Enlaces accesibilidad

Catalunya preveu alta ocupació turística a l'agost, amb el Pirineu i Barcelona a màxims

  • Barcelona preveu una alta ocupació turística aquest estiu, amb un impacte positiu notable gràcies a la Copa Amèrica
  • L'encariment dels preus obliga al 51% dels catalans a reduir el pressupost destinat a les vacances d'estiu

Per
La Costa Brava frega el ple en zones com Lloret o Blanes.
La Costa Brava frega el ple en zones com Lloret o Blanes.

Aquest estiu, l'ocupació turística de Catalunya augmenta arreu de la regió. Les previsions per al mes d'agost són especialment positives, amb un creixement en les reserves i una ocupació que s'acosta als nivells prepandèmia. El Pirineu de Lleida i la Costa Brava es preveuen a plena capacitat, mentre que Barcelona i Tarragona també mostren xifres d'ocupació molt altes. Malgrat l'encariment dels preus que ha afectat el pressupost de moltes famílies, les localitzacions catalanes esperen rebre molts turistes.

El Pirineu de Lleida pot arribar al 100% d'ocupació

A Lleida, el mes d'agost és el que més turistes visiten el Pirineu. Les previsions d'ocupació són molt bones, es preveu una mitjana del 90% amb pics d'un 100%. Als càmpings també estan fregant el ple, amb un 90 % de la capacitat. La natura, les activitats culturals, la gastronomia, però sobretot els esports d'aventura són l'atractiu de l'estiu al Pirineu de Lleida. El turisme familiar que tria el Pirineu per passar les vacances al mes d'agost ve de la resta de Catalunya i l'Estat.

El Pirineu de Lleida preveu una ocupació turística del 90% a l'agost, amb pics del 100% | Informa: Pepa Sangenís

Barcelona creix per la Copa Amèrica

La Copa Amèrica és un molt bon aparador mundial per la ciutat de Barcelona. Es preveu que l'arribada dels visitants per aquest esdeveniment sigui massiva. També s'esperen bones previsions pel que fa als apartaments turístics, amb xifres d'ocupació similars a les de l'any passat, que van ser el màxim a què arriben els habitatges turístics. La gran afluència de turistes genera riquesa per tota la ciutat.

Molts càmpings i bungalous obriran entre el 90 i el 100 % d'ocupació i les ocupacions d'acampada per caravanes i autocaravanes aniran al llindar d'ocupació des del 70 % fins al 90 %, i s'arribarà a la plena ocupació. Els càmpings creuen que és el bon temps el que farà allargar la temporada i no pas la Copa Amèrica.

Barcelona preveu alta ocupació turística aquest estiu, amb un impacte positiu de la Copa Amèrica | Informa: Andreu Santos

Tarragona torna a dades prepandèmia

A Tarragona, la previsió d'ocupació per al mes d'agost als hotels, càmpings i apartaments turístics serà entre el 80 i el 90%, unes xifres que s'acosten al període prepandèmia. Pel que fa als mercats, puja l'espanyol, tot i que el britànic i francès també està funcionant força bé. La intenció de Tarragona no és arribar al 100% d'ocupació, sinó mantenir-se en el 80-90% als mesos de juliol i agost i després anar pujant al setembre, octubre i novembre. Pel que fa al juliol, es tanca amb unes xifres similars a les previstes pel mes d'agost.

La previsió d'ocupació turística a Tarragona s'acosta al nivell prepandèmia amb un 80-90% | Informa: Pilar Ribas

Girona preveu un agost ple

A Girona al juliol, a la Costa Brava, la mitjana ha estat del 75% i a l'agost fregarà el ple en zones com Lloret o Blanes. Un altre factor que contribuirà a una bona temporada d'estiu és el creixement de l'aeroport de Girona tant en nombre d'usuaris com en operacions. Amb avió arriba sobre tot turista britànic i del nord d'Europa. Tot i que el mes de juliol ha estat més fluix del previst, l'Associació d'Habitatges turístics espera un bon agost.

A la Costa Brava els empresaris turístics esperen poder allargar la temporada fins a l'octubre, amb un públic sènior que en el cas dels càmpings, cada cop creix més fora de temporada.

La Costa Brava preveu un agost ple i allargar la temporada fins a l'octubre | Informa: Gemma Esteba

La pujada de preus redueix les vacances

L'estiu arranca amb un encariment de preus vinculat al turisme. Segons les últimes dades de l'Institut Nacional d'Estadística, en comparació amb l'any passat, els preus dels restaurants i hotels s'han encarit gairebé un 5% a Catalunya i els de l'oci i la cultura un 3%. A més, els paquets turístics són ara un 10% més cars que fa un any i un 12 % més cars que al juny. Tot plegat fa que aquest any la meitat dels catalans s'han vist obligats a reduir el pressupost destinat als viatges d'estiu. Per això, el 51% dels catalans ha reduït el pressupost destinat a les vacances. I és que cada vegada és més difícil estalviar, gairebé tothom ho intenta, un 94% dels enquestats utilitza descomptes i ofertes. Tot i això, no tots els sous arriben.

L'encariment del turisme força els catalans a retallar les vacances