Enlaces accesibilidad

Calor intensa amb temperatures de fins a 40 graus i risc elevat d'incendis arreu de Catalunya

  • 131 municipis de 13 comarques catalanes activen el nivell 3 del Pla Alfa
  • Les temperatures mínimes nocturnes han estat de 25 °C a Barcelona

Per
Protecció Civil recomana evitar sortir durant les hores centrals del dia i hidratar-se freqüentment.
Protecció Civil recomana evitar sortir durant les hores centrals del dia i hidratar-se freqüentment.

Aquest cap de setmana Catalunya viurà una intensa calor, especialment dissabte, quan la temperatura màxima tocarà sostre. S'espera que el termòmetre arribi fins als 40 graus a Ponent i s'acosti molt a aquesta xifra a l'Empordà. A la resta de l'interior, les temperatures oscil·laran entre els 32 i els 36 graus, mentre que a la costa seran més moderades però amb una xafogor destacada. Més de 130 municipis han activat el nivell 3 del Pla Alfa per risc d'incendi a causa de les temperatures elevades.

El cap de setmana començarà amb sol, tot i la presència de polsim en suspensió i núvols baixos a la costa. A la tarda, la calor provocarà nuvolades i ruixats a la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà. Diumenge, les temperatures baixaran notablement, sobretot als Pirineus, amb ruixats al matí en diverses zones, incloent-hi Girona i Barcelona. El sol dominarà la resta del país i el polsim en suspensió gairebé desapareixerà. Atenció a l'estat de la mar al nord de la Costa Brava, amb ones de fins a 2,5 metres.

Lleida afronta una onada de calor de 40 graus amb restriccions d'aigua per contaminació | Informa: Pepa Sangenís

131 municipis amb risc d'incendi elevat

El Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya activen el nivell 3 del Pla Alfa a més de 130 municipis de 13 comarques a Catalunya. Aquest nivell indica una situació extremadament perillosa per la possibilitat d'incendis forestals, amb condicions que poden facilitar la propagació del foc. Es recomana a la ciutadania que extremi les precaucions, eviti activitats que puguin provocar incendis i estigui atenta a les indicacions de les autoritats. Els serveis d'emergència i els agents forestals estan en estat d'alerta per respondre immediatament a qualsevol incident.

La temperatura mínima nocturna no baixa dels 25ºC arreu de Catalunya

Consells per protegir-se de la calor

S'espera que les temperatures toquin sostre entre divendres i dissabte, així que davant d'aquest tipus de situació, Protecció Civil recorda els principals consells per protegir-se de les altes temperatures:

  • Evitar sortir a l'exterior durant les hores centrals del dia
  • Hidratar-se amb freqüència tot i no tenir set
  • Protegir-se de la radiació solar

Consells especialment adreçats als col·lectius més vulnerables. Però tots hem de vigilar amb les altes temperatures i sobretot amb els cops de calor. Un dels llocs amb major risc de patir-ne un és la platja. Cal avisar al socorrista en cas necessari o bé telefonar al 112. En cap cas llençar-se a l'aigua.