Enlaces accesibilidad

Rentar-se els cabells: recomanacions d'una experta

  • La doctora Lola Bou explica a 'El Pla B' de Ràdio 4 cada quant ens hem de rentar els cabells i quin és el xampú ideal
  • Ara a l'estiu, és important cuidar el cap per la suor i els banys a la piscina o a la platja

Per
Rentar-se els cabells: recomanacions d'una experta
Home rentant-se els cabells a la dutxa.

Hi ha molts mites sobre la higiene dels cabells relacionats amb la seva degradació o, fins i tot, la seva caiguda. És bo rentar-se'ls cada dia? Quin sabó és l'ideal per cuidar al màxim el cap? La doctora Lola Bou dissipa els dubtes al programa 'El Pla B', de Ràdio 4.

Cada quant ens hem de rentar els cabells?

Retenir el greix al cap no és bo

Dutxar-se diàriament pot ser una norma habitual i una acció rutinària. Però, pel que fa al cap, s'ha de ser més específic. Bou recomana als seus pacients que se l'ensabonin quan els mateixos cabells ho demanin, és a dir, quan vegin que estan bruts o greixosos. "Ara a l'estiu, amb l'onada de calor, si un se'ls renta al matí i a la tarda tornen a estar greixosos, s'han de tornar a netejar perquè retenir el greix al cap no és bo", diu la doctora. És a dir, si te'ls has rentat al matí i et banyes a la piscina o al mar, també és bo esbandir-lo.

No té sentit rentar-se els cabells un dia a la setmana

Bou explica que alguns actors de Hollywood es dutxen setmanalment. "No té sentit rentar-se els cabells un dia a la setmana", assegura l'especialista. Fins i tot, hi ha gent que diu que no es dutxa fins que noten que fan mala olor, i d'altres que ho fan només amb aigua, sense utilitzar sabó. L'experta assegura que aquest mètode no és higiènic i gens recomanable.

Hem de fer servir algun sabó en especial?

Bou afirma que cada persona ha de fer servir el xampú que li correspongui per les seves característiques de cabells. A més, recomana dos de diferents: un d'ús diari i un altre de tractament, si cal. Per exemple, si una persona té els cabells molt greixosos, han de fer servir un antiseborreic que pot ser més o menys potent. El mètode d'ús, segons la doctora, és el següent: "Si un dia fa servir l'antiseborreic, al següent farà ús del xampú d'ús freqüent".

La doctora Lola Bou recomana rentar-se els cabells quan aquests ho demanin.

Dona esbandint-se els cabells.

En situacions inconvenients que es poden produir als cabells com la descamació, la famosa "caspa", l'experta recomana l'aplicació de productes específics per la seva curació, en aquest cas un xampú anticaspa. O, per exemple, en cas de tenir fongs al cap s'ha de fer el corresponent tractament per desinfectar-los.

Per què hi ha xampús que perden eficàcia?

De vegades, compres un xampú que et va genial, però al cap d'un temps deixa de funcionar amb tanta eficàcia. En aquest cas, segons Bou, has de canviar de gel. Tanmateix, al cap d'un temps potser recuperes l'antic i torna a tenir efecte sobre els teus cabells. Que un xampú no sigui efectiu en un determinat moment no vol dir que en un futur sigui rendible.