Enlaces accesibilidad

Resum de notícies a Catalunya del 17 de juliol del 2024 | Quatre ferits greus i dos lleus continuen a l'hospital per l'accident de l'autobús a la C-32

  • ERC presenta una demanda contra Tolo Moya pels àudios filtrats sobre la polèmica dels cartells
  • Només el 25% dels docents tenen el nivell C2 de català, que el Govern vol exigir als nous professors
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Quatre dels quaranta-set ferits en l'accident de l'autobús llançadora d'Inditex que va tenir lloc ahir dimarts a la C-32 entre Pineda de Mar i Tordera continuen en estat greu.
Quatre dels quaranta-set ferits en l'accident de l'autobús llançadora d'Inditex que va tenir lloc ahir dimarts a la C-32 entre Pineda de Mar i Tordera continuen en estat greu.

L'actualitat d'aquest dimecres passa per l'acord al Parlament per aïllar l'extrema dreta. PSC, Junts, Esquerra, Comuns i la CUP el presenten com un cordó sanitari a Vox o Aliança Catalana. Seguim també l'estat dels passatgers que anaven a l'autobús accidentat aquest dimarts la C-32. Quatre dels 47 ferits continuen en estat greu i dos lleus encara es troben a l'hospital.

També són temes destacats l'estudi de la UPF i l'APCE que conclou que els joves catalans s'emancipen al voltant dels 30 anys, la tercera jornada de judici a l'exdona de Josep Maria Mainat, on un informàtic ha dit que Dobrowolski va demanar-li recuperar vídeos de càmeres de seguretat i arxius sobre el coma diabètic, i l'anunci de Collboni per reaprofitar "espais oblidats" i que vol permetre guanyar 22,3 hectàrees de verd urbà.

Última hora avui a Catalunya del 17 de juliol del 2024

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 19:45

    La nova unitat de trastorns de la conducta alimentària d'alta complexitat tracta 20 pacients en el primer mig any

     

    La unitat especialitzada de referència a Catalunya en trastorns de la conducta alimentària (TCA) d'alta complexitat i llarga durada, que es va posar en marxa al gener a l'hospital Sagrat Cor de Germanes Hospitalàries de Martorell (Baix Llobregat) ja ha tractat una vintena de casos en els primers mesos de funcionament. D'aquests, n'hi ha nou que fins i tot han rebut ja l'alta pel que fa a l'internament i se'ls segueix fent seguiment des de les seves unitats de tractament de referència. El conseller de Salut, Manel Balcells, ha visitat l'espai aquest dimecres i assegura que es tracta d'una aposta de país per donar sortida a casos "crònics" que venien arrossegant diferents fracasos en el seu tractament convencional.

  • 19:20

    El conductor de l'accident de l'autobús a la C-32 declara que es va adormir

     

    El conductor de l'accident de l'autobús va tenir lloc aquest dimarts a la C-32 entre Pineda de Mar i Tordera ha declarat als Mossos d'Esquadra que va quedar-se adormit. El cos policial continua investigant si va haver-hi més factors que causessin el xoc. Els tests de drogues i alcohol han donat negatiu.

  • 19:05

    Un mort i tres ferits de diversa consideració en un xoc frontal a la C-17, a Ripoll

     

    El conductor d'un turisme ha mort aquest dimecres a la tarda en un xoc frontal contra un altre vehicle al quilòmetre 91,9 de la carretera C-17, a Ripoll. Els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís del succés passats pocs minuts de les cinc. A banda de la víctima mortal, tres persones de l'altre vehicle han resultat ferides de diversa consideració. El xoc ha tingut lloc en sentit nord i les causes estan sota investigació. En el sinistre, que ha obligat a tallar la via, hi ha treballat quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, set dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues unitats terrestres i dos helicòpters medicalitzats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

  • 18:49

    Quatre ferits greus i dos lleus continuen a l'hospital per l'accident de l'autobús a la C-32

     

    Quatre dels quaranta-set ferits en l'accident de l'autobús llançadora d'Inditex que va tenir lloc ahir dimarts a la C-32 entre Pineda de Mar i Tordera continuen en estat greu, segons ha informat aquest dimecres el Departament de Salut. Es tracta d'una dona de 28 anys, que està ingressada a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona amb una lesió medul·lar greu, d'un home de 40 anys a l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Can Ruti) i d'una dona de 40 anys i d'un home de 28 anys que estan al Doctor Trueta de Girona. D'altra banda, dos ferits lleus de Can Ruti han estat traslladats a altres centres. La resta de pacients, inclòs el conductor de l'autobús, ja han rebut l'alta mèdica.

