell. 

  • 17:30

    Mossos potarà la seguretat ciutadana i l'ordre públic a la Copa Amèrica i la Guàrdia Civil vigilarà la zona de regates

     

    La Generalitat i el govern espanyol han acordat aquest dimarts el dispositiu de seguretat de la Copa Amèrica, que se celebrarà entre el 22 d'agost i el 27 d'octubre a Barcelona. Segons aquest acord, els Mossos d'Esquadra es faran càrrec de la seguretat ciutadana i l'ordre públic, policia administrativa, policia judicial i d'investigació tant en zona terrestre com en l'àmbit portuari, ciberseguretat, protecció d'autoritats de Catalunya, policia aèria i de trànsit.

    La Guàrdia Civil custodiarà el port de la capital i s'encarregarà de la seguretat dels espais on se celebrin les regates, entrenaments i la resta d'activitats en el mar territorial. La Policia Nacional es farà càrrec de la protecció de les autoritats de l'Estat i d'altres països.

  • 17:15

    El nou contracte de manteniment del clavegueram de Barcelona incorpora la neteja dels embornals i millores d'inspecció

     

    El nou contracte de manteniment del clavegueram de Barcelona per al període 2025-2033 incorpora novetats, com la neteja dels embornals i la millora de la inspecció de la xarxa. El pressupost per al període és d'uns 184.294.060,05 euros sense IVA, 3,4 milions més que l'actual.

    La Comissió d'Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge ha aprovat la licitació del nou contracte, que té vuit anys de durada més dos de pròrroga. Es tracta del segon contracte més gran de serveis urbans de la ciutat, darrera del de neteja i recollida de residus. Pel que fa als embornals, la previsió és netejar-ne uns 15.000 cada any i uns 60 cada dia.

  • 16:59

    Habilitat un carril en sentit sud per restablir la circulació a la C-32

     

    Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, ja s'ha restablert la circulació a la C-32, tot i que encara continuen les tasques per a retirar l'autocar accidentat.  Els Bombers de la Generalitat han despenjat de la boca del túnel de Tordera de la C-32 l’autobús que ha quedat atrapat de forma vertical aquest dimarts al matí. A primera hora de la tarda els serveis d’emergència l’han retirat i situat de forma horitzontal damunt la calçada, a l’espera de poder fer la retirada total amb una grua de gran tonatge. El vehicle, que transportava una cinquantena de persones, s'ha encastat contra un túnel entre Pineda de Mar i Tordera. En total, han estat 22 els ferits, 4 en estat greu, que han estat traslladats a diferents hospitals catalans.

  • 16:40

    Tot a punt per al Festival Peralada 2024

     

    Dijous arrenca el festival Perelada amb un recital del tenor Piotr Beczala amb la pianista Sarah Tysman. Entre els plats forts d'aquest any, destaca l'espectacle Folclor de la companyia Acosta Danza que dirigeix el ballarí i coreògraf Carlos Acosta. 

  • 16:37

    La sèrie 'Merlí', a La 2

     

    La mítica sèrie 'Merlí' ja es pot veure a La 2 de Televisió Espanyola. Cada tarda de dilluns a dijous, Francesc Orella interpreta  un professor de filosofia molt especial que aplica el diàleg com a mètode didàctic amb els seus alumnes, interpretats per  Carlos Cuevas, Elisabeth Casanovas i David Solans. A la 2 s'emetran les dues primeres temporades durant tot l'estiu i la tercera està disponible  RTVE Play.

  • 16:30

    Nova Àrea d'Especialitats Pediàtriques de l'Hospital Vall Hebron

     

    Per a moltes famílies els hospitals es converteixen en casa seva durant el temps que dura l'ingrés. Per això, un espai acollidor i que convidi a distreure's els fa l'estada més agradable. Amb aquesta voluntat neix la nova Àrea d'Especialitats Pediàtriques de l'Hospital Vall d'Hebron.

