Enlaces accesibilidad

El Pride! omple el centre de Barcelona reclamant una educació en diversitat sexoafectiva

  • Milers de persones es concentren per "fer visible" la comunitat LGTBI
  • Enguany la celebració estrena recorregut, passant des de plaça Universitat fins a Arc de Triomf

Per
El Pride! BCN 2024 canvia la data per poder atraure més visitants i no coincidir amb festes de l'orgull d'altres localitats
El Pride! BCN 2024 canvia la data per poder atraure més visitants i no coincidir amb festes de l'orgull d'altres localitats EFE

Per primer cop, la desfilada del Pride! ha recorregut el centre de Barcelona amb un nou itinerari. Les carrosses han desfilat des de la plaça Universitat fins a l’Arc de Triomf, passant per la Gran Via i baixant pel passeig de Sant Joan. Aquest any, la celebració exigeix una educació en diversitat sexoafectiva i de gènere, subratllant que és una "assignatura pendent" a les aules. En una de les jornades més caloroses de l'estiu, milers de persones s'han concentrat sobre les carrosses d'entitats, empreses i institucions. Segons dades de la Guàrdia Urbana, han participat en la rua unes 120.000 persones.

Alguns assistents han destacat que esdeveniments com el Pride! 2024 són essencials per "fer visible" la comunitat LGTBI i han posat en relleu la necessitat de sortir als carrers en un moment de creixement de l'extrema dreta per "no retrocedir".

El Pride! Barcelona acull a 120.000 persones per celebrar l'orgull LGTBIQ+

Agressió a una dona transsexual

Entre els participants, l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que assisteix a la marxa, ha condemnat, en declaracions als periodistes, l'agressió que ha patit aquesta matinada una dona transsexual al centre de la ciutat, i que ha obligat a la seva hospitalització.

Collboni ha assegurat que l'Ajuntament ha ofert suport a la víctima i ha recordat la necessitat de defensar i protegir els drets i les llibertats conquerides per tothom. "Avui és un dia de reivindicació i cal estar atents als discursos d'odi", ha dit l'alcalde en condemnar l'agressió.

Els fets han passat cap a dos quarts de vuit de la matinada a la Rambla, quan un home ha colpejat amb una crossa una dona trans mentre la insultava per la seva identitat de gènere, a més d'insultar-la.

L'agressor ha estat detingut per agents de la Guàrdia Urbana, que l'acusen d'un delicte d'odi i de lesions menys greus. L'Observatori contra la LGTBI-fòbia ha condemnat aquesta agressió i ha posat els serveis d'acompanyament al servei de la víctima.

El Pride! Barcelona impulsa l'economia de la ciutat

Barcelona, entre colors, ja fa dies que es prepara per a les festes del cap de setmana. La nova ubicació central dels escenaris principals ha generat optimisme entre els locals del conegut barri Gaixample. En bars de la zona, la facturació ha augmentat un 25% en comparació amb altres caps de setmana de juliol. Els hotels, també plens, han experimentat un degoteig constant de clients des de dimecres, amb preus de les habitacions que han pujat un 30% durant aquesta edició que coincideix amb la plena temporada d'estiu. El Pride no només celebra la diversitat, sinó que també impulsa significativament l'economia local.

El Pride! Barcelona 2024 impulsa l'economia de la ciutat amb mig milió de visitants