  • 18:50

    L'exdirector de comunicació d'ERC no accepta la culpa dels cartells dels Maragall i es defensarà "per via judicial"

     

    L'exdirector de comunicació d'ERC, Tolo Moya, ha explicat en un comunicat que no accepta que se li vulgui carregar a ell el cas dels cartells dels Maragall i ha anunciat que es defensarà "per via judicial". Després d'haver estat demandat pel partit i cessat com a assessor a la Diputació de Barcelona sota la sospita de la formació que ha filtrat uns àudios en què membres de la cúpula discutien com minimitzar l'impacte del cas, Moya ha acusat ERC de situar-lo com a cap de la trama des de l'inici "sense aportar cap mena de prova" i ha assegurat que no permetrà que se l'acusi de res del que no és "responsable". En canvi, sí accepta "de manera formal" el cessament perquè no se sent "identificat" amb la manera de fer de la direcció actual d'ERC.

  • 18:33

    Collboni presenta un pla per guanyar 22,3 hectàrees de verd urbà

     

    L'Ajuntament de Barcelona es proposa reformar en aquest mandat 71 espais com mitgeres, interiors d'illa o cobertes públiques per situar ombres o ver urbà. La mesura inclosa dins el Pla Clima, suposarà l'equivalent a 148 illes interiors de l'Eixample.

    Collboni presenta un pla per guanyar 22,3 hectàrees de verd urbà | Maite Boada
    rtve Collboni presenta un pla per guanyar 22,3 hectàrees de verd urbà | Maite Boada
  • 18:15

    Terrassa fa un homenatge al campió d'Europa Dani Olmo

     

    L'Ajuntament de Terrassa ha fet aquest dimecres la recepció oficial del futbolista terrassenc Dani Olmo. El recent campió d'Europa ha sortit al balcó per saludar els veïns i veïnes que s'han apropat per rebre'l i que han omplert gairebé tota la plaça. "He vist que m'heu seguit molt, també per xarxes socials, i que vau seguir la final al Parc de Vallparadís, se'm posen els pèls de punta", ha dit Olmo. Al matí visitava el seu campus a la ciutat i parlava amb joves promeses.

  • 18:00

    L'alcalde de Badalona convida Pedro Sánchez a visitar la ciutat per conèixer la problemàtica de ''les ocupacions il·legals''

     

    Xavier Garcia Albiol ha convidat Pedro Sánchez a visitar Badalona per conèixer la problemàtica de ''les ocupacions il·legals de pisos i locals'' que pateix la ciutat. Ho ha fet a través d'una carta arran de les declaracions del president del Govern en el ple sobre regeneració democràtica que s'ha celebrat aquest dimecres al Congrés dels Diputats. 

    Albiol afirma que Sánchez ha dit en la cambra baixa que ''és un problema que afecta a un percentatge molt baix de ciutadans'' i que la percepció social d'aquest fenomen ''és fruït de les notícies falses''. Albiol diu que la realitat de Badalona ''no concorda amb les seves declaracions''.

  • 17:47

    Un informàtic diu que l'exdona de Mainat va demanar-li recuperar vídeos de càmeres de seguretat sobre el coma diabètic

     

    Un informàtic que Angela Dobrowolski hauria contractat l'agost de 2020 ha assegurat que l'exdona de Josep Maria Mainat va contactar-lo perquè l'ajudés a desbloquejar el portàtil del productor per descarregar imatges de les càmeres de seguretat de la finca on tots dos residien i documents sobre la diabetis i el coma diabètic. Ho ha explicat en la tercera sessió del judici contra Dobrowolski, a qui la fiscalia acusa d'haver intentat matar l'exmembre de la Trinca administrant-li insulina.

    També han comparegut davant la magistrada metges que van atendre Mainat el 23 de juny de 2022, quan va patir la hipoglucèmia. Han confirmat que "l’únic fàrmac" que pot fer que en dues hores els nivells de glucosa disminueixin dràsticament és la insulina.