  • 16:15

    Investigadors de la UPC desenvolupen un sistema per reduir el consum de combustible del vaixell d'Open Arms

     

    Un grup d'investigadors de la Facultat de Nàutica de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech està desenvolupant un nou sistema que permet reduir el consum de combustible del vaixell de l'ONG Open Arms. El nou sistema, impulsat en col·laboració amb l'empresa Fractus, es basa en tecnologies d'aprenentatge automàtic, una de les tècniques de la intel·ligència artificial.

    Gràcies a aquestes, es pot determinar quins són els factors que afecten el consum de combustible de l'embarcació i fer recomanacions per reduir-lo durant la navegació. El vaixell humanitari Open Arms és un antic remolcador de 37 mestres d'eslora que pot arribar a consumir 3.000 litres de gasoil diaris.

  • 16:00

    Comença l'aportació de sorra a les platges urbanes de Sitges 

     

    Aquest dimarts el Ministeri de Transició Ecològica ha començat a fer l’aportació de sorra a Sant Sebastià, la platja urbana més malmesa pel temporal Nelson.

    El sector turístic lamenta que aquestes tasques siguin a ple estiu i demana solucions estructurals. L’Ajuntament, al seu torn, nega que la falta de sorra en algunes platges tingui conseqüències turístiques. “Està arribant més gent que mai”, assegura l’alcaldessa, Aurora Carbonell.

  • 15:45

    Reforma del finançament autonòmic

    La ministra d'hisenda Maria Jesús Montero aposta per una taula de negociació amb el PP per abordar la reforma del finançament autonòmic després de constatar, ha dit, la impossibilitat de posar d'acord a 17 Comunitats , la majoria en mans del partit d'Alberto Nuñez Feijoo, a qui ha acusat de falta de lideratge.

  • 15:30

    Foment del Treball eleva a 42.500 milions d'euros el dèficit en infraestructures a Catalunya entre 2009 i 2023

     

    Foment del Treball ha denunciat que Catalunya pateix un dèficit en infraestructures tant des govern de l'Estat com de la Generalitat fins als 42.500 milions d'euros entre 2009 i 2023. El president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, ha titllat aquesta xifra "d'escandalosa" i ha denunciat que és una "situació intolerable" i "una presa de pèl".

    "Apel·lo a la responsabilitat de les administracions públiques perquè es resolgui d'una vegada per totes aquests problemes d'inversions", ha assenyalat. Sánchez Llibre ha advertit que la manca d'inversió suposa una "pèrdua de competitivitat" i de "capacitat econòmica de benestar i de qualitat de vida" dels ciutadans.

  • 15:15

    Els Mossos d’Esquadra investiguen una presumpta violació a una menor d'edat a Vilanova i la Geltrú.

  • 15:05

    Encastat contra el túnel, a 45 graus d'elevació. Així ha quedat el bus que transportava a 46 treballadors de l'empresa Inditex de Barcelona a Tordera, on l'empresa tèxtil té un centre logístic. 
     

    Tres ferits crítics en l'accident d'aquest autocar a la C-32 a Pineda de Mar
    rtve Tres ferits crítics en l'accident d'aquest autocar a la C-32 a Pineda de Mar
  • 14:43

    EL TEMPS | La previsió d'aquest dimarts 16 de juliol d'El Temps de RTVE Catalunya amb la Sònia Papell. 

     

     
  • 14:42

    Cedeix i cau l'autocar accidentat al túnel entre Pineda i Santa Susanna. 

     

     
  • 14:33

    Greu accident d'un autobús al túnel de la  C-32 entre Pineda de Mar i Santa Susanna. 

     

     

    Eren poc abans de les 9 del matí, quan Un autocar amb treballadors d'Inditex que es dirigia al centre logístic de Tordera s'ha accidentat i ha bolcat encastant-se contra les portes d'un túnel, deixant el vehicle en una posició gairebé vertical.

    Els serveis d'urgències han atès gairebé una cinquantena de persones ferides de diversa consideració. 

    Greu accident d'un autobús al túnel de la  C-32 entre Pineda de Mar i Santa Susanna
    rtve Greu accident d'un autobús al túnel de la C-32 entre Pineda de Mar i Santa Susanna
  • 14:20

    Girona habilita un refugi climàtic per persones sense sostre

     

    Girona ha posat en marxa un refugi climàtic específic per a persones sense llar. És un espai de descans i lleure que funcionarà de juliol a octubre i que pot acollir fins a 30 persones.

