Enlaces accesibilidad

Pedro Sánchez es troba a Barcelona amb Pere Aragonès enmig de les negociacions per la investidura

  • Ambdós presidents presidiran la signatura del conveni de traspàs de la gestió de l'Ingrés Mínim Vital
  • El Govern desvincula la trobada de Sánchez i Aragonès amb les negociacions per la investidura

Per
Pedro Sánchez i Pere Aragonès durant una trobada a Barcelona
Pedro Sánchez i Pere Aragonès durant una trobada a Barcelona

Primera trobada del president de la Generalitat i el cap de l'executiu espanyol després de les eleccions catalanes del mes de maig. La cita és al mateix Palau de la Generalitat al punt del migdia. La darrera vegada que es van veure públicament va ser el 21 de desembre de l'any passat.

El Govern intenta desvincular la trobada entre Sánchez i Aragonès de la investidura | Laura Herrero

El Govern es desmarca de la investidura

Ara bé, tot i les especulacions, el Govern insisteix que la reunió no servirà per negociar la possible negociació de la investidura de Salvador Illa. "El president de la Generalitat no negocia investidures del seu possible successor", ha advertit en roda de premsa posterior al Consell Executiu, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja.

"És una trobada entre presidents i fins al darrer dia de l'exercici del seu càrrec a Pere Aragonès li toca defensar els interessos de Catalunya i el compliment dels acords adquirits els darrers mesos", ha afegit. Ara bé, Plaja ha admès que "molt probablement tots dos parlaran del context polític en què s'està pendent de la investidura i del context gents fàcils de Sánchez a Madrid, però no és el tema central de la trobada.

Traspàs de l'Ingrés Mínim Vital

La reunió entre Sánchez i Aragonès es durà a terme en el Palau de la Generalitat i començarà a les 12.00 hores i en la posterior signatura del conveni de la gestió de l'Ingrés Mínim Vital a Catalunya participaran també la ministra d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz, i el conseller de Drets Socials de la Generalitat, Carles Campuzano. En finalitzar l'acte, la ministra i el conseller compareixeran davant els mitjans de comunicació.

La visita de Sánchez a Catalunya es produeix després que la secretària general d'ERC, Marta Rovira, advertís als socialistes que s'aixecarà de la taula de negociació si no hi ha un preacord abans que finalitzi el mes de juliol.

La clau del pacte passa pel finançament autonòmic i ERC continua exigint sobirania fiscal per a recaptar i gestionar els impostos que es paguen en la comunitat. A més han rebutjat la creació d'un consorci fiscal format per la Generalitat i l'Estat, una opció que van posar damunt de la taula els socialistes.