  • 17:13

    Un vehicle incendiat en un voral de l'AP-7 provoca que només hi hagi un carril obert a Vilafranca del Penedès en sentit Tarragona

     

    Vuit dotacions dels Bombers treballen en l'extinció de l'incendi. Trànsit recomana circular amb precaució per la zona afectada.

  • 17:04

    La Federació de Transports de la Província de Tarragona (FEAT) reitera que el projecte de tren-tramvia del Camp de Tarragona "no té cap justificació"

     

    Afirmen que es tracta d'un mitjà de transport de "gran capacitat", que necessitarà 46 quilòmetres de vies, en un territori amb una "gran" densitat de població i amb una pluralitat de centres de mobilitat. "Portarà només 9,5 milions de viatgers l'any", han lamentat en un comunicat. Els transportistes consideren que el cost del projecte és un "disbarat" i asseguren que costarà més dels 543 milions d'euros previstos.

    Per contra, reclamen que es posi en marxa un eix cívic, com el corredor de la C-245, al Baix Llobregat, així com més freqüències d'autobusos.

  • 16:38

    Mor ofegat un home de 77 anys a la platja de l'Estany Gelat de Mont-roig del Camp

     

    Un home de 77 anys, i de nacionalitat espanyola, ha mort aquest matí a la platja de l’Estany Gelat a Mont-roig del Camp. El telèfon 112 ha rebut la trucada d’avís per aquest incident a les 12:24h, quan la platja es trobava amb servei de vigilància i amb bandera verda. El Sistema d’Emergències Mèdiques ha activat 1 helicòpter medicalitzat i 1 unitat terrestre, i també ha realitzat les maniobres de RCP però no ha pogut reanimar la víctima.

    Al lloc s’han desplaçat també 3 patrulles de Mossos d’Esquadra i 3 dotacions de Bombers. Es tracta de la sisena víctima mortal a les platges catalanes en el que portem de la campanya d’estiu, que va començar el passat dissabte 15 de juny.

  • 16:16

    El Festival de Sitges escalfa motors

     

    El Festival de Sitges 2024 atorgarà el Premi Honorífic Màquina del Temps als actors Nick Frost i Corey Feldman, i al director de cinema Fred Dekker. Tots ells se sumen al ja anunciat Mike Flanagan, que rebrà el mateix guardó. Així mateix, la Federació Internacional de Festivals de Méliès ha decidit atorgar el Premi Méliès Career al cineasta francès Christophe Gans. El festival ha anunciat alguns dels títols d’enguany com ‘Terrifier 3’, ‘Exhuma’, ‘Azrael’ o ‘A Different Man’, així com ‘Apocalipsis Z: El principio del fin’, de Carles Torrens. Sitges 2024 homenatjarà ‘Freaks’ (1932) de Tod Browning i un dels leitmotivs girarà al voltant del film, ha destacat el director artístic, Ángel Sala.

  • 15:40

    Dani Olmo visita el seu campus de futbol a Terrassa

     

    La ciutat de Terrassa homenatja aquest dimecres el seu campió d'Europa de futbol Dani Olmo. A la tarda l'Ajuntament rep el futbolista, tot just després d'una trobada que ha tingut lloc aquest matí amb joves promeses del futbol i a favor de l'Associació de Familiars i Amics i de Nens Oncològics de Catalunya.

  • 15:13

    Arran de l'accident a la C-32, Trànsit vol fer macrocontrols bimensuals d'autobusos per l'augment de la sinistralitat de vehicles pesants a les carreteres catalanes.

    Preocupa l'augment de la sinistralitat de vehicles pesants a les carreteres catalanes
    rtve Preocupa l'augment de la sinistralitat de vehicles pesants a les carreteres catalanes
     
  • 15:00

    Presó provisional i sense fiança per l'acusat d'assassinar una dona a Sabadell diumenge

     

    El jutjat de violència sobre la dona de Sabadell ha acordat la presó provisional comunicada i sense fiança per a l'home detingut per la mort d'una dona a Sabadell el cap de setmana. La causa està oberta per un delicte d'assassinat. També s'han acordat mesures civils com són la suspensió de la pàtria potestat dels fills, i la prohibició de comunicació i aproximació respecte dels fills menors d'edat. No consten antecedents judicials entre la parella.

