Enlaces accesibilidad

La UB, es manté com al millor universitat d'Espanya

  • La Universitat de Barcelona es manté entre les 200 millors universitats segons el rànquing de Shanghái
  • Les primeres continuen sent les estatunidenques Harvard, Stanford i MIT

Per
Imatge d'una aula de la Universitat de Barcelona
Imatge d'una aula de la Universitat de Barcelona

La Universitat e Barcelona ja és entre les 200 millors universitats del món segons el Rànquing Acadèmic d'Universitats del Món (ARWU), conegut com el rànquing de Shanghái.  La més valorada de les estatals és un any més la UB, que millora el seu resultat i figura entre les 200 millors, després d'aparèixer el 2023 a la franja 201-300.

El rànquing, que es publica cada 15 d'agost, continua liderat per la Universitat de Harvard, seguida per la d'Stanford i per l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT); les tres, dels Estats Units. Les universitats espanyoles reconegudes entre les 1.000 millors a nivell global són 36 en 2024, dos menys que l'any passat.

18 estatals conserven la seva posició, 11 milloren i 7 tenen pitjor resultat. Les que desapareixen del llistat són la Pablo d'Olavide de Sevilla i la Rey Juan Carlos de Madrid.

UAB, UPF I UPV, també entre les millors

Desapareix de la franja 201-300 la Universitat de Granada i cau a la de 301-400, on es mantenen l'Autònoma de Barcelona (UAB), l'Autònoma de Madrid, la Complutense de Madrid, la Pompeu Fabra i puja la Universitat del País Basc.

Entre les 401 i 500 millors institucions acadèmiques del món continua la Universitat Politècnica de València (UPV) i emergeix la Universitat de Sevilla. La llista de Shanghái inclou a la franja 501-600 a la Universitat de la Llacuna, la Universitat de Múrcia, la Universitat de Santiago de Compostel·la i la Universitat de Saragossa, que escalen posicions, i continuen la Universitat de Navarra i la Universitat de Salamanca.

La Universitat de Lleida, la d'Extremadura i la Rovira i Virgili de Tarragona romanen en la forquilla 701-800, a la qual pugen la d'Alcalá i la de Màlaga, i cau la de Castella-la Manxa. Més a baix, entre les 801 i 900 millors es manté la Universitat de Girona i descendeixen la Universitat d'Oviedo, la Universitat de Vigo i la Politècnica de Catalunya (UPC).