Enlaces accesibilidad

Resum de notícies a Catalunya del 26 de juliol del 2024 | Tanquen al bany les platges de Tamarit i Altafulla per la presència de meduses caravel·la portuguesa

  • El segon trimestre deixa un nou màxim històric d'ocupació a Catalunya amb 3,8 milions de treballadors
  • Xavier Trias s'acomiada com a regidor de l'Ajuntament de Barcelona al darrer ple abans de les vacances
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Meduses de l'espècie caravel·la portuguesa
Meduses de l'espècie caravel·la portuguesa

L'actualitat d'aquest divendres passa pel comiat de Xavier Trias com a regidor de l'Ajuntament de Barcelona en el darrer ple abans de les vacances d'estiu. En paral·lel, es mantenen les negociacions per la investidura a l'espera de poder tancar un acord entre PSC i ERC abans que acabi el més.

En clau econòmica destaquem que la taxa d'atur baixa lleugerament a Catalunya fins al 9,41% durant el segon semestre. Segons l'Enquesta de Població Activa publicada l'ocupació assoleix un nou rècord i se situa en els 3,8 milions d'euros.

L'aparició de meduses de l'espècie caravel·la portuguesa, altament tòxica, ha obligat a tancar al bany les platges de Tamarit i Altafulla, a Tarragona. Petit ensurt a Bellprat, a l'Anoia, per un incendi a prop de la carretera C-2141 que ha cremat unes 13 hectàrees, majoritàriament camps. Hauria estat provocat per l'avaria d'una collidora.

I de l'àmbit cultural, el Festival Grec de Barcelona tanca amb 16.000 espectadors més que l'any passat.

Resum de notícies a Catalunya del 26 de juliol del 2024 

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 19:49

    BASF frena el seu projecte de reciclatge de bateries a Tarragona



    El grup químic alemany va informar aquest divendres que ha decidit congelar el seu projecte per a crear una refineria de metalls a gran escala per a aconseguir el reciclatge de bateries en la seva planta de Tarragona a causa de la baixa demanda dels cotxes elèctrics a Europa, segons han recollir els mitjans locals. "Estem llestos per a començar tan aviat com l'expansió de les capacitats de les cèl·lules i la difusió dels cotxes elèctrics es recuperin a Europa", va assenyalar. 

    Markus Kamieth, CEO de BASF en una conferència telefònica de la qual es va fer ressò la cadena de televisió alemanya NTV, en la qual va reconèixer que la seva companyia treballa per a "reduir encara més el risc" del mercat d'aquesta mena de vehicles.

     

  • 19:17

    Oliu compra mig milió d'accions del Banc Sabadell en plena opa hostil del BBVA

     

    Josep Oliu ha comprat 500.000 accions del banc que presideix, el Sabadell, en plena opa hostil del BBVA per adquirir l'entitat financera catalana. Segons la nota de l'operació difosa per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la transacció es va fer el 24 de juliol i els títols es van adquirir a un preu de 2,05 euros per acció. Oliu va desemborsar, així, 1.025.000 euros. 

  • 19:00

    Bandera vermella a les platges de Tamarit i Altafulla a Tarragona per presència de meduses de l'espècie caravel·la portuguesa.

     

    Protecció Civil ha prohibit el bany després que s'hagin observat a l'aigua la presència d'aquesta espècie que té un verí amb conseqüències neurotòxiques i cardiotòxiques, produint un dolor molt intens a les persones. Es considera que fins i tot poden provocar la mort. 

  • 18:23

    Pugen a 29 els afectats per salmonel·losis en un restaurant de Barcelona després de menjar truita
     


    Els afectats pel brot de salmonel·losi en un local de restauració de Barcelona després de menjar una truita de patates han augmentat a 29. Segons les últimes dades actualitzades de l'Agència de Salut Publica en aquests moments hi ha 4 persones hospitalitzades a conseqüència del brot. La propietària del local va notificar el brot aquest dimarts d'una truita de patates que s'hauria ingerit el 20 de juliol. Ja s'ha portat a terme una inspecció al restaurant afectat. 