  • 14:58

    Pedro Sánchez presenta el pla de regeneració democràtica i posa el focus en els mitjans de comunicació. 

    Els socis de la investidura de Pedro Sánchez (Sumar, ERC, Junts, Bildu, PNB i BNG) han criticat aquest dimecres per insuficient i el PP creu que pot derivar en el "major atac a la llibertat d'informació en democràcia".

    Sánchez presenta el Pla de Regeneració Democràtica
    rtve Sánchez presenta el Pla de Regeneració Democràtica
     
  • 14:42

    PSC, Junts, ERC, Comuns i la CUP reediten el cordó sanitari per aïllar Vox i Aliança Catalana al Parlament

     

    PSC, Junts, ERC, Comuns i CUP han reeditat aquest dimecres l'acord per posar un "cordó sanitari" i "aïllar" Vox i Aliança Catalana al Parlament. En la línia del que ja van pactar durant la campanya electoral, els cinc partits es comprometen a no acceptar "ni per acció ni omissió" els vots de l'extrema dreta per a una eventual investidura.

    Així mateix, es conjuren per evitar que prosperin les seves iniciatives i impedir, sempre que es pugui, que tinguin presència en nomenaments i òrgans de la cambra catalana. L'objectiu és combatre els "discursos d'odi" tant de Vox com d'Aliança Catalana, que després del 12-M ha irromput al Parlament amb dos diputats. L'acord però no detalla possibles sancions a diputats per discursos d'odi.

  • 14:02

    James Blunt porta a Barcelona el seu últim àlbum

     

    James Blunt actua aquesta nit al Poble Espanyol en un dels concerts de l'Alma Festival.  Considerat un dels cantautors britànics més sensible i versàtil de les últimes dues dècades, Blunt porta a Barcelona la gira del seu últim treball.

  • 13:51

    Elena inaugura la comissaria dels Mossos a la Jonquera que ajudarà a alliberar la de Figueres

     

    El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha inaugurat aquest dimecres la comissaria de la Jonquera (Alt Empordà). Una instal·lació que Elena ha qualificat de "crucial i estratègica" i que començarà a donar servei aviat. La nova comissaria, que el 22 d'agost rebrà un reforç d'efectius, té garjoles per custodiar detinguts. Això permetrà alliberar la de Figueres que era fins on anaven els arrestats. En total, el nou equipament donarà servei a tretze pobles i 21 nuclis habitats de l'Alt Empordà.

  • 13:42

    Normalitzada la circulació a l'AP-7 en sentit nord a Cerdanyola del Vallès, després d'un accident de camions

     

    La circulació de l'AP-7 ha quedat normalitzada en sentit nord després que un accident entre dos camions a Cerdanyola del Vallès provoqués retencions durant tot el matí, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). Les cues han arribat als onze kilòmetres, des del Papiol, i només es podia circular per un carril. Els Bombers de la Generalitat han excarcerat un dels conductors, que ha resultat il·lès. Tot i això, l'AP-7 continua registrant complicacions, ja que un accident al Papiol al migdia en sentit sud provocava 7,5 kilòmetres de retencions des de Sant Cugat del Vallès.

  • 13:34

    Suspenen el desnonament de la veïna de 84 anys de Girona

     

    El desnonament de la veïna de 84 anys previst per aquest dimecres al Barri Vell de Girona s'ha suspès. És la segona vegada que s'intenta desnonar-la, després que un fons voltor comprès el seu pis, pel qual la dona pagava un lloguer assequible, i iniciés els tràmits per fer-la fora.

    Suspenen el desnonament de la veïna de 84 anys de Girona | Gemma Esteba
    rtve Suspenen el desnonament de la veïna de 84 anys de Girona | Gemma Esteba
  • 13:22

    Comencen les obres per millorar l'eficiència hidràulica del Canal d'Urgell

     

    L'esperada modernització del Canal d'Urgell, una de les infraestructures de reg més important de Catalunya, ha començat aquest dimecres amb les primeres obres. Les executa el govern central i la Generalitat ha d'assumir el gruix de la modernització. El president de la comunitat de regants, Amadeu Ros, ha dit que la modernització del canal ha d'evitar crisi de l'aigua tan greu com el que es va viure l'estiu passat amb la sequera.

