Enlaces accesibilidad
Possible crim masclista

Els Mossos investiguen l'assassinat de dues dones a Rubí i Castellbisbal

  • Troben el cadàver d'una dona a un pis de Rubí i una altra a Castellbisbal
  • Els Mossos confirmen que un agent jubilat de la policia hauria mort la seva dona i l'exparella

Per
Els Mossos bloquegen l'accés del carrer del doctor Ferran de Rubí
Els Mossos bloquegen l'accés del carrer del doctor Ferran de Rubí

Els Mossos investiguen la mort violenta de tres persones. L'avís s'ha registrat a les 11:30 del migdia. Segons han informat fonts pròximes al cas, una de les principals hipòtesis és que l'home, un agent de policia de 66 anys jubilat recentment, hauria matat amb una arma de foc a una de les dones en un pis de Rubí. Posteriorment, hauria mort amb la mateixa arma una altra en el de Castellbisbal i després s'hauria suïcidat en aquest últim domicili.

La Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra, que s'ha fet càrrec de les perquisicions, està tractant de confirmar si les víctimes era una exparella de la víctima i la seva actual dona, segons les fonts. La investigació continua oberta. No consten denúncies prèvies per violència masclista.

En tot cas, els Mossos d'Esquadra investiguen el cas com a violència masclista mentre que el jutjat d'instrucció 6 de Rubí s'ha encarregat de l'aixecament dels cossos.

Segons ha pogut saber RTVE Catalunya, aquest dimarts havia de venir un tècnic d'assegurances a la vivenda i revisar un moble del lavabo. En la trucada prèvia, el presumpte autor li havia dit que no vingués a les 12 del matí, sinó que anava millor cap a les 18 hores. El tècnic ha arribat i s'ha trobat la casa precintada.

Condol de Rubí Castellbisbal

Els ajuntaments de Rubí i Castellbisbal ja ha condemnat l’assassinat de les dues dones, veïnes del municipi. Rubí ha decretat tres dies de dol i ha convocat cinc minuts de silenci per aquest dimecres al migdia. L'alcaldessa, Ana María Martínez s'ha mostrat "consternada" i ha lamentat aquests "actes terribles i intolerables".

Com a "mostra de rebuig i en solidaritat a la família i les amistats de les víctimes", el consistori de Castellbisbal ha suspès tots els actes de Festa Major i ha decretat tres dies de dol oficial en els quals s’han suspès els actes institucionals. A més, ha convocat cinc minuts de silenci demà dimecres, 21 d’agost, a les 19.00 hores, a la Plaça de l’Església.

Recordem que el 016 i el 900 900 120 són els telèfons d'atenció a les víctimes de violència masclista. Sónn gratuïts i estan operatius les 24 hores els 365 dies de l'any. No deixen rastre a la factura però sí que cal esborrar-los del registre de trcada. Recordin, davant qualsevol indici de violència masclista truquin als telèfons 016 o 900 900 120.