     

  • 17:55

    Un centenar de persones rebutgen la violència de gènere en el primer aniversari del feminicidi de la Carla a Girona

     

    S'han concentrat aquest divendres al migdia a la plaça del Vi de Girona per recordar la Carla. La seva mare, Blanca Gutiérrez, ha denunciat que "surti tan barat matar una dona" i ha demanat que "s'endureixin les penes". Durant l'acte també s'ha recordat les tretze dones i cinc infants assassinats aquest any a Catalunya. 

  • 17:41

    El Club Sauvage, antiga sala Sidecar, obre les portes aquest divendres amb el concert de Chäckra

     

     

    El mateix espai, però amb millores significatives en el so, les instal·lacions i la insonorització”, es destaca al web de la sala. Club Sauvage ja té més d’una vintena d’actuacions programades entre les que hi ha els concerts d’El Caribefunk, Kid Congo and the Pink Monkey Birds, Levitants o Arizona Baby.

  • 17:30

    Controlat l'incendi a Bellprat (Anoia), que ha cremat 13 hectàrees de camps

     

    L'incendi detectat aquest divendres a prop de la carretera C-2141 D ha afectat el municipi de Bellprat ha quedat controlat des de dos quarts de cinc de la tarda, segons informen els Bombers de la Generalitat. Des de dos quarts de quatre estava estabilitzat i hi continuaven treballant 19 dotacions i 3 mitjans aeris. Les primeres investigacions apunten a una avaria en una collidora com a causa de l'incendi.

  • 17:08

    Amnistiat un independentista per a qui la Generalitat va demanar presó per colpejar a mossos



    L'Audiència de Barcelona ha amnistiat a un independentista condemnat a tres anys i mig de presó per colpejar amb un pal a dos mossos en una concentració enfront del Parlament per a commemorar el primer aniversari del 1-O, en un cas en què la Generalitat va demanar per a ell una pena encara major. Aquest cas va provocar una polèmica política a Catalunya, ja que la Generalitat va ignorar als grups sobiranistes del Parlament i va mantenir durant el judici les seves peticions de presó per a aquest manifestant independentista.
     

  • 17:00

    Controlat un incendi a prop de la carretera C-241 D en el terme municipal de Bellprat

     

     L'incendi detectat aquest divendres a prop de la carretera C-241 D, que en un principi se situava a Santa Coloma de Queralt, però que finalment ha afectat el municipi de Bellprat, està controlat des de dos quarts de cinc de la tarda, segons informen els Bombers de la Generalitat. La zona cremada, majoritàriament camps, es troba dins del perímetre de l'incendi del 2021. El telèfon d'emergències 112 ha rebut l'avís del foc poc abans de les dues del migdia.

  • 16:52

    L'Hospital Vall d'Hebron opera un tumor al paladar tou amb una tècnica pionera a l'Estat que combina robòtica i 3D

     

    L'hospital Vall d'Hebron ha aplicat una nova tècnica per localitzar i extirpar tumors a la part tova del paladar mitjançant la robòtica i la tecnologia 3D. És el primer centre de l'Estat que ha utilitzat aquesta tècnica, que s'ha servit d'un robot cirurgià per accedir al tumor a través de la boca, evitant fer una incisió al coll i preservant els sentits de la pacient.

  • 16:46

    Júlia de Paz finalitza el rodatge de 'Harta', centrada en la separació vista des d'una adolescent

     

    Júlia de Paz està acabant el rodatge d''Harta', una pel·lícula que amplia la trama del seu premiat curtmetratge amb el mateix nom el 2021. Una història que posa la mirada de l'adolescent en el centre. Una de les pors de molts infants i adolescents és la separació dels pares. Després de dos curts i un llargmetratge, la directora sorgida de l'ESCAC ha trobat la confiança per afrontar aquesta història: la d'una separació des del punt de vista dels més petits. 'Harta' arribarà als cinemes el 2025 i està participada per Ràdio Televisió Espanyola. La pel·lícula amplia la trama del seu premiat curtmetratge amb el mateix nom del 2021.

