Enlaces accesibilidad

Interior retreu a Puigdemont el seu "comportament impropi"

  • Elena acusa l'expresident català de voler "dinamitar" la investidura i "desacreditar" els Mossos
  • Eduard Sallent nega un pacte amb Puigdemont sobre la seva detenció i assegura que els manifestants ho van impedir

Per
El conseller d'Interior en funcions, Joan Ignasi Elena, compareix per explicar l'operatiu contra Puigdemont
El conseller d'Interior en funcions, Joan Ignasi Elena, compareix per explicar l'operatiu contra Puigdemont

Crítiques ferotges de l'encara conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, al comportament de Carles Puigdemont. Elena ha sortit en defensa dels Mossos d'Esquadra i ha criticat durament l'expresident català els seus intents de "dinamitar" la investidura: "No prevèiem un comportament tan impropi de qui va ser la màxima autoritat del país".

Elena ha comparegut al costat de la cúpula dels Mossos d'Esquadra, per a donar compte del dispositiu policial d'ahir, que no va impedir la fugida de Puigdemont després d'intervenir fugaçment en un acte polític a Barcelona, a metres d'un Parlament blindat per la policia.

El conseller en funcions ha defensat que l'operatiu era "dimensionat", encara que s'obrirà una recerca per a analitzar si va haver-hi fallades, mentre ha carregat contra els qui van intentar "desprestigiar" el ple d'investidura del Salvador Illa amb "atacs injustos i falsos".

Els Mossos continuen buscant

De la seva banda, el cap dels Mossos, Eduard Sallent, ha advertit que continuen buscant l'expresident català perquè no dona crèdit a la "desinformació" de les persones del seu entorn. El secretari general de JxCat, Jordi Turull, ha explicat aquest divendres que Puigdemont ja hauria tornat a la seva residència de Waterloo, a Bèlgica. Sallent ha afegit que no tenen "cap element objectiu" que confirmi que ja és fora d'Espanya.

Elena acusa Junts de voler dinamitar el ple d'investidura | Nuria Alcalá

Sallent, d'altra banda, també ha defensat l'operatiu policial per permetre la celebració del ple d'investidura i ha explicat que un "mur de manifestants" van impedir practicar la detenció quan Puigdemont va acabar la seva intervenció a l'Arc de Triomf. En aquest sentit, ha deixat clar que "en cap cas s'ha negociat" la seva detenció i que, per les informacions de què disposen, no pretenia assistir al ple.

El cap dels Mossos també ha estat molt dur amb relació a l'actitud dels dos agents detinguts que van "ajudar" Puigdemont a fugir i ha advertit que "el cos dels Mossos s'estarà prou de ser mai una policia patriòtica".