Enlaces accesibilidad
Eutanàsia programada

La jutgessa manté les cauterars demanades pel pare de la noia i envia el cas al TSJC

  • L'eutanàsia estava prevista per a aquest dissabte passat a l'Hospital Residencial Sant Camil, de Sant Pere de Ribes
  • La jove pateix trastorn límit de la personalitat i manca de mobilitat després d'un intent de suïcidi

Per
Imatge de recurs de Ciutat de la Justícia
Imatge de recurs de Ciutat de la Justícia

El jutjat contenciós número 12 de Barcelona decideix mantenir les cautelars sobre l'autorització de l'eutanàsia programada per a una jove de 23 anys i remet la causa al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.  La dona de 23 anys i de Sant Pere de Ribes pateix problemes de salut mental i una lesió medul·lar a causa d'un intent de suïcidi fa dos anys. El procediment estava planificat pel passat 2 d'agost, però el pare va demanar mesures cautelars per paralitzar el procés en entendre que no compleix amb els requisits.

La jutgessa manté les cauterars demanades pel pare d'una noia que demana l'eutanàsia programada i envia el cas al TSJC

Llaors, el jutjat les va acceptar i va aturar el procés el passat a petició del seu pare, segons un acte fet públic dijous per la Fundació Espanyola d'Advocats Cristians, que ha actuat en representació del progenitor de la jove. 

L'eutanàsia estava prevista per a aquest dissabte a l'Hospital Residencial Sant Camil, de Sant Pere de Ribes (Barcelona). "La jove pateix trastorno límit de la personalitat i trastorn obsessivocompulsiu. A més, la dona manca de mobilitat completa a les cames per una lesió medul·lar que es va produir després d'un intent de suïcidi en 2022", ha assegurat la Fundació.

Les doctores es van retirar del procés

L'organització va sol·licitar mesures cautelaríssimes al Jutjat contenciós administratiu núm. 12 de Barcelona en el marc d'un recurs contenciós administratiu contra la resolució de la Comissió de Garantia i Avaluació que va aprovar l'eutanàsia. Hi ha un termini de tres dies per a al·legar.

El TSJC decidirà sobre l'eutanasia d'una jove de 23 anys

Segons l'escrit d'Advocats Cristians, la dona no compliria amb els requisits perquè no està en ple ús de les seves facultats. Afirma que la jove ha canviat d'opinió sobre la seva eutanàsia diverses vegades en els últims dies, la qual cosa ha fet que la metge que tenia assignada per al procediment d'eutanàsia i la psicòloga decidissin retirar-se del procés.

La portaveu de l'associació Dret a Morir Dignament a Catalunya, Cristina Vallés, en el 24 hores d'RNE, ha lamentat aquest cas, si bé des de la seva associació no el coneixien fins que s'ha publicat en els mitjans de comunicació. Vallés, tot i que entén el dolor de la família, defensa que l'eutanàsia només la pot demanar la mateixa persona i considera una "intromissió intolerable" aquest cas. "Creiem que la Comissió de Garantia i Avaluació de Catalunya és un òrgan absolutament fiable, si han donat l'aprovació és pertinent", insisteix.