  • 16:23

    Xavier Trias s'acomiada com a regidor de Barcelona "content" i convençut de la seva decisió

     

     

    L'exalcalde i fins avui president de Trias per Barcelona a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, s'ha acomiadat aquest divendres al plenari després de renunciar a l'acta de regidor. Trias ha dit que s'acomiada "content i agraït" i ha admès que al consistori ha estat "feliç", tant en la seva època d'alcalde com des de l'oposició. Amb tot, ha admès que l'adéu no ha estat l'escenari que s'havia imaginat. "La veritat és que pensava marxar d'aquí a tres anys i després de ser alcalde", ha dit. 

  • 16:15

    La repatriació dels dos morts i dels 6 supervivents del naufragi de l'Argos Georgia ja està en marxa

     

    Un avió militar vola cap a les illes Malvines per a repatriar els dos morts espanyols i els sis supervivents del naufragi del pesquer Argos Georgia. Una de les persones que ha sobreviscut és el biòleg marí, Pere Hernández, de Barcelona. La seva família l'espera a casa. Ell és biòleg marí i s'havia embarcat al vaixell Argos Georgia com a observador per controlar la pesca a les Malvines. Els seus pares han seguit les informacions de Salvament Marítim per un grup de whatsapp amb altres famílies afectades.

  • 15:57

    Fortes opcions de medalla pels esportistes catalans a Jocs Olímpics

     

    Saül Craviotto, de 39 anys, aspira a convertir-se en l'esportista espanyol amb més medalles de la història en els seus cinquens Jocs Olímpics. Les seleccions de futbol, amb destacades figures catalanes, tenen grans opcions de medalla. La selecció femenina de waterpolo, amb onze catalanes, busca superar el subcampionat de Tòquio, mentre que la masculina vol millorar la quarta plaça. Iris Tió liderarà la natació artística, i tres catalans representaran Espanya en handbol. Jordi Xammar i Nora Brugman, actuals campions del món, són favorits en vela al 470 mixt.

  • 13:54

    Catalunya guanya 23.800 nous ocupats i bat un nou rècord

     

    El període que va de l'abril al juny ha deixat a Catalunya 23.800 nous llocs de feina (+0,63%), el que situa el nombre d'afiliats en la xifra rècord un segon trimestre de 3.807.600 (un rècord de la sèrie històrica en aquest període), amb tots els sectors generant feina.

    L'atur, en canvi, es redueix tímidament, en 800 persones, cosa que suposa un alentiment (-0,2%). En total, entre abril i juny, 395.300 treballadors es trobaven desocupats, el que equival a una taxa del 9,41% (-007%).

  • 13:53

    Hisenda manté el dèficit de Catalunya en 300 euros per habitant

     

    Segons les dades facilitades pel ministeri d'Hisenda d'acord amb la liquidació de 2022, Catalunya continua per tretzè any consecutiu a la cua de les comunitats de règim comú en ingressos rebuts de l’Estat per habitant, malgrat ser entre les que més aporta. El 2022 Catalunya va ser el tercer territori que més va aportar a les arques estatals, però el desè en recursos rebuts. Així, cada català va aportar 3.565 euros, però en va rebre 3.264.

  • 13:50

    Barcelona acorda impulsar una aliança internacional de ciutats per promoure el turisme responsable i sostenible

     

     

    El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha acordat impulsar una aliança internacional de ciutats que promogui un turisme "responsable i sostenible", a proposta del grup d'ERC. La proposició ha tirat endavant amb els vots a favor del PSC, Junts, ERC i BComú, mentre que PP i Vox han votat en contra. La proposta busca crear una aliança de ciutats que treballi per fer front als principals reptes vinculats a l'activitat turística i que intercanviï "experiències i polítiques públiques". 

