Enlaces accesibilidad

Revifa l'incendi de Ciutadilla que els Bombers van donar per extingit dijous

  • Segons els primers càlculs dels Agents Rurals, la zona afectada aquest diumenge és de 10,4 hectàrees.
  • L'incendi, que va ser donat per extingit dijous, va cremar 273 hectàrees

Per
89 municipis de 10 comarques del sud de Catalunya han activat el nivell 3 del Pla Alfa
89 municipis de 10 comarques del sud de Catalunya han activat el nivell 3 del Pla Alfa ACN

Els Bombers de la Generalitat intenten apaivagar la represa de l'incendi a Ciutadilla amb 9 equips.

Estabilitzen una revifada de l'incendi de Ciutadilla

Els Bombers han treballat durant la tarda de diumenge intensament per extingir l'incendi forestal que afecta la localitat de Ciutadilla, a l'Urgell. Després que el foc fos donat per extingit dijous passat, ha revifat aquest diumenge a la tarda, cremant novament una part significativa del territori.

La reactivació ha tingut lloc pel flanc dret al punt quilomètric 59 de la C-14, que encara es troba tallada al trànsit en ambdós sentits. A hores d'ara, l'incendi està estabilitzat.

Origen de l'incendi

El foc, que es va originar dimecres passat, ha reaparegut pel flanc dret de l'incendi. Han cremat unes 10,4 hectàrees de massa forestal i camps de cereal. Els Bombers han desplegat 36 mitjans terrestres, 6 helicòpters i 4 avions d'aigua per combatre les flames. La carretera C-14 continua tallada en ambdós sentits de la marxa a causa de l'incendi, que va cremar inicialment 273 hectàrees abans de ser donat per extingit i posteriorment revifat.

Les condicions dificulten l'extinció de les flames

El vent de ponent ha intensificat l'incendi, empentant les flames cap a una zona de terreny descendent, cosa que ha dificultat la feina als equips d'extinció. A més, l'incendi ha travessat la carretera C-14, que en el seu moment es va tallar en els dos sentits de la marxa, ara ja està reoberta. Les condicions meteorològiques han complicat el treball dels Bombers, que han utilitzat mitjans terrestres i aeris per controlar el foc. 

Activat nivell 3 del Pla Alfa a 89 municipis

Aquest diumenge, 89 municipis de 10 comarques del sud de Catalunya tenen activat el nivell 3 del Pla Alfa, que indica un perill molt alt d'incendi forestal. Aquesta mesura busca prevenir nous focs i controlar els existents.