Enlaces accesibilidad

El mercat immobiliari no dona senyals d'esgotament

  • La compravenda d'habitatges retrocedeix al juny un 10,8% a Catalunya i encadena dos mesos retrocedint
  • Les 7.378 operacions són la tercera xifra més alta des de 2007, tot i els alts tipus d'interès

Per
El juny marca un punt d'inflexió en la compravenda d'habitatges
El juny marca un punt d'inflexió en la compravenda d'habitatges

El mercat immobiliari continua sense donar senyals d'entrar en fase de correcció. Així ho indiquen les xifres de compravendes del mes de juny publicades per l'Institut Nacional d'Estadística. Enmig de l'escenari de tipus d'interès encara alts, a Catalunya es van fer 7.378 operacions.

Tot i que suposen un retrocés del 10,8% respecte a fa un any, ni molt menys es poden considerar una mala dada. I és que es mantenen entre les tres més altes en un mes de juny des d'abans que esclatés la bombolla immobiliària, l'any 2007. Aleshores es van concretar 9.700 operacions. A més, si es comparen amb les xifres de maig, suposa un increment del 8,5%.

Les operacions d'habitatges de segona mà són els que més van caure a Catalunya, (-14'8%) i van representar el 80% del total de les vendes. En canvi, les transmissions de pisos nous van pujar un 10%. En canvi, els pisos de protecció oficial va ser pràcticament residual, amb 369 operacions i una caiguda del 44%.

Catalunya va ser una de les CCAA amb el descens més important, només superada per Canàries (-20%), Balears (-17%), Aragó (-14%) i el País Valencià (-13%) . Al conjunt de l'Estat la caiguda va ser menys pronunciada, del 6,1% anual.

Optimisme dels professionals

El mercat immobiliari porta tot l'any marcant alts i baixos. Els experts consideren que el comportament del juny dona símptomes d'estabilització, ja que modera les caigudes de mesos anteriors. És precisament el que porta a Ferran Font, director d'estudis del portal Pisos.com mirar amb optimisme el futur immediat, especialment davant la possibilitat d'una retallada imminent de tipus d'interès.

La compravenda d'habitatges es deploma un 10,8% | Climent Sabater

Les perspectives del sector de cara a la segona meitat de l'any és tornar a taxes de creixement del mercat immobiliari.