    Comencen les obres per millorar l'eficiència del Canal d'Urgell | Pepa Sangenís
    rtve Comencen les obres per millorar l'eficiència del Canal d'Urgell | Pepa Sangenís
  • 13:01

    Condemnen un home a dotze anys de presó per agredir sexualment una dona a Valls l'any 2022

     

    L'Audiència de Tarragona ha condemnat un home a dotze anys de presó per agredir sexualment una dona el setembre de 2022 a Valls. Fiscalia, l'acusació particular i la defensa han acordat aplicar la pena mínima -l'acusat s'ha beneficiat de la modificació del Codi Penal de 2022. Inicialment, el fiscal demanava 30 anys de presó per dos delictes d'agressió sexual amb violència i intimidació.

    En l'acord, les parts han mantingut els deu anys de llibertat vigilada per cada un dels dos delictes i la prohibició d'acostar-se a menys de 500 metres de la víctima i aproximar-s'hi durant un període de 25 anys, així com la prohibició de retornar a Espanya durant deu anys, un cop sigui expulsat. També haurà d'indemnitzar la víctima amb 15.000 euros.

  • 12:45

    El Parlament constiueix les primeres comissions de la legislatura

     

    El Parlament ha constituït les primeres vuit comissions de la quinzena legislatura que seran presidides tres pel PSC, dues per a Junts i una per a ERC, a més de les dues que encapçala el mateix president de la cambra, Josep Rull. S'han constituït la de l'estatut dels diputats, la de peticions, la de matèries secretes i reservades, la del reglament, la de consolidació de textos normatius, la del Síndic de Greuges, la de control de l'actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la de la Sindicatura de Comptes.

    PPC i Vox han denunciat la "falta de representativitat" en l'elecció dels membres de les meses. Des de la CUP també han lamentat que no se'ls hagi tingut en compte a l'hora de configurar les comissions.

  • 12:30

    Mainat perdona a la seva exdona per haver entrat al seu correu electrònic sense permís

     

    El productor televisiu Josep Maria Mainat presentarà dijous un escrit formal on perdonarà la seva exdona, Angela Dobrowolski, per haver accedit al seu correu electrònic sense permís. D'aquesta forma, decaurà l'acusació pel delicte de revelació de secrets, i la processada només haurà d'afrontar els tretze anys de presó que la fiscalia i l'acusació particular demanen per assassinat en grau de temptativa. Ho ha explicat la lletrada de la víctima, Olga Tubau, a l'inici de la tercera sessió del judici per contra Dobrowolski a l'Audiència de Barcelona.

    Segons el ministeri públic, Dobrowolski va decidir acabar amb el seu exmarit després d'accedir de forma furtiva al seu correu i descobrir que quedaria exclosa del testament en cas de divorci.

  • 12:15

    La Guàrdia Civil intervé una tortuga i dues serps en un domicili de Monistrol de Montserrat

     

    El SEPRONA de la Guàrdia Civil va intervenir el passat 7 de juny en un habitage de Monistrol de Montserrat una tortuga en perill d'extinció i dues serps protegides. Una persona està investigada per la suposada comissió d'un delicte contra la flora i fauna per tràfic il·legal d'espècies protegides o en perill d'extinció per la Convenció Internacional d'Espècies Amençades de Fauna i Flora Silvestres. 

  • 12:00

    Jaume Collboni presenta un pla per guanyar 22,3 hectàrees de verd urbà aquest mandat amb un sistema d'actuacions

     

    L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha presentat aquest dimecres un pla per guanyar 22,3 hectàrees d'espais verds mitjançant una setantena d'actuacions que es faran aquest mandat. El full de ruta, batejat com 'Programa d'Espais de Proximitat i Interiors (PEPI)' i amb un pressupost de 150 milions d'euros, preveu actuacions en 71 espais, a més de la remodelació de 60 parets mitgeres, la implementació de 216 espais d'ombra i 10 cobertes verdes en edificis d'escoles bressol municipals.

  • 11:45

    Quatre persones continuen en estat greu per l'accident de l'autobús a la C-32. 

