Enlaces accesibilidad

El detingut per agredir la seva parella a Barcelona ja tenia dos casos d'antecedents per violència de gènere

  • La dona està ingressada a Sant Pau amb una ferida al cap i la DGAIA s'ha fet càrrec d'una menor d'edat d'11 anys
  • Els fets han passat aquest diumenge a un pis del número 51 de la ronda de Sant Pere i el presumpte agressor ha intentat fugir

Per
Porta d'accés a la finca de la ronda Sant Pere de Barcelona on ha passat l'agressió
Porta d'accés a la finca de la ronda Sant Pere de Barcelona on ha passat l'agressió

Presó provisional per a l'home detingut aquest diumenge a Barcelona per agredir la seva parella en un pis de la Ronda de Sant Pere. El jutjat de Violència sobre la dona número 1 de Barcelona en funcions de guàrdia ha acordat, a més a més, l'allunyament i la incomunicació, tant de la parella com de la filla, i la suspensió de la pàtria potestat del pare sobre la filla.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en un comunicat aquest dilluns, la causa està oberta per un delicte d'homicidi en grau de temptativa.

L'acusat tenia antecedents

L'home detingut dos casos d'antecedents per violència de gènere. D'una banda, una condemna per maltractament en 2010 a Santa Coloma de Gramenet i, de l'altra, una denúncia creuada amb la seva parella --els dos com investigats-- en 2024, que es va arxivar perquè tots dos es van negar a declarar.

Els Mossos d'Esquadra investiguen els fets. Segons fonts policials, cap a dos quarts de dues de la matinada d'aquest diumenge el telèfon d'emergències 112 a rebre una trucada en què una persona alertava que havia sentit sorolls molt forts procedents d'un pis de la finca on segurament hi havia passat algun incident. La Guàrdia Urbana de Barcelona també va atendre una trucada per part d'una persona que havia vist un home amb taques de sang al carrer Bailén, alterat, i tractant d'escanyar-se amb una peça de roba.

Els agents van aconseguir contenir-lo i, un cop fetes les comprovacions conjuntament amb els Mossos, van constatar que podia ser el presumpte autor d'una agressió a la seva parella, a la qual van trobar malferida al domicili que compartien. L'home va quedar detingut i donats els indicis els fets s'estan investigant en el marc d'un episodi de violència masclista.

La víctima, una dona de 49 anys, va ser traslladada en estat crític a l'Hospital Sant Pau amb una ferida al cap, mentre que el Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) van atendre en un primer moment a una menor d'edat d'11 anys que ha passat a càrrec de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA).

Tolerància zero per part del Govern

El president de la Generaliat, Salvador Illa, va assegurar dimecres passat que el Govern actuarà "amb contundència i recursos per garantir la vida i la seguretat de les dones". Són paraules que va dir després d'assistir al minut de silenci convocat en record de les víctimes del doble feminicidi de Rubí i Castellbisbal per part d'un exalt càrrec de la Policia Nacional.

Illa va destacar la importància de "fer més" per denunciar aquells que neguen la violència masclista i fer el possible per garantir la igualtat i la llibertat de les dones. "No podem defallir i cal perseverar en la lluita contra la violència masclista", va afegir.

Les dones que pateixen una situació de violència masclista disposen d'un servei d'atenció permanent que funciona de manera ininterrompuda durant tot l'any a través dels números de telèfon 016 o 900.900.120, que són gratuïts i confidencials. També poden trucar al telèfon d'emergències 112 o demanar assessorament policial via missatgeria instantània al número de whatsapp 601.00.11.22.