Enlaces accesibilidad

Detinguts 3 lladres de bars per delictes comesos des del 2008

  • Robaven diners a establiments del Baix Llobregat i del Vallès, i amagaven els botins en un cau al costat de l'autopista AP-7
  • Els detinguts sumen 67 antecedents i els Mossos han recuperat eines i 6.400 euros en efectiu

Per
Monedes recuperades pels Mossos i que els lladres amagaven en un cau a un lateral de l'AP-7
Monedes recuperades pels Mossos i que els lladres amagaven en un cau a un lateral de l'AP-7

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 13 d'agost a Barcelona 3 homes, de 31, 38 i 45 anys, per un delicte de robatori amb força i pertinença a grup criminal. Robaven diners en efectiu de caixes registradores i, sobretot, màquines escurabutxaques de bars. Després, guardaven els botins en una zona boscosa al lateral d’una autopista on havien construït un amagatall, juntament amb les eines que feien servir.

La banda actuava des de l'any 2008 i havien robat a establiments del Baix Llobregat, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental. Durant l'escorcoll, la policia va trobar més de 6.000 euros en metàl·lic, principalment monedes.

Una banda perfectament coordinada

Durant el mes de juliol i agost, els Mossos van tenir notícia d'una desena de robatoris comesos amb força a establiments de l'àrea metropolitana de Barcelona. Arran d’aquests fets, es va iniciar una investigació i diversos dispositius de vigilància. Els agents van observar com les 3 persones sortien d’un domicili situat al districte de Sarrià-Sant Gervasi, agafaven un cotxe i feien sempre un mateix recorregut. A més a més, sovint s'aturaven en un voral de l’AP-7. En aquell moment es va descobrir que tenien un amagatall en una zona boscosa on guardaven els diners sostrets, però també les eines per dur a terme els robatoris amb força.

Els lladres ocultaven en un cau el botí i les eines que feien servir per cometre els robatoris

Els lladres ocultaven en un cau el botí i les eines que feien servir per cometre els robatoris

La investigació també va permetre conèixer com operaven. Una persona s’encarregava de forçar els accessos als establiments. Una vegada a l’interior, buscava principalment màquines escurabutxaques, les girava deixant al descobert el cadenat i una segona persona el trencava, accedint als diners. El tercer individu sempre feia tasques de vigilància a l’exterior. Després, es dirigien a l’amagatall situat al voral de l’autopista i deixaven el botí i les eines.

Detenció i posada a disposició judicial

El 13 d’agost, després d’un seguiment on van fer un robatori amb força a un establiment de Cornellà de Llobregat, els agents van perseguir els 3 homes i, abans que entressin al seu domicili a Barcelona, se'ls va detenir. En l’escorcoll personal i del vehicle es van recuperar més de 900 euros relacionats amb el robatori anterior.

Més tard, els agents es van dirigir al cau situat al lateral de l’AP-7 i hi van localitzar 6.400 euros en efectiu, bosses de plàstic, peces de roba per ocultar la identitat, i diverses eines com una clau anglesa o tornavisos que utilitzaven per accedir als establiments. Els detinguts, que sumaven 67 antecedents entre tots 3, van passar a disposició judicial el 15 d'agost.