Enlaces accesibilidad

Primera medalla d'un esportista català als JJOO de París 2024

  • El tàndem Botín i Trittel porta l'or de vela a Espanya als Jocs Olímpics
  • Coneix el duet càntabre-català guanyador de la 'Medal Race' de la categoria 49er

Per

Diego Botín i Florian Trittel li han concedit la primera medalla d'or a Espanya
Diego Botín i Florian Trittel li han concedit la primera medalla d'or a Espanya

El duo càntabre-català format per Diego Botín i Florian Trittel li ha concedit la primera medalla d'or a Espanya en els JJOO de París 2024 després de guanyar la 'Medal Race' de la categoria 49er. La vela espanyola, un dels esports que més alegries ens ha donat, ha hagut d'esperar pacientment 12 anys fins a tornar a penjar-se l'or. Una medalla que he estat la primera aconseguida per un català.

Aquest matí els esportistes s'han aixecat amb ratxes de vent de 10-12 nusos. Un senyal pel duet espanyol que s'ha mogut a la perfecció en aquest interval, tot i no haver-hi aconseguit mai una victòria junts. Els crits d'alegria han inundat l'embarcació espanyola en travessar la línia de meta. Les abraçades i l'eufòria de Botí i Trittel han tombat l'embarcació i s'han donat un bany de celebració a les aigües de la Marina de Marsella, que ha viscut una jornada històrica, ajornada des d'aquest dijous per falta de vent.

"Ha sido agotador mantener el foco hasta el final", ha confessat Trittel en acabar. "Hemos perdido muchas veces para llegar hasta aquí", ha afegit també Botín. l és que als joves encara els hi costa assimilar la victòria, han dit en declaracions a TVE.

Primera medalla d'un català gràcies a Florian Trittel

Florian Trittel és un regatista d'elit que ha destacat en diverses competicions internacionals de vela. Nascut a Münsterlingen, Suïssa, el 23 de maig de 1994, Trittel es va traslladar a Catalunya a una edat primerenca, 3 anys, i va començar la seva carrera al Club Nàutic El Balís a Sant Andreu de Llavaneres, Barcelona.

Amb 18 anys es va mudar a Tarifa, Cadis, per a combinar els seus estudis d'Administració i Direcció d'Empreses amb la pràctica del kitesurf, disciplina on també va guanyar diverses medalles internacionals.

Florian Trittel

Florian Trittel

Ha competit en diferents classes de vela, incloent-hi la classe 29er, on va guanyar el campionat mundial juvenil el 2012. La seva carrera també abasta la classe Nacra 17, on va participar en els Jocs Olímpics de Tòquio 2021 al costat de Tara Pacheco, obtenint un diploma olímpic pel seu sisè lloc.

En la classe 49er, Trittel ha format un equip reeixit amb Diego Botín. Junts, han aconseguit importants victòries, com el campionat europeu de 2022 i diverses medalles en campionats mundials, incloent-hi una medalla de plata l'any 2022 i bronze el 2023 i 2024. Aquest duo també ha destacat en la competició SailGP, coneguda com la "Fórmula 1 de la vela", on van guanyar el campionat de la temporada 4 el 2024.

Qui és el càntabre Diego Botín?

Diego Botín, també va estudiar Administració i Direcció d’Empreses, però, ben d’hora va triomfar al món de la vela, una passió que li van transmetre el seu pare i el seu tiet. Amb només set anys va incorporar-se al Centre d’Alt Rendiment de Vela Príncipe Felipe de Santander i va haver de deixar els estudis per centrar-se exclusivament en l’esport. És el tercer cop que Botín representa Espanya als Jocs Olímpics, ja ho va fer a Río 2016 i a Tòquio l'any 2020.