Enlaces accesibilidad

Anna Godoy sobre el triatló femení: "Fa molts anys que s'estan rient de nosaltres"

  • Les triatletes espanyoles es queixen de la mala organització als JJOO de París
  • La catalana ha quedat com a dissetena classificada en el triatló femení

Per

Anna Godoy: "Se tenía que haber repetido la salida"

S'esperava que fos la prova estrella dels Jocs Olímpics de París 2024. 1.400 milions d'euros havia costat netejar el riu Sena per dur a terme el que havia de ser el triatló més increïble de la història. I ho ha sigut, però per les queixes respecte a l'organització de la prova i alguns paranys. "Fa molts anys que s'estan rient de nosaltres", ha dit l'espanyola Anna Godoy en acabar el triatló.

La catalana ha quedat com a dissetena classificada i s'ha queixat de l'inici de la carrera, un inici que sota el seu parer, hauria d'haver estat declarat nul.

M'he quedat parada

Sortida amb trampes

"Ha estat una carrera una mica rara perquè hi ha hagut sortida nul·la i els jutges, com ja ha passat en les últimes carreres, no penalitzen a cap noia. Jo, de fet, m'he quedat parada perquè ha estat tan exagerat que he dit, ara s'haurà de repetir la sortida, però he vist que no", ha comentat a RTVE en acabar la competició en un temps de 2:01.46. "Per sort tinc una natació molt ràpida. He pogut arribar de les primeres a la boia, però ho he pagat a la volta i m'he quedat a terra de ningú", ha afegit.

Una opinió a la qual també ha donat suport l'altra triatleta espanyola, Miriam Casillas: "Està passant en cada carrera, es tiren abans i no pot ser perquè ens perjudica a les legals. Molta gent ho ha fet i no hi ha hagut cap penal", ha explicat. "M'han ofegat i m'he quedat bastant temps sota l'aigua. Crec que va en contra dels valors de l'esport. Esperem que la federació comenci a pensar més en els atletes i no tant en quedar bé" ha conclòs.

Crida a la Federació

"Tot el que ha passat aquests dies és per a fer una crida a la Federació Internacional, han tingut molts anys per a preparar un Pla B", ha dit Godoy contundentment. "El que els ha passat als nois no pot tornar a passar", ha afirmat l'atleta després de la cancel·lació de diverses sessions d'entrenament en els dies previs a la prova masculina.

Juegos Olímpicos París 2024, en directo hoy 9 de agosto: calidad del agua del Sena

Imagen del río Sena, con la torre Eiffel al fondo

Amb 28 anys, la guanyadora d'una medalla de plata a la Copa Europa de Melilla 2015 ha intentat fer honor al seu cognom. El seu pare, Paco “tiburón” Godoy, va ser un dels millors triatletes del nostre país en una època en què aquest esport no acaparava pràcticament cap focus en l'àmbit nacional. A més, el seu germà Cesc Godoy també competia en aquesta modalitat en temps on Mario Mola o Javier Gómez Noya començaven a despuntar per sobre de la resta d'atletes nacionals.