  • 13:35

    La cinquena excavació al jaciment l'Antic d'Amposta descobreix una plataforma amb funcions socials i religioses

     

    La cinquena excavació al jaciment protohistòric de l'Antic d'Amposta acaba amb noves i rellevants descobertes. La primera és una gran plataforma empedrada a la part més alta del recinte, una terrassa situada a 170 metres sobre el nivell del mar, construïda a la primera edat del ferro (segles VII-VI abans de l'era actual). Els investigadors creuen que va funcionar a la segona edat del ferro i en època ibera com a espai social o ritual. 

  • 13:23

    El Festival Grec 2024 registra 136.573 espectadors i una mitjana d'ocupació del 80%

     

    El Festival Grec tanca l'edició de 2024 amb 136.573 espectadors i una mitjana d'ocupació del 80%. L'última temporada dirigida per Cesc Casadesús que culmina vuit anys al capdavant del certamen incrementa el públic, projecta el talent local i manté una aposta per la vocació internacional. Durant cinc setmanes, s'ha ofert una programació amb 85 espectacles i més de 50 activitats. Entre el Grec Festival i el Grec Ciutat s'ha registrat un increment de més de 16.000 espectadors en sales respecte al 2023. Una de les dades significatives d'aquesta edició ha estat que un 65% dels espectadors han estat novells i un 35% públic fidel. El Teatre Grec ha exhaurit les entrades de 10 de les 11 propostes de talent de proximitat.

  • 13:07

    Un robatori de cable a Bellvitge provoca retards d'uns 20 minuts a l'R2 sud

     

    Un robatori de cable a Bellvitge està provocant retards d'uns 20 minuts a la línia R2 sud, segons ha informat Renfe. La incidència s'ha produït cap a les 10 del matí i gairebé tres hores més tard es manté l'afectació.

  • 13:05

    Desallotjades algunes empreses i alguns carrers tallats per una fuita de gas en una zona industrial de Canovelles

     

    Una fuita de gas en una canonada sota un contenidor d'obra ha obligat a desallotjar algunes empreses d'una zona industrial de Canovelles (Vallès Oriental). A més, a petició de Bombers, s'ha tallat la circulació ferroviària de l'R3 entre Granollers-Canovelles i Les Franqueses del Vallès. Els Bombers han activat set dotacions cap a les 10.11 hores i al cap d'una estona han localitzat l'origen de la fuita en una canonada, que treballen per buidar. Preventivament, s'han desallotjat 13 persones d'empreses properes i s'han tallat alguns carrers. La fuita s'ha produït a l'alçada del 101 del passeig de la Ribera, a la Barriada Nova, en una zona industrial sense habitatges. Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Procicat.

  • 12:48

    Una dona ferida greu en caure d'uns 10 metres mentre feia una via ferrada a Sant Feliu de Guíxols

     

    Una dona ha resultat ferida greu en caure d'uns 10 metres mentre feia una via ferrada a Sant Feliu de Guíxols, segons han informat els Bombers i el Sistema d'Emergències Mèdiques. La dona estava fent la via ferrada de la Cala del Molí i ha caigut prop d'una zona de roques. El 112 ha rebut l'avís a les 9.39 hores. En caure a l'aigua, una moto d'aigua l'ha recollit i l'ha portat fins a una cala. Els bombers hi han accedit per terra i aire, a través d'un helicòpter, i li han fet una primera atenció, l'han portat fins a la zona del port i posteriorment el SEM l'ha evacuat amb helicòpter i traslladat a l'hospital Trueta de Girona.

