Enlaces accesibilidad

Desactivada l'alerta per pluges intenses

  • Protecció Civil desactiva el pla INUNCAT una vegada ha finalitzat l'episodi de pluges intenses
  • El temporal ha provocat 150 incidències a tot Catalunya, cap de significativa

Per
Un cordó dels Bombers impedeix circular per un carrer totalment inundat a Cassà de la Selva
Un cordó dels Bombers impedeix circular per un carrer totalment inundat a Cassà de la Selva

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest matí l'Alerta del Pla especial d'emergències per inundacions de Catalunya (INUNCAT) una vegada finalitzat l'episodi de pluges intenses.

L'episodi va afectar el dimarts i, principalment, aquest dimecres a bona part del territori de Catalunya, i ha acabat "sense incidències significatives". El telèfon d'emergències 112 ha rebut fins les 7 d'aquest matí, des que va començar aquest episodi meteorològic, més de 250 trucades per gairebé 150 incidents relacionats amb les pluges intenses. La majoria, gairebé una seixantena, han estat al Gironès... També a l'Empordà i al Barcelonès.  Es manté, això sí, el PROCICAT per fort onatge.

Passa el pitjor del temporal a Catalunya | Andreu Santos

Les pluges més intenses

Destaquen diversos rescats d'ocupants de vehicles en zones inundables, inundacions de baixos i caiguda d'arbres en espais urbans i interurbans. Dotze municipis van activar els seus plans específics en previsió de les possibles incidències. Els valors màxims a Catalunya s'han donat a Cassà de la Selva (Gironès), amb 47,2 litres per metre quadrat; Sant Pau de Segúries (Ripollès) amb 30,9; Viladrau (Osona) amb 27,6; Puig Sesolles (Vallès Oriental) amb 26,2; i Fornells de la Selva amb 23,6 litres. 

La intensa pluja caiguda a Cassà de la Selva va obligar a tallar la C-65 en els dos sentits de la marxa per la presència de bassals d'aigua a la carretera. Es van fer desviaments cap a una via alternativa (C-250a) i això ha provocat retencions de més de dos quilòmetres a la mateixa C-65.

La previsió

La predicció del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) indica que s'ha reduït la situació d'inestabilitat que es va produir ahir, encara que de cara a aquesta tarda es manté la possibilitat que puguin produir-se precipitacions que arribin al llindar de 20 l/m 2 en 30 minuts al Pirineu i Prepirineu Oriental i a la Catalunya Central.

Segons el SMC, aquestes precipitacions no seran tan intenses ni acumularan tanta quantitat d'aigua com les que es van registrar el dimecres, encara que es manté la possibilitat que els ruixats puguin anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa

Quatre platges tancades

El bany està prohibit aquest dijous a les platges de Premià de Mar, Mataró, Arenys de Mar i Castell-Platja d'Aro . En totes aquestes platges excepte Premià s'ha hissat la bandera vermella per mala qualitat de l'aigua. A Premià s'ha hissat al matí en detectar-se tres ratlles.