Enlaces accesibilidad

Viatja amb seguretat aquest estiu: Què necessites?

  • La periodista Alicia Escribano et dona consells per viatjar amb seguretat a 'Són 4 dies'
  • Què pots fer si perds algun document en el país de destí?

Per

Viatja amb seguretat aquest estiu: Què necesites?
Viatja amb seguretat aquest estiu: Què necesites? - Mapa del món

Arriben les vacances i molts es preparen per emprendre el viatge de l'any! Viatjar s'ha convertit en l'oci preferit per moltes persones, però, tens el que necessites perquè aquest sigui segur? A 'Són 4 dies', la periodista i viatgera Alicia Escribano et dona consells per viatjar tranquil.

1. Investiga el teu destí

Abans de viatjar, informa't sobre les condicions de seguretat del lloc al qual vas. Revisa advertiments de viatge, recomanacions de salut i seguretat, i situacions polítiques o socials rellevants. Mira les condicions d'entrada i sortida al país i els documents necessaris. "Jo sempre consulto la pàgina web del Ministeri d'Afers Exteriors d'Espanya", explica la periodista.

2. Documents en ordre

Assegura't de tenir tots els documents necessaris, com el passaport, visa si és requerida, assegurança de viatge i qualsevol altre document específic del destí. Si perds algun document d'identitat en el país de destí, hauràs de visitar l'ambaixada Espanyola i interposar una denúncia. "Recomano portar tota la documentació al telèfon mòbil o en algun dispositiu també", comenta Escribano.

3. Salut i vacunes

Consulta amb un metge per a obtenir les vacunes necessàries i porta amb tu qualsevol medicament receptat que necessitis. Assegura't de tenir una assegurança mèdica adequada que cobreixi qualsevol emergència mèdica durant el teu viatge.

4. Seguretat en el transport

Utilitza transports segurs i de confiança. Verifica la reputació de les aerolínies, companyies de trens, autobusos, etc.

Utilitza transports segurs i de confiança.

Utilitza transports segurs i de confiança.

5. Seguretat personal

Tingues sempre vigilats els teus objectes de valor. Usa bosses i motxilles segures que siguin difícils d'obrir per als lladres. Evita mostrar grans quantitats de diners en públic i ves amb compte en llocs concorreguts.

6. Comunicació

Mantingues informats als teus familiars o amics sobre el teu itinerari i com poden contactar-te en cas d'emergència. Porta amb tu una còpia impresa de números d'emergència locals i de la teva ambaixada o consolat.