  • 12:45

    La Policia Local de Salou intensifica la lluita per combatre els episodis d'incivisme a la ciutat

     

    La iniciativa se centra especialment en la correcta gestió dels residus i ha anat precedida de diverses campanyes de sensibilització i informació sobre la necessitat de fer complir les ordenances. Per abordar aquest problema s'ha creat una patrulla conjunta entre la Policia Local i un inspector especialitzat en la gestió de residus i la neteja viària. Aquesta patrulla mediambiental té com a objectiu identificar les zones més conflictives i sancionar amb 100 euros cada acte incívic relacionat amb el dipòsit inadequat de residus. Tot i que els contenidors no estan plens i les freqüències de recollida són les adequades, es detecten sovint desbordament de brossa, sobretot per part de comerços i d'establiments d'hostaleria.

    Salou lluita per combatre l'incivisme a la ciutat | Informa: PILAR RIBAS
    rtve Salou lluita per combatre l'incivisme a la ciutat | Informa: PILAR RIBAS
  • 12:30

    Barcelona aprova flexibilitzar els criteris per a instal·lar macrocuines i magatzems d'aliments a la Zona Franca

     

    El ple de Barcelona dona el seu vistiplau a flexibilitzar els criteris per a instal·lar macrocuines i magatzems d'aliments a la Zona Franca. Inicialment, el govern de Collboni plantejava suavitzar les condicions en totes les zones industrials exceptuant el 22@. Finalment, però, el polígon industrial del Bon Pastor també en queda exclòs -tal com demanava BComú- i el document final elimina la possibilitat d'implantar cuines amb repartiment a domicili als sòls industrials del Bon Pastor. Així, els ajustos del pla que regula les activitats vinculades al repartiment a domicili se circumscriuen únicament al polígon de la Zona Franca. El PSC, Junts, ERC i BComú hi ha votat a favor, el PP en contra i Vox s'ha abstingut.

  • 12:20

    Calonge aprova el nou contracte de recollida d'escombraries i neteja per 56,11 milions d'euros per nou anys

     

    El plenari de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà) ha aprovat per unanimitat el nou contracte de recollida d'escombraries, neteja viària, de platges i gestió de la deixalleria municipal. El contracte s'enfila als 56,11 milions d'euros i durarà nou anys. Es tracta de la licitació més important aprovada fins ara per part d'aquest consistori empordanès. Es preveu la contractació de dos peons de neteja viària. Per altra banda, s'incorporarà la urbanització de Mas Pere i les zones d'Es Monestrí i Torre Colomina a la recollida de porta a porta, fet que aquest model arribarà al 67% de la població.

  • 12:15

    Territori construirà 58 habitatges de lloguer assequible a Parets del Vallès

     

    La consellera de Territori, Ester Capella, i l'alcalde de Parets del Vallès, Francesc Juzgado, han signat aquest divendres el conveni per construir 58 habitatges de lloguer públic assequible al municipi, amb una inversió de 8,5 milions d'euros. El consistori és propietari de dos terrenys entre el carrer Súria i l'avinguda Catalunya, que cedirà a l'Institut Català del Sòl (Incasòl) en dret de superfície perquè pugui aixecar les noves promocions, així com perquè urbanitzi els espais no edificats dels solars.

  • 11:52

    Barcelona aprova provisionalment augmentar la taxa turística fins als 4 euros amb els vots de PSC, Junts, Barcelona En Comú i ERC

     

    El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat provisionalment la modificació de l'ordenança fiscal que regula el recàrrec de la ciutat sobre l'Impost d'Estades en Establiments Turístics -conegut com a taxa turística- per incrementar-lo dels 3,25 euros actuals fins als 4 euros. L'increment del recàrrec suposarà una recaptació de 20 milions d'euros anuals més. A l'espera que el plenari aprovi definitivament l'increment després de l'estiu, PSC, Junts, BComú i ERC han votat a favor de l'aprovació provisional. PP i Vox han votat en contra. El tinent d'alcaldia d'Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme, Jordi Valls, ha demanat a la Generalitat eliminar el topall legal que, ara com ara, limita el recàrrec municipal.