    Girona habilita un refugi climàtic per persones sense sostre | Gemma Esteba
    rtve Girona habilita un refugi climàtic per persones sense sostre | Gemma Esteba
  • 13:58

    Tres persones en estat crític i 54 persones ateses per emergències en l'accident d'autobús. 

     

     

    El vehicle traslladava prop d'una seixantena de treballadors d'Inditex que es dirigien al centre logístic de l'empresa tèxtil de Tordera.  
    L'evacuació dels passatgers ha estat possible gràcies a la vintena de dotacions i dos helicòpters medicalitzats, tot i que com ha explicat  en Jordi Martí, cap de Bombers, el procediment no ha estat  senzill perquè l'autobús havia quedat en una posició gairebé vertical recolzat a l'entrada del túnel. 

    L'últim a ser rescatat ha estat el conductor perquè havia quedat atrapat. Finalment, ha estat excarcerat i també traslladat a l'hospital.  

    Ara s'investiga les causes del sinistre com ha explicat Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, però abans caldrà fer la retirada del vehicle que no serà fàcil.

    Aquesta situació complica i molt la circulació a la xarxa viària.

  • 13:50

    Lamine Yamal, un dels protagonistes de la celebració de l'Eurocopa

     

    Lamine Yamal va ser un dels protagonistes de la festa de la quarta Eurocopa de la selecció Espanyola. 12 hores després de la celebració, acabem de saber que el president de la federació espanyola de futbol, Pedro Rocha, acaba de ser inhabilitat pel Tribunal administratiu de l'esport per un període de dos anys.

  • 13:41

    Vox assegura que el finançament singular és ''molt perillós'' i acusa PSC i ERC de negociar-lo ''d'amagat''

     

     

    El portaveu de Vox al Parlament, Joan Garriga, ha considerat "molt perillós" que la Generalitat pugui recaptar tots els impostos si prospera la proposta de finançament singular que el Govern ha reclamat al govern espanyol. En roda de premsa aquest dimarts, Garriga ha acusat ERC i el PSC d'estar-ho "negociant d'amagat, sense transparència" i amb "absolut secretisme" a canvi d'investir el líder socialista Salvador Illa com a president de la Generalitat.

    Segons el diputat, els catalans ja estan "molt castigats" pels impostos que gestiona la Generalitat com el tram autonòmic de l'IRPF o l'impost de transmissions patrimonials que graven la compravenda d'habitatges i cedir-los tots a Catalunya suposaria "una sagnia".

  • 13:33

    El nou tramvia comença les proves d'integració per circular entre Glòries i Verdaguer

     

    Les proves s'han iniciat a partir de dos quarts d'onze de la nit i els combois han fet, per primer cop, part del nou traçat a una velocitat molt reduïda. La previsió és que el nou tram doni servei a 24.000 viatgers diaris i retiri al voltant de 2.000 cotxes del tram central de la Diagonal.

    El nou tramvia comença les proves per circular entre Glòries i Verdaguer | Maite Boada
    rtve El nou tramvia comença les proves per circular entre Glòries i Verdaguer | Maite Boada
  • 13:28

    Els Mossos investiguen si el conductor de l'autobús accidentat s'hauria adormit.

     

     

    Segons ha pogut saber TVE, la principal hipòtesi amb què es treballa és que el conductor s'hauria adormit. Ho creuen perquè diversos testimonis han explicat que l'autocar anava d'un cantó a l'altre abans de l'accident i que ha topat per la dreta, això fa pensar en somnolència. Tot i això, la investigació està encara oberta i ho haurà de confirmar la investigació. 

  • 13:00

    El Parlament acorda la distribució dels senadors autonòmics: 3 per a PSC i Junts, i 1 per a ERC i PPC

     

    La Junta de Portaveus ha acordat el sistema per distribuir els 8 senadors autonòmics que corresponen a Catalunya: 3 per a PSC i Junts, i 1 per a ERC i PPC. El Senat ha denegat el novè senador que el Parlament li havia reclamat argumentant que Catalunya no arribava als 8 milions d'habitants en el moment de les últimes eleccions espanyoles. 