     

     

    Quatre dels 47 ferits de l’accident d’un autobús a la C-32 aquest dimarts entre Pineda de Mar i Tordera continuen en estat greu. Es tracta d’una dona de 28 anys, que està ingressada a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona amb una lesió medul·lar greu; un home de 40 anys a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Can Ruti), i una dona de 40 anys i un home de 28 anys al Doctor Trueta de Girona. A Can Ruti, el conductor de l'autobús ja ha rebut l’alta i altres dos ferits lleus han estat traslladats a altres centres.

  • 11:42

    Les mesures per la transparència de l'administració i els mitjans centren el paquet de regeneració de Sánchez. 

     

     

    El president espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres al Congrés el paquet de mesures de "Regeneració democràtica" que plantejarà a la resta de grups i que inclouen, entre altres, una limitació del finançament públic dels mitjans que passarà per la publicació del nom dels accionistes i les xifres d'audiència, a més de mecanismes de "defensa del pluralisme" per evitar la concentració de mitjans.

    També una reforma de la 'llei mordassa' en delictes d'expressió (de la que no ha donat detalls) i una modificació de la llei electoral perquè les cases d'enquestes estiguin obligades a publicar les dades i metodologia. "La democràcia té el dret i l'obligació de defensar-se de les mentides, la desinformació, i les ingerències", ha dit.

  • 11:30

    Renfe augmenta en més de 4.500 les places setmanals de baix cost al corredor Barceona - Madrid

     

    Renfe augmentarà a partir de dilluns vinent en més de 4.500 places setmanals el servei d’alta velocitat Madrid-Saragassosa-Barcelona amb el desplegament de les últimes unitats dels nous combois Avlo S106. Segons ha explicat la companyia en un comunicat, a partir del dia 22 es culminarà la posada en circulació els nous combois que substitueixen els S112M.

    El passat 21 de maig ja es van començar a canviar els combois, permetent augmentar la capacitat dels trens en un 16%. A partir de la setmana vinent, els vuit serveis actuals d’Avlo ja es prestaran amb els S106, assolint aquest augment de 4.500 places. Coincidint amb l’agost, Renfe oferirà 4.400 places extra més de baix cost per afavorir la mobilitat per oci i vacances.

  • 11:20

    Suspès el desnonament d'una veïna de 84 anys al barri de Pedret de Girona

     

    El desnonament de la veïna de 84 anys del barri de Pedret de Girona previst per a aquest dimecres al matí s'ha suspès. Des de les nou del matí, un centenar de persones s'han concentrat davant l'edifici per evitar que la comitiva judicial i els Mossos d'Esquadra poguessin executar el llançament. Després de les deu del matí, han confirmat que el desnonament s'ha anul·lat. Al domicili també hi han anat l'alcalde de Girona, Lluc Salellas, i regidors del govern. 

  • 10:45

    Un estudi confirma que els barris més verds beneficien la funció pulmonar dels infants

     

    Un ampli estudi amb 35.000 infants de vuit països ha trobat un vincle "sòlid" entre l'exposició a espais verds en la primera infància i una millor funció i capacitat pulmonar.

    La recerca va utilitzar dades de 10 cohorts de naixement europees de 8 països (Dinamarca, Espanya, França, Itàlia, Lituània, Noruega, Països Baixos i el Regne Unit) per a realitzar una metaanàlisi. Aquesta avaluació de les dades es va fer a nivell individual per a cada participant i relacionava el domicili de l’infant i la seva capacitat pulmonar.

  • 10:19

    Junqueras condemna les "campanyes de desprestigi deplorables" a ERC i diu que ni ell ni Rovira no en sabien res. 

     

     

    L'expresident d'ERC Oriol Junqueras, l'exconseller Bernat Solé i els militants republicans Helena Solà, Bàrbara Lligadas, Norma Pujol i Marc Puigtió han demanat aclarir la polèmica pels cartells difamatoris contra l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall i el seu germà, l'exlíder republicà en l'Ajuntament de Barcelona Ernest Maragall, i la malaltia d'Alzheimer.