  • 11:50

    Crema un camió frigorífic a l'avinguda Diagonal de Barcelona sense provocar ferits

     

    Un camió frigorífic ha cremat aquest divendres a l'avinguda Diagonal de Barcelona sense provocar ferits. Segons fonts municipals, s'ha rebut un avís a les 10.26 hores per un vehicle en flames al número 495 de l'avinguda. El camió no portava mercaderies perilloses. Els bombers de Barcelona han extingit les flames i han fet tasques de refredament. El conductor del camió ha baixat del camió quan ha vist que començava a sortir fum, ha intentat apagar les flames amb un extintor que ha demanat en un comerç proper, però no ha pogut.

  • 11:40

    El 70% de les llars malbaraten aliments, especialment amb nens petits i adolescents

     

    Segons les dades d'un estudi de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB, les famílies amb fills petits i adolescents són les que llencen més menjar. Els aliments més desaprofitats són verdures, fruites i productes a base de cereals per la dificultat de satisfer els gustos dels fills, i per la mala gestió de les quantitats i porcions dels menjars. Per intentar evitar-ho es recomana planificar una dieta per setmana i mirar quins productes hi ha a la nevera abans d'anar a comprar. Les famílies que compren a botigues petites o mercats consumeixen menys que les que ho fan a supermercats.

    El 70% de les llars malbaraten aliments, especialment amb nens petits i adolescents | Informa: Marga Esparza
    rtve El 70% de les llars malbaraten aliments, especialment amb nens petits i adolescents | Informa: Marga Esparza
  • 11:33

    Barcelona comprarà 22 pistoles elèctriques per a la Guàrdia Urbana

     

    L'Ajuntament de Barcelona començarà a partir del 2 de setembre el procés per adquirir 22 pistoles elèctriques per a la Guàrdia Urbana. Així ho ha anunciat el tinent d'alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, a l'inici del plenari aprofitant la presentació d'un informe sobre seguretat. Segons ha dit, el procés anirà acompanyat d'un reglament d'ús que s'elaborarà en els pròxims mesos i una formació específica al conjunt d'agents. La previsió és que les eines, anomenades Dispositius de Conducció Elèctrica (DCE), estiguin ja a disposició del cos a finals de la primavera del 2025. Segons ha dit, l'ús serà "molt limitat", en situacions "d'altíssima complexitat" on cal buscar una alternativa a les armes de foc.

  • 11:20

    Dotze detinguts a Barcelona i Montcada i Reixac per estafar més de 32.000 euros a diverses víctimes

     

    La Policia Nacional deté a Barcelona i Montcada i Reixac dotze persones, 9 dels quals menors, per estafar més de 32.000 euros a diferents víctimes de l'estat espanyol mitjançant transferències fraudulentes i compra d'or, joies i retirades en caixers. La investigació es va iniciar al setembre del 2023, quan es va detectar a la província de Jaén l'accés a diversos comptes bancaris d'una entitat concreta. S'havien comprat joies i lingots d'or que estaven pendents d'entrega en diferents direccions de la província de Barcelona. La policia va detectar llavors l'existència d'un grup organitzat dedicat a cometre aquest tipus d'estafes i que podia haver comès una vintena de fets.

  • 11:05

    La companyia de dansa 'Acosta Danza' estrena espectacle a Peralada divendres i dissabte

     

    El 2016, Carlos Acosta decideix impulsar la seva pròpia companyia, Acosta Dansa i obre una acadèmia a l'Havana per donar suport a joves talents, treure adolescents de la pobresa i donar-los a través de la dansa, una oportunitat. Els inicis no van ser fàcils, no tenien seu i assajaven en un taller de reparació de televisors vells. Aquest divendres estrenen un tríptic a Peralada dedicat a les arrels del folklore cubà.

