Enlaces accesibilidad

Illa i Aragonès fan el traspàs al Palau de la Generalitat

  • El president de la Generalitat electe i el president sortint s'han reunit per fer un primer traspàs de la feina del Govern
  • Salvador Illa prendrà possessió del càrrec aquest dissabte a les 12 del migdia

Per
El president de la Generalitat electe, Salvador Illa, encaixa mans amb el president sortint, Pere Aragonès
El president de la Generalitat electe, Salvador Illa, encaixa mans amb el president sortint, Pere Aragonès

Salvador Illa prendrà formalment possessió del càrrec com a president de la Generalitat aquest dissabte en un acte solemne al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat previst per les 12 del migdia.

El president del Parlament, Josep Rull, llegirà el reial decret de nomenament i, a continuació, el president sortint, Pere Aragonès, imposarà la medalla del càrrec a Illa, qui tancarà l'acte amb el seu parlament, ja com 133 president de la Generalitat de Catalunya.

La vicepresidenta Montero i els ministres Bolaños, Hereu, Urtasun i Morant hi assistiran.

Reunió amb Aragonès

Abans, s'ha reunit amb el president sortint, Pere Aragonès, a l'encara despatx d'aquest últim. Aragonès ha informat Illa de la situació d'algunes de les principals carpetes i reptes de país que hi ha actualment sobre la taula a Catalunya.

Illa va ser investit president de la Generalitat en un ple del Parlament el dijous marcat per l'aparició fugissera de Carles Puigdemont i l'operatiu policial per detenir-lo.

Carpetes pendents

Entre els temes que Aragonès ha compartit amb el president electe hi ha l'escenari macroeconòmic de Catalunya per als propers anys i l'estat de les finances de la Generalitat, l'estat de situació de les relacions Generalitat-Estat, els principals reptes en l'àmbit de la seguretat i les relacions amb Unió Europea.

La cordialitat presideix el traspàs de carpetes entre Aragonès i Illa | Ferran Cuixart

Fonts del Govern de la Generalitat asseguren que la voluntat d'Aragonès és "donar continuïtat a la defensa i el prestigi de la institució" i per això remarquen que ha volgut fer "un bon traspàs" perquè el nou Govern pugui treballar per a la ciutadania "des del primer dia i en les millors condicions possibles".

Segons les mateixes fonts, Aragonès considera que ha deixat una Catalunya "millor" que la que va trobar el 2021, "amb més eines, més recursos, més àmbits de poder i de gestió" i "amb acords polítics de fons que, en la seva implementació, suposaran un salt endavant en la sobirania del país".