    El ple del Parlament del 25 de juliol designarà els 8 senadors autonòmics i els grups tenen fins dilluns que ve al migdia per presentar les seves propostes.

  • 12:50

    El Govern proposa reformar el Codi Civil català per erforçar els drets i l'autonomia de les persones amb discapacitat

     

    El consell executiu ha estat informat aquest dimarts sobre l’avantprojecte de llei de modificació del Codi civil de Catalunya en matèria de suports a l’exercici de la capacitat jurídica de les persones. El text comporta un canvi de paradigma en la concepció de la discapacitat, ja que parteix d’un model de suports i no de substitució en la presa de decisions de les persones amb discapacitat.

    La iniciativa parteix de la base que totes les persones gaudeixen de capacitat jurídica, però algunes necessiten un suport per exercir-la. L’objectiu de la futura norma, que s'ha d'aprovar al Parlament, és establir un règim que giri al voltant de la voluntat, els desitjos i les preferències de la persona amb discapacitat.

  • 12:45

    Els 168 veïns de Porta Nord, a L'Hospitalet, podran adquirir els seus habitatges de lloguer assequible

     

    El Jutjat de Primera Instància número 1 de L’Hospitalet de Llobregat considera que Inmo Criteria (Caixabank) va actuar en contra del principi de bona fe en negar als veïns i veïnes de Porta Nord –una promoció de 168 habitatges de lloguer assequible impulsada per l’Obra Social de La Caixa– el dret a adquirir en propietat les seves llars transcorreguts 10 anys des de la signatura del contracte d’arrendament el gener de 2014.

  • 12:34

    Tres persones en estat crític per l'accident d'autobús a la C-32. 

     

     

    Tres persones en estat crític per l'accident d'autobús a la C-32. Una d'elles han estat traslladades a l'Hospital de la Vall d'Hebron, una altra a l'Hospital Germans Trias i un altre a l'Hospital Trueta. Han atès 33 persones més que han estat traslladades el poliesportiu Municipal "Can Xaubet". Tres han estat traslladades a l'Hospital de Mataró, unes altres tres al CUAP de Mataró. 

    Els Bombers de la Generalitat detallen que es tracta d'un accident molt "complex" per la quantitat de ferits i l'escenari d'inestabilitat. Jordi Martín, cap de l'operatiu ha assegurat que "les tasques d'alliberament han estat complexes". 

    Ramón Lamiel, director Transit, considera que "ha estat un accident molt greu" i ha donat un toc d'atenció a la conducció responsable i demana màxima prudència al volant. I ha recomanat "que ningú agafi C-32 a partir de l'alt maresme". Lamiel ha assegurat que la retirada serà molt complexa i que podria mantenir la carretera tallada durant hores. 

  • 12:25

    Pere Aragonès rep Marta Rovira, Oleguer Serra i Ruben Wagensberg al Parlament

     

    Durant els parlaments posteriors a la reunió que han mantingut durant mitja hora a la Sala dels Diputats, Aragonès ha afirmat que el seu retorn és una "victòria de país", i que ha de ser també un "punt d'inflexió" per avançar cap al referèndum. El president ha destacat que aquesta legislatura "s'ha posat fi a la repressió". El periodista Jesús Rodríguez i l'activista Josep Campmajó s'han absentat d'assistir a l'acte.

  • 12:19

    El Govern destinarà 5,5 milions d'euros de fons Next Generation a impulsar la innovació en la cura de les persones

     

    El Govern ha aprovat aquest dimarts destinar un total de 5.507.280 euros per formalitzar un conveni amb la Fundació TIC Salut i Social i desenvolupar un projecte el 2024 i 2025 que té per objectiu impulsar la innovació en la cura de les persones. És el projecte ‘Serveis d’Innovació Social per a les Cures (SISCU)’ i es finança amb fons europeus Next Generation. Drets Socials ha atorgat 13,3 milions d'euros de fons Next Generation a iniciatives que utilitzen la tecnologia per aportar solucions a les persones en situació de dependència, amb discapacitat o problemes socials derivats de malalties.

  • 12:07

    Decomissen 2,6 quilos de cascall dins d'un cotxe a l'àrea de servei de l'Aldea

     

    Agents de la Guàrdia Civil i de la Direcció Adjunta de Vigilància Duanera van decomissar aquest dissabte passat 2,6 quilos de cascall que viatjaven ocults al maleter d'un turisme que circulava per l'AP-7 al seu pas per les Terres de l'Ebre. El vehicle va ser aturat pel dispositiu de control establert a l'àrea de servei de l'Aldea. Els agents van identificar els seus ocupants i després de percebre nerviosisme i actitud sospitosa van escorcollar l'interior. Els bulbs de cascall sec es trobaven en una bossa de plàstic negra al maleter. El conductor va reconèixer que eren seus. El cascall, que s'utilitza per a elaborar substàncies estupefaents, va ser decomissat i l'home detingut.

  • 11:30

    El Parlament Europeu es constitueix sense Toni Comín

     

    El Parlament Europeu es constitueix sense el candidat electe de Junts en les eleccions europees, Toni Comín, tot i que va obtenir suficients vots per ser eurodiputat. És la segona vegada que el dirigent independentista no pot començar la legislatura malgrat ser electe en uns comicis a l'Eurocambra, ja que el 2019 tampoc va poder entrar el primer dia amb l'ara exeurodiputat i expresident, Carles Puigdemont.

    Si bé dilluns va dir que tornaria a Brussel·les mentre no pugui ser eurodiputat, Comín finalment ha decidit seguir el ple d’Estrasburg des de la tribuna.

  • 11:15

    Pilarín Bayés rebrà el 28è Premi Trajectòria de La Setmana del Llibre i Marc Giró el 4t Premi Difusió

     

    La il·lustradora Pilarín Bayés rebrà el 28è Premi Trajectòria en el marc de La Setmana del Llibre i el periodista Marc Giró, el 4t Premi Difusió. Com ja es va anunciar, canvia excepcionalment d’ubicació i se celebrarà del 20 al 29 de setembre al passeig Lluís Companys, ocupant des de l’Arc de Triomf fins al parc de la Ciutadella.

    L'esdeveniment tindrà 86 casetes de llibreries i editorials amb 298 expositors i altres espais on s’hi faran prop de 270 activitats i s’hi presentaran 130 novetats editorials. En aquesta edició, l'Alguer se suma al territoris de parla catalana presents a La Setmana.

  • 10:37

    ACCIDENT AUTOBÚS | Tres persones greus en l'accident d'autobús a la C-32 de camí a Tordera. 

     

     

    Tres persones molt greus, inclòs el conductor de l'autobús accidentat aquest dimarts al matí a la C-32 en sentit Tordera. Hi ha 30 passatgers il·lesos, 15 lleus i dos menys greus. Hi ha 24 dotacions de bombers al lloc dels fets que han ubicat el centre de comandament al Pavelló Municipal Can Xaubet de Pineda. El trànsit ha estat desviat a Nacional-II, que es troba col·lapsada.

  • 9:51

    Atrapat el conductor d'un autobús amb 60 passatgers a bord després d'un accident a la C-32.

     

     

    35 passatgers en estat lleu, 15 greus i 2 molt greus després que un autobús hagi bolcat a la C-32 a l'altura de Tordera. Es tracta del vehicle que trallada els treballadors d'Inditex de Barcelona al centre logístic que l'empresa té a Tordera. 1 persona ha estat traslladada en helicòpter.

    Al lloc dels fets hi ha 10 dotacions de bombers, 14 unitats mèdiques del SEM i dos helicòpters medicalitzats, 8 dotacions de trànsit, 1 equip de seguretat ciutadana. 

     

  • 9:39

    Assignades les places de cicle formatiu pel pròxim curs i les places de professors i mestres. 

     

     

    Prop de 35.000 estudiants ja tenen plaça assignada a algun cicle formatiu de grau mitjà per al curs vinent. D’aquestes, un 70% en primera opció, un 15% en segona i un 6% en tercera. I als de grau superior, se n’han assignat unes 29.000, amb percentatges molt similars. Les opcions més demandades són auxiliar d'infermeria al grau mig, i administració i finances al grau superior.

    Educació ja ha publicat les adjudicacions de mestres i professors que s'havien de conèixer el primer divendres de juliol però es van endarrerir a finals de mes. Segons el departament, va ser l'equip tècnic el que va demanar més temps per tenir el sistema informàtic a punt i poder desplegar el procés amb totes les garanties. Informa: Lourdes Gata.

  • 9:20

    Dues persones atrapades amb 60 passatgers a bord en un accident d'autobús bolcat a Todera. 

     

     

    Pendents d'un accident a la C-32 on un autobús que ha bolcat a l'entrada d'un túnel a Pineda de Mar, en sentit Girona. Hi viatjarien una seixantena de persones, tot i que els cossos d'emergències estan fent-ne el recompte. Dues persones estan atrapades a l'interior del vehicle i s'està treballant per intentar treure-les. La resta han pogut sortir pel seu propi peu.  

    L'accident ha tingut poc abans de tres quarts de 9 del matí i 12 dotacions dels bombers s'han desplaçat a la zona. La via està tallada.

    Accident d'autobús en Todera, Barcelona. Ha bolcat amb uns 60 passatgers a bord. Hi ha, almenys, dues persones atrapades

     
  • 9:10

    El nou tramvia fa proves per circular entre Glòries i Verdaguer. 

     

     

    Aquesta nit Barcelona ha vist circular per primera vegada en proves el nou tramvia per la Diagonal en el trajecte comprés entre Glòries i Verdaguer. Les proves a 5¿km per hora i sense passatge a l'interior, han de servir per ajustar tots els sistemes d'integració, tenint en compte que la nova línia rep la font d'energia pel sistema de catenària APS, és a dir, d'alimentació per terra.

     
  • 9:05

    Toni Comín, a l'espera de poder formalitzar la seva situació com a eurodiputat. 

     

     

    El candidat de les europees per Junts, Toni Comín, no començarà com a eurodiputat la legislatura. Aquest dimarts es constitueix el Parlament Europeu i la presidenta, Roberta Metsola no ha reconegut el seu escó per no recollir l'acta al Congrés dels diputats. S'està a l'espera del que digui la justícia europea.

    Davant aquesta situació, el polític català ha demanat mesures cautelaríssimes per obligar el Parlament Europeu a reconèixer la seva condició d'eurodiputat. Comín ha carregat contra la que previsiblement repetirà com a presidenta de l'Eurocambra, Roberta Metsola. 

  • 09:00

    La líder d'ERC Marta Rovira i la resta de retornats de l'estranger seran avui rebuts pel president de la Generalitat en funcions i pel Parlament.

  • 08:50

    La reforma del sistema de finançament és una de les condicions d'ERC de cara a la investidura de Salvador Illa.

     

     

    El partit admet que les negociacions no estan anant com els agradaria i urgeixen a accelerar les converses.

    ERC amenaça d'"aixecar-se de la taula" si no arriben a un preacord amb el PSC en dues setmanes
    rtve ERC amenaça d'"aixecar-se de la taula" si no arriben a un preacord amb el PSC en dues setmanes
     
  • 08:40

    La Generalitat topa amb el rebuig frontal de les comunitats autònomes de finançament singular. 

     

     

    Catalunya ha portat al consell de política fiscal la seva proposta de finançament: sortir del règim comú i recaptació total dels impostos. Un model que ha comptat amb la negativa de la resta de comunitats, però l'executiu d'Esquerra, tot i estar en funcions el situa en el centre de les negociacions si el PSC vol governar la Generalitat.

    Natàlia Mas explica al Consell de Política Fiscal i Financera la proposta de finançament singular | Climent Sabater
    rtve Natàlia Mas explica al Consell de Política Fiscal i Financera la proposta de finançament singular | Climent Sabater
  • 8:30

    Bon dia!   Segueix aquí l'actualitat del més destacat d'aquest dimarts 16 de juliol.

     

    Recupera les notícies més destacades d'ahir.