    Ho han dit en un article signat conjuntament a 'La Vanguardia' aquest dimecres, en el qual han lamentat el cas dels cartells a l'interior del partit, tot afegint que estan convençuts que ni la secretària general del partit, Marta Rovira, ni la majoria de l'executiva d'ERC estava al corrent d'aquestes activitats. També consideren que "qualsevol dimissió o expedient via exprés no pot substituir el coneixement de la veritat".

    Per aquest motiu veuen necessari "arribar al fons de les responsabilitats"  i han expressat la seva plena confiança amb la independència i rigor de la comissió de garanties del partit així com en les investigacions internes.

     
  • 10:10

    Rull rep Wagensberg al Parlament.

     

     

    El president del Parlament, Josep Rull, ha rebut el diputat d'ERC Rubén Wagensberg, després que divendres passat tornés a Catalunya deixant enrere més de sis mesos d'exili pel cas de Tsunami Democràtic. Rull l'ha rebut al despatx d'audiències i l'ha abraçat només trobar-se.

    Seguidament, Wagensberg ha saludat tots els membres de la Mesa del Parlament i s'ha reunit amb ells a porta tancada.  

  • 09:50

    Fins a 10 kilòmetres de retencions a l'AP-7 en sentit nord per un accident entre camions a Cerdanyola del Vallès. 

     

     

    Un accident amb camions implicats a l'AP-7 a Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) està provocant fins a 10 kilòmetres de retencions en sentit nord, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. Les cues van des del Papiol. L'accident talla dos carrils de la via, per la qual cosa només es circula per un carril. Els Bombers de la Generalitat estan excarcerant el conductor d'un dels camions.

     
  • 9:30

    Interrompuda l'R3 entre Parets i Granollers per una incidència a les instal·lacions.

     

     

    La circulació de trens de l'R3 es troba interrompuda entre les estacions de Parets i Granollers per una incidència a les instal·lacions, segons ha informat Renfe. La incidència afecta els trens que circulen entre l'Hospitalet de Llobregat i Sant Quirze de Besora, segons informa Adif, que ha afirmat que els seus tècnics treballen per reparar el problema al més aviat possible. En el tram interromput, Renfe està gestionant un servei de transport alternatiu per carretera.

  • 9:20

    Recepció al Parlament.

     

     

    El president del Parlament, Josep Rull rep avui al diputat d'Esquerra Republicana, Ruben Wagensberg després del seu retorn de l'estranger en arxivar-se provisionalment la causa de Tsunami Democràtic. Wagensberg va estar aquest dimarts amb Marta Rovira i el vicepresident d'Òmnium, Oleguer Serra al Palau de la Generalitat. El president en funcions, Pere Aragonès amb tota solemnitat, han celebrat que puguin estar a Catalunya, però recorda que encara han de tornar Puigdemont, Puig i Comín.  

  • 9:15

    A presó l'acusat d'agressió sexual a una menor a Vilanova i la Geltrú. 

     

     

    Presó provisional comunicada i sense fiança per l'home de 47 anys detingut pels Mossos d'Esquadra a Vilanova i la Geltrú acusat de violar una menor de 14 anys que, a més, pateix una discapacitat intel·lectual.

    Els fets haurien tingut lloc a un solar on s'ubicava l'antiga fàbrica de pneumàtics Pirelli.

     
  • 9:10

    Tres persones continuen en estat greu per l'accident de l'autobús a la C-32.

     

     

     

    Segons el darrer comunicat del Departament de Salut, de les 47 persones ateses pel servei d'emergències mèdiques tres continuen en estat crític. Es tracta d'una dona de 28 anys que va ser traslladada a la Vall d'Hebron, un home de 40 que va ser traslladat al Germans Trias i Pujol i una dona de 40 anys que es troba hospitalitzada a l'Hospital Trueta. També hi ha 22 persones hospitalitzades en estat greu.

    La carretera C-32 en aquest punt, concretament a Pineda de Mar, s'ha reobert passades les 23 hores de la nit d'aquest dimarts. Ara les autoritats han obert una investigació per tractar d'esclarir les causes del succés. Els mossos ja investiguen els fets mentre que a la carretera ja s'ha reobert a la circulació.

  • 09:00

    Bon dia! Segueix aquí l'actualitat del més destacat d'aquest dimecres 17 de juliol.  

     

    Recupera les notícies més destacades d'ahir.