Enlaces accesibilidad

Mar Molné frega la medalla en el seu debut als Jocs Olímpics de Paris 2024

  • La tarragonina ha quedat en quarta posició en els seus primers Jocs Olímpics amb només 22 anys
  • Fátima Gálvez, campiona d'Europa, també ha arribat a la final quedant en cinquena posició

Per

Mar Molné, en la clasisficació de tiro
Mar Molné, en la clasisficació de tiro

La catalana Mar Molné i l'andalusa, Fátima Gálvez, s'han quedat sense medalla olímpica en aquests jocs de París. Han disputat la final d'aquest dimecres en la disciplina de Fossat Olímpic o Trap, però no ha pogut ser. Les tiradores, que s'havien classificat per a la final a sis, han lluitat per la medalla, però la punteria no ha acompanyat a cap d'elles fins al final.

Fátima Gálvez es va ensorrar amb quatre errors consecutius en els cinc primers plats que la van despenjar de la passar a les rondes finals. No va ser un bon inici per a la cordovesa, que va tenir sort perquè la xinesa Wu li va permetre jugar una ronda més (17/25). Mar Molné aguantava el pols (21/25) per darrere de la guatemalenca Adriana Ruano que només va fallar 2 dels primers 25 tirs, posant la mira en l'or i el rècord olímpic.

No obstant, la de Tarragona es va desfer en la segona ronda. Tres errors la van condemnar al quart lloc, per darrere de Stanco i Smith. Molné va dir adeu als seus primers Jocs Olímpics en la tercera ronda, amb 27 de 35 plats, deixant les medalles per a Austràlia, Guatemala i Itàlia. La guatemalenca va aprofitar el seu extraordinari avantatge per a aconseguir l'or, el primer en la història de Guatemala en uns Jocs Olímpics (45/50).

Una nova estrella del tir

La tarragonina, de 22 anys, això sí, ha estat un dels grans descobriments d'aquests jocs. Va liderar la primera jornada de la competició amb un ple de 75 plats i en la sessió d'aquest dimecres només ha errat dos dels seus trets, acabant primera de la classificació amb un total de 123. L'ha seguit de prop Fátima Gálvez, l'andalusa or olímpic a Tòquio en fossat mixt i vigent campiona d'Europa, que només ha fallat un tir en la primera tanda i ha acabat segona en la general amb un total de 122 punts.

Nascuda en un poble de Tarragona, El Morell, Mar Molné va començar a disparar amb 14 anys per influència del seu pare, caçador. A ell va demanar-li la seva primera arma per aprendre tir al plat. A partir de llavors, va veure que allò podia convertir-se en molt més que un passatemps. Li agradava apuntar, tirar i encertar, però no contra éssers vius, encara que respecta els companys que sí que formen part d'aquesta pràctica. "No mataria ni una mosca", va assegurar en una entrevista.

La tiradora té diverses victòries importants, per exemple, les aconseguides en la Copa Mundial de Tir 2023 en les proves de fossat individual. A aquests triomfs sènior cal sumar-li el campionat mundial per equips que va aconseguir el 2021 sent juvenil, així com el campionat d'Europa aconseguit l'any 2019. Abans de començar amb la disciplina en la qual s'ha convertit en referent, Mar Molné va provar diversos esports com el futbol o el bàsquet, però des que li van comprar una escopeta va tenir clar que aquest era el seu esport.