    Acosta Danza: Des dels tallers de reparació fins als escenaris internacionals | Agnés Batlle
    rtve Acosta Danza: Des dels tallers de reparació fins als escenaris internacionals | Agnés Batlle
  • 11:03

    Catalunya es manté com el tercer territori que més recapta i el desè en recursos rebuts 

     

    Així es desprèn de les dades de liquidació comunicades pel Ministeri d’Hisenda que el Govern ha difós aquest divendres. Cada català va aportar 3.565 euros, però en va rebre 3.264. A més, si es té en compte el cost de la vida, els recursos totals rebuts cauen fins als 3.043 euros per càpita, situant Catalunya com la catorzena comunitat, només per davant de la capital, Madrid.

  • 10:21

    Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona un home de 28 anys que robava a trasters i pàrquings privats de Barcelona

     

    Actuava majoritàriament en aparcaments privats i trasters tot i que també havia robat a l’interior d’habitatges. La majoria de vegades accedia forçant les portes o persianes i trencant els sistemes de seguretat enduent-se tot tipus d’objectes personals de gran valor econòmic. Robava bicicletes, patinets elèctrics i electrònica, entre d'altres objectes. En el moment de la detenció se'l va intervenir una bicicleta presumptament sostreta.

  • 10:12

    La taxa d'atur baixa lleugerament a Catalunya fins al 9,41% durant el segon trimestre

     

    La taxa d'atur a Catalunya es va situar en els 9,41% en el segon trimestre, 0,07 dècimes menys que la dels tres primers mesos de l'any, segons l'Enquesta de Població Activa publicada per l'Institut Nacional d'Estadística. En total, entre abril i juny, 395.300 treballadors es trobaven desocupats, és a dir, 800 menys que els tres mesos anteriors (-0,2%).

    Pel que fa l'ocupació, va marcar un nou rècord en un segon trimestre, fins als 3.807.600 treballadors, 23.800 més que el mes anterior (+0,63%). Si es compara amb el segon trimestre del 2023, el nombre de persones a l'atur va augmentar en 31.100, un 8,54% més; mentre que el nombre d'ocupats va pujar en 70.100 persones, un 1,88% anual més.

  • 9:39

    Intercepten en el Port de Barcelona més de quatre tones de cocaïna amagada en sacs d'arròs

     

    La Guàrdia Civil ha interceptat al port de Barcelona més de quatre tones de cocaïna amagada en sacs d'arròs, el que suposa una xifra rècord, i ha desarticulat una organització internacional responsable de la introducció de grans partides d'aquesta droga a través del port català i d'altres europeus. El cos policial va iniciar l'any passat la investigació sobre una empresa espanyola que estaria transportant contenidors d'arròs des del Paraguai fins al port barceloní. Davant la sospita que hi havia cocaïna a l'interior dels contenidors, es va acordar la seva revisió exhaustiva. Finalment, van trobar uns 4.020 kilos de cocaïna en pols amagats entre els sacs d'arròs. És la quantitat més alta trobada d'aquesta droga fins ara al port de Barcelona.

  • 9:20

    Mor un dels ferits crítics en l'accident laboral d'aquest dijous a la Vall de Boí

     

    Un home ha mort i tres més han resultat ferits, un dels quals crítics, en caure 50 metres per l'esfondrament d'un mirador en construcció a la Vall de Boí. Mossos i el Departament de Treball investiguen els fets com un accident laboral.

  • 09:10

    Restablerta la circulació entre Girona i Caldes de Malavella per les dues vies

     

    El servei ha tornat a la normalitat a primera hora d'aquest matí després que dimecres a la nit s'incendiés un vagó de mercaderies perilloses que va mantenir la circulació suspesa durant hores entre aquestes dues estacions. Ahir a la tarda es va poder recuperar parcialment. L'alcalde de Girona atribueix l'incendi a la caiguda de la catenària i reclama a Adif més inversions en les infraestructures de la ciutat.

  • 09:00

    Bon dia! Segueix tota l'actualitat d'aquest divendres 26 de juliol

     

    Recupera aquí el més destacat del dia anterior