Enlaces accesibilidad

Norman López, el millor streamer català de 2024

Por

Norman López, el millor streamer català de 2024
Norman López ha guanyat el premi al millor streamer català de 2024 pels seus directes de simracing.

Si fa uns anys tots els nens volien ser cantants o estrelles del rock, les noves il·lusions infantils demanen treballar a les xarxes socials. Un somni que no és impossible, tal com mostra Norman López, un jove de 28 anys que s’ha convertit en el millor streamer català de 2024. A En Router, Thais Villas xerra amb aquest creador de contingut que ha aconseguit fer de la seva passió la seva forma de vida.

Què fa un streamer?

La de streamer és una professió que no fa tants anys que existeix. En què consisteix? “És gent que fa contingut en directe a internet, en el meu cas a una plataforma que es diu Twitch”, explica en Norman, qui s’ha especialitzat en Simracing, “que és simulació d’automobilisme en videojoc”. És a dir, que juga a videojocs i explica el què li va passant.

A banda d’aquesta activitat principal, Norman López també narra curses i fa de caster, que és el que vindria a ser un narrador esportiu tradicional però en aquest cas a l’univers d’internet. “M’ho passo fantàsticament bé”, reconeix.

Norman López, el millor streamer català de 2024, enseya el seu estudi a Thais Villas

L' streamer Norman López a l'estudi de casa seva

La pandèmia, una oportunitat

L’aventura de l’streaming pel Norman va començar el 2020, amb la pandèmia. “El frankfurt del costat de casa meva feia tornejos de ‘Fortnite’ i jo vaig dir que els volia narrar”, recorda. Aquest jove està especialitzat en periodisme esportiu, però, tal com comenta, “mai havia narrat un videojoc”, així que s’hi va llençar de cap.

Ara mateix treballa des de casa seva, a Balsareny, a la comarca del Bages, on té un set muntat amb tot el que necessita per les seves transmissions. “Hi ha moltes llums de colors, que és molt típic dels streamers”, reconeix. És a dir, l’streamer català només necessita el seu petit estudi que, tal com admet, “necessita una certa inversió, però intento optimitzar al màxim l’espai i els recursos”.

Viure de l’streaming

Moltes persones poden pensar que ser streamer és només una afició, però Norman López ha demostrat que es pot viure d’això: “En el meu cas he aconseguit viure de les xarxes generant al voltant de la marca tot de coses, com formació a escoles i instituts, 'castejos' de competicions (la versió en streaming de les narracions esportives), aplicar el disseny gràfic a videojocs... Un ecosistema al voltant de les xarxes”.

Resulta curiós com fent els seus directes només en català, aquest creador de contingut ha aconseguit tenir una base de seguidors tan àmplia. “Avui a internet no és necessari arribar a molta gent sinó al nínxol que toca, que en el meu cas és molt marcat: gent a qui li agraden els videojocs Simracing i que entén el català”. De fet, en Norman explica que hi ha seguidors que estan aprenent català per entendre bé el seu contingut, ja que té espectadors d’arreu del món.

A més a més, el jove ha creat un circuit d’automobilisme virtual a la ciutat de Manresa per tal que els seus followers el puguin provar. “Té un potencial turístic. Hi ha gent de Kansas que ha conduït per Manresa”, comenta amb orgull sobre l’èxit d